Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

ona13

malować włosy szamponetką? Zmyją się?

Polecane posty

Jeśli tak to do końca? Chciałabym zmienić coś w swoim wyglądzie ale nie chce długotrałego efektu. Czy któraś z was malowała się szamponetką i czy włosy wróciły do naturalnego wyglądu?

Gość blowwww
malowała?:O chyba farbowała.. zmyje się ale włosy będą miały nieco inny odcień niż przed zafarbowaniem.

to nigdy nie wrócą do naturalnego? to czemu pisze na szamponetce: kolor zmywalny

wrócą wrócą, ale przez jakiś czas wyglądają jak ufarbowane i spłowiałe, lepiej pofarbować normalną farbą a jak się znudzi to przefarbować na odcień podobny do naturalnego

nie używaj farby , jak masz ładne zdrowe włosy to kup sobie szamponetke . Tylko uprzedzam farba może drastycznie zmienić kolor ale jak jesteś brunetką to blond ci z szamponu nie wyjdzie

niszczą się włosy od zwykłej farby, a mam piękne brązowe włosy i chciałam zmienić coś w swoim wyglądzie na krótko. A nigdy nie znajdzie się farby jak nasze włosy, a potem są odrosty, buu

Gość tylko uważaj z tymi
farbami które sie mają zmyc po 24 myciach :D One są chyba z palette. W 2 klasie liceum takiej użyłam i chociaz myje wlosy codziennie to przed studniówką (!!) miałam problem co zrobic zeby nie bylo widac odrostów, bo ciagle sie trzymala. Stopniowo ścinalam wlosy żeby w koncu wrocic do naturalnych. Natomiast te do 5 myć się zmywają bez problemu

czyli jaka jest najlepsza firma pod względem 'zmywalnmości'?

Nie zgodzę się z tym że farba AŻ TAK BARDZO niszczy włosy. Ja używam wyłącznie produktów profesjonalnych (Vitalitys, Jungle Fever), farbuję włosy od 13 lat i jakoś nie mam z nimi problemów. Gorzej jest przy rozjaśnianiu włosów - rozjaśniacze wypłukują barwnik i stąd to niszczenie. Z drugiej strony suszarki i prostownice też niszczą, a jakoś prawie wszystkie z tych sprzętów korzystamy. Do autorki - jak miałam 16 lat to ufarbowałam się szamponetką i włosy wróciły do swojego koloru dopiero po pół roku, a kolor spłukał się szybciutko - po 3-4 myciach już widać było, że kolor jest spłowiały. Faktycznie to było jakiś czas temu, ale i wtedy Szwarkopff miał dobrą opinię wśród producentów kosmetyków do włosów. Dlatego zaproponowałam ufarbowanie na stałe na jakiś kolor, a w razie czego do naturalnego możesz zawsze wrócić w każdym momencie nakładając farbę w odcieniu takim samym lub zbliżonym do Twoich naturalnych włosów- wtedy nie będziesz widzieć odrostów :) Oczywiście nie mówię tutaj o drastycznym zmianie kolorów - np. z blondu na czarny, bo wtedy nigdy nie wrócisz do punktu wyjścia

Gość te do 5 myc
to bez znaczenia jaka firma - i tak sie zmyją. Ja lubiłam Palette jak się w to bawiłam. Ale tak jak napisałam wyzej z tymi na 24 mycia to juz uwazaj, bo one raczej sie trudno zmywają i to tez niezaleznie od firmy.

Gość ziomalkaa
Jestem blondynką i nie wiem czy mam sobie pomalować włosy farbą czy szamponetką , a chciałabym na blond tylko też nie wiem czy tak bardziej rozjaśnić czy przyciemnić . Pomóżciee . !

Gość poradnia
pofarbuj se bibułą zmywa sie całkowicie .trzyma sie jakieś dwa dni i jest wiecej kolorów