Gość podpowiem z ubocza .... Napisano Luty 5, 2013 ja tez :) kiedys tylko lososia pieklam, ale potem zauwazylam, ze mozna tak samo kazda rybe i o ile to latwiej i smaczniej :) czasem pieke pod grilem, czasem tak normalnie, ale musi byc wysoka temp. zeby ryba sie szybko spiekla i nie wyschla, ani nie ugotowala. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość hej mam pytanko Napisano Luty 5, 2013 dziewczyny, jaka surowke polecacie do takiej rybki pieczonej? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość podpowiem z ubocza .... Napisano Luty 5, 2013 trudno mi cokolwiek polecic, bo uwazam, ze kazda bedzie dobra, cokolwiek lubisz :) na pewno wszystko na bazie kapusty i salaty. z kiszonej kapusty moze nie, to bardziej do smazonej ryby, bo pieczona jest, uwazam, do kiszonej kapusty troche za delikatna. osobiscie raczej robie warzywa na cieplo niz surowki. np. do ryb uwielbiam zapiekane szparagi, albo brokuly na parze. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość czny wpissss Napisano Luty 5, 2013 dobry pomysl z tymi warzywkami na parze :) ja prawie zawsze robie salatke z salaty lodowej, pomidora i cebuli, do tego sos vinegret. jak robisz te szparagi, obgotowane zapiekasz pod jakims sosem? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość podpowiem z ubocza .... Napisano Luty 5, 2013 nie, nigdy zadnych warzyw nie gotuje przed pieczeniem, bo to by sie mijalo z celem :) myje szparagi, odlamuje twarde koncowki i klade na tacke do pieczenia, po czym posypuje przyprawami i skrapiam oliwa. niektrorzy lubia cytryne do szparagow, ja nie probowalam. zapiekam je tak w piekarniku az beda dobre :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość podpowiem z ubocza .... Napisano Luty 5, 2013 o, i mozna posypac pod koniec startym twardym serem, chociaz tego tez nie probowalam. b. lubie salate z pomidorem i cebula. z tym, ze w sumie wole ciemniejsze salaty, np. rzymska. lodowej w sumie juz b. dawno nie jadlam .... ale jest fajna, chrupka. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość czny wpissss Napisano Luty 5, 2013 ja tak samo, ale zamiast je piec - smaze. myslalam, ze pieczenie je wysuszy na wior, ale z tego co piszesz - chyba nie... byle nie za dlugie to pieczenie ;) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość podpowiem z ubocza .... Napisano Luty 5, 2013 nie wysuszy :) tzn. trzeba miec baczenie na ten piekarnik, bo szparagi sa na tyle delikatne, ze minuta za dlugo i zrobia sie takie flaki lykowate ;) ja ostanio tak poszlam na latwizne i prostote, ze prawie wszystko pieke w piekarniku, ziemniaki, dynie, szparagi, mieszanki warzyw pokrojonych .... mam zamiar czesciej robic brukselke, bo normalnie to jej nie znosilam, ale jak raz w gosciach sprobowalam pieczona, to byl to szoque! ;) pieczarki pieczone, slodkie ziemniaki, cebula - pycha :) wszsytko nabieta takich esencjonalnych, slodkich smakow. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość czny wpissss Napisano Luty 5, 2013 tez musze wyprobowac ta brukselke :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość podpowiem z ubocza .... Napisano Luty 5, 2013 pamietam wtedy ta pani podala na duzej tacy pieczone brukselki (polowki), pieczarki i spore kawalki czerwonej papryki. wszystko wymieszane z oliwa i ziolami. pyszne i eleganckie smaki :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
śliczniotka 0 Napisano Luty 6, 2013 Zupa koperkowa, kluski śląskie z sosem pieczarkowym Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość fredyroz Napisano Luty 6, 2013 haha porylam sie dzisiaj... szukalam w internecie przepisu na krem do ciasta, bo chcialo mi sie slodkiego, zrobilam taki najprostszy bo ladnie prezetowal sie na obrazku. MASLO CUKIER PUDER 2 LYZECZKI MLEKA to jest krem do mufinek.. nic innego nie moglam znalesc, wiem mozna dodac jeszcze do tego budyn.. ale w dalszm ciagu uwazam ze jest to ochyda!!! strach to jesc...jakbym jadla maslo zyzkami, strata produktow. Jak ktos ma przepis na porzadny krem do ciast prosze napisac :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość ugbhwebrfghwerb Napisano Luty 6, 2013 fredyroz OHYDA,nie ochyda. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość nie znam sie ale .... Napisano Luty 6, 2013 z czego ma byc PORZADNY krem jak nie z masla - z margaryny?? :o Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość fredyroz Napisano Luty 6, 2013 ok, margaryna tak ale, nie jesc sama margaryne z cukrem Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość nie znam sie ale .... Napisano Luty 6, 2013 zeby w ogole JESC margaryne? ohyda! plastik! moze jeszcze mydlo zjesz :P Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość pączki jakie pyszne Napisano Luty 8, 2013 z różą faworki mmmmmm Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
śliczniotka 0 Napisano Luty 9, 2013 Krupnik , potrawka z ryżem Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość kuku to znowu ja Napisano Luty 10, 2013 Wieprze-duchy karkowkowe ozyly i pozarly Ewe,dlatego juz nie pisze! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość na śledzika idę Napisano Luty 13, 2013 :D Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość żenujące jest to, że ewka Napisano Luty 13, 2013 niby miała zniknąć z kafe a dalej podnosi ten głupi temat pod pomarańczami :o Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość szoque! Napisano Luty 13, 2013 o, to powiedz ktore pomarancze sprawdzilas ze sa ewka? czy to tylko twoja paranoja? ;) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość słodkich Walentynek Napisano Luty 14, 2013 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość nawzajem .... Napisano Luty 14, 2013 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość kurczak w ziołach Napisano Luty 20, 2013 pieczone ziemniaki z masłem surówka z selera z sokiem cytrynowym Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość samozdrowie Napisano Luty 20, 2013 http://w-spodnicy.ofeminin.pl/Tekst/Uroda/526827,1,Biala-herbata--wlasciwosci--zalety-bialej-herbaty.html Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość w lodówce jajka Napisano Luty 21, 2013 tuńczyk jogurt brokuł ser żółty będzie z tego obiad? sama śmieciówka:p Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość bedzie bedzie, ja robiłam Napisano Luty 21, 2013 dzisiaj zapiekankę makaronową z tuńczykiem: makaron, sos pomidorowy lub ketchup, ser zolty, ogorek konserwowy, kukurydza, tunczyk, cebula, sol, pieprz, oregano, ziola prowansalskie, znowu makaron i ser zolty i tak warstwowo. Pycha wyszła ;) Oczywiście możesz zrobić z brokułem i też będzie dobra Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość dziękuję, prosty i smaczn Napisano Luty 21, 2013 ny Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
śliczniotka 0 Napisano Luty 23, 2013 Placki po węgiersku Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach