Gość wstyd sie zalogowac Napisano Luty 8, 2011 lubisz gotowac i twoje ulubione danie to ? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Ewa, 33 1 Napisano Luty 8, 2011 dzisiaj to akurat miałam mięsko od teściowej przyszywanej zaraz idę do garów gotować pieczarkową na jutro I POJUTRZE :) a ulubione danie? hmmm kurczak z rożna? chyba tak nie umiem zrobić go w domu, kupuję w Głodnym Króliku - zjadam całego, jeśli ktoś mnie nie powstrzyma :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość wstyd sie zalogowac Napisano Luty 8, 2011 dziekuje za odpowiedz. kurczaczek z rozna powiadasz .najbardziej smakuja mi kupne juz gotowe, bo sama jak go przyrzadzaam to nie jest taki smaczny i soczysty. nie wiem czym oni go posypuja w sklepie ze jest taki pyszny. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Ewa, 33 1 Napisano Luty 8, 2011 no właśnie, też nie wiem, jak oni go robią to może być też sprawa rożna - tak sie pocieszam ;) cena takiego kuraka nie jest porażająca, a że mam dwie ulice dalej renomowanego "producenta" , to sobie od czasu do czasu zaszaleję... (każdy mieszkaniec Lublina wie, co to Głodny Królik ;) ) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Ewa, 33 1 Napisano Luty 8, 2011 mam ładne, malutkie pieczareczki, specjalnie do zupy mój facet lubi pieczarki, to dwa i nie uważam, ze pieczarki to coś złego idę, bo nigdy nie ugotuję tej zupy wrócę za... no, jak sie zrobi Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość wstyd sie zalogowac Napisano Luty 8, 2011 no ja nie jestem z lublina, ale przypuszczam ze to jakas restauracja albo jadłodajnia. w takim razie i ja ide cos ugotowac Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość martulkaaaa Napisano Luty 8, 2011 Jest taka mieszanka przypraw, nazywa się do kurczaka po staropolsku. Jest z chemicznymi syfami, ale pewnie te kupne kurczaki z rożna też są z chemicznymi syfami, więc na jedno wychodzi. Jest bardzo smaczna. Wystarczy posypać kurczaka i wstawić do piekarnika. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
konczita 0 Napisano Luty 8, 2011 ta wyjatkowa pysznosc kurczakow z rozna to jest chyba bardziej zasluga rozna niz przypraw. temperatura, przeplyw powietrza, roznomiernosc opiekania sie calego kurczaka ... w piekarniku tak sie nie da. mi sie szczesliwie trafil w poblizu punkt, gdzie sprzedaja zdrowe kurczaki z rozna (sa male i bez chemicznych przypraw), i nadal maja w sobie ta magie ;) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Ewa;) 0 Napisano Luty 8, 2011 glodny krolik?super sprawa Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość martulkaaaa Napisano Luty 8, 2011 Magia kurczaka z rożna? No proszę, poezję można znaleźć w najbardziej nietypowych miejscach ;) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Ewa, 33 1 Napisano Luty 8, 2011 wywar się robi :) do pieczarkowej wrzucam zawsze garść grzybów lesnych, np. podgrzybków - dla smaku Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Ewa, 33 1 Napisano Luty 8, 2011 się zrobił, powyciągałam wszystko, wrzuciłam pieczary i podgrzyby czekam na M jak M Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Głodny Królik w Lublinie Napisano Luty 8, 2011 i Pędzący Królik w Warszawie co z tymi królikami Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Ewa, 33 1 Napisano Luty 8, 2011 zapiekanek to w zasadzie nie robię jak mi coś zostaje, to wolę z tego forszmak sklecić wolę jeść bardziej mokro, to zdrowiej ponoć a zapiekanki to suchocia trochę ;) zupa gotowa, blaty zmyte, można zejść z posterunku siusiu, mycie, Wysokie Obcasy i palulamy, bo koty już mi kwęczą za plecami Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość głodna jak królik Napisano Luty 9, 2011 ja lubię Głodnego Królika. Swego czasu miałam prawie pod nosem :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Ewa, 33 1 Napisano Luty 9, 2011 paciorek to dla paciorkowców a nie dla mnie ;) a forszmak to takie danie-śmietnik, ale zawsze z ogórkiem kiszonym i zielonym groszkiem konserwowym (do tego mięso, jakie zostało, wędliny, warzywa - wszystko w paski/słupki, zalewa się mała ilością wody i dusi wszystko razem) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość co tam chemia do kurczaka Napisano Luty 9, 2011 mniam, można zaryzykować :D wiem co ratuje pieczarki, by były takie piękne bielutkie, by nie łapały plamek i chorób, to coś jak formalina, to wylewają w pieczarkarniach, by wytępić choroby pieczarek Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Ewa, 33 1 Napisano Luty 10, 2011 nie ma to jak pisanie na temat to może jednak ja: dzisiaj piekę rybę na jutro albo smażę, jeszcze nie wiem, ale raczej upiekę Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość A z czym ja podasz Napisano Luty 10, 2011 Z ziemniakami I salatka? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Ewa, 33 1 Napisano Luty 10, 2011 jak ktoś obierze, to z ziemniakami, jak nie, to z ryżem - mniej roboty surówkę nie wiem jeszcze, jaką, mam szwedzką gotową, albo sałata lodowa z pomidorami, albo same pomidory z cebulka i smietaną Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
KOKamator 0 Napisano Luty 10, 2011 Ewa ? ty jesteś z Lublina ? O rany koguta :O Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Rybka I ryz Napisano Luty 10, 2011 To takie suche wszystko wyjdzie v Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Ewa, 33 1 Napisano Luty 10, 2011 na tvn style - wiem co jem - dzisiaj o makaronach - zajrzyjcie Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
KOKamator 0 Napisano Luty 10, 2011 Ewcia ????? Jesteś moją ZIOMALKĄ ???????????? Jak tak to sorry, że ostatnio tak po tobie się przewiozłem :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Ewa, 33 1 Napisano Luty 10, 2011 no jestem, jestem sklerozę mam, juz nic nie pamiętam ;) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Luca Brasi 1 Napisano Luty 10, 2011 Osobiście wolę kurczaki ze Złotego Kurczaka :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Ewa, 33 1 Napisano Luty 10, 2011 ze Złotego to swego czasu chińszczyznę jadałam, w poprzedniej firmie pokutując ;) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
KOKamator 0 Napisano Luty 10, 2011 To mam nadzieję , że jak mnie spotkasz w króliku albo gdzieś w Krakowskiej Bramie , to żadna królika kość, w oku mi nie stanie :D Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Ewa, 33 1 Napisano Luty 10, 2011 no nie wiem... ale ja juz stara jezdem, niedowidze trochę, to kara może Cię minąć ;) a propos kulinariów, rybę wstawiłam do piekarnika na jutro chociaż została jeszcze zupa i będzie (o zgrozo ;) ) na trzeci dzień została, bo dzisiaj szłam przez Jutrzenki i nie mogłam rzeczonego Głodnego Królika ominąć przecież .... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Ewa, 33 1 Napisano Luty 10, 2011 to nie jest mój syn przyszywany, tylko syn mojego facet ai jego byłej żony w styczniu skończył 19, jakby to miało dla ciebie jakies szczególne znaczenie Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach