śliczniotka 0 Napisano Marzec 22, 2013 Zupa z lanymi kluseczkami na skrzydełkach z pietruszką, marchewką, porem podobnie jak ryżowa a na drugie łazanki Ewo witaj Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
kotka - poes 0 Napisano Marzec 22, 2013 ja i kociarnia spagetti, kocur bedzie pieczona golonke obgryzal z ziemniakami i duszonymi porami. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość aewrfwaerfe Napisano Marzec 22, 2013 Ewa, 33 i po co tutaj wróciłaś?Po to aby wszem wobec informowac ,że np.jestes na urlopie i moze jeszcze napiszesz,ze byłaś w klopie. 42 latko,temat brzmi "Ewa 33 co masz dzis na obiad??????"a nie ewa 33 co w danej chwili robisz lub co masz zamiar robić ,czy co robiłaś. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Ewa, 33 1 Napisano Marzec 22, 2013 ulżyło Ci? to dobrze, bo napinanie się nikomu nie służy jak to od razu można poczuć ludzką głupotę... 5 minut i już jest... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość a zmieniając temat na właściwy Napisano Marzec 22, 2013 pizza z knajpy na rogu, nie mam weny na gotowanie dzisiaj :D Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Ewa, 33 1 Napisano Marzec 22, 2013 a ja jednak wymyśliłam kapustę z grochem i grzybkami do tej szynki, żeby ostrzej trochę było 1 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość ggfhkjln.m Napisano Marzec 22, 2013 a ja jednak wymyśliłam kapustę z grochem i grzybkami do tej szynki, żeby ostrzej trochę było z no ewka, napinanie sie i zatwardzenie masz murowane po takim menu :D Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość hej mam pytanko Napisano Marzec 22, 2013 aewrfwaerfe - jeden z ograniczonch przypalow, ktore wlaza na fora po to, by robic "gale" ze swojej "ineligencji":D jesli chodzi o kapuste z grochem, to ja znam tylko te wigilijna (przyznam szczerze, ze nie przepadam za nia :-o ), ale musze sprobowac tez z miesiwem :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość mocnakawa Napisano Marzec 23, 2013 Zupa warzywna na boczku Makrela smazona z ziemniakami Surowka z salaty lodowej, pomidora, cebuli Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
śliczniotka 0 Napisano Marzec 23, 2013 Pstrąg z buraczkami Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Ewa, 33 1 Napisano Marzec 24, 2013 dziś wszystko z piekarnika - samo się robi, tylko najpierw trzeba nakroić i poukładać: plastry karkówki na dnie, na to ziemniaki i pieczarki tylko surówkę dorobić i gotowe 1 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
śliczniotka 0 Napisano Marzec 24, 2013 Rosół z makaronem Ewo co szykujesz na święta? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość ja naprawdee Napisano Marzec 24, 2013 ta karkowka z tymi pieczarkami tak bez przykrycia czy w brytwannie. dosc dobry pomysl, bo robota zadna, faktycznie. ale najpierw ja obsmazasz? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Ewa, 33 1 Napisano Marzec 24, 2013 w naczyniu żaroodpornym, bez przykrycia w sumie całe mięso było zakryte ziemniakami i pieczarkami mięsa nie obsmażałam, tylko zapeklowałam na trochę w przyprawach i oleju ślicznotka, święta dla mnie tylko symbolicznie, więc kupiłam biała kiełbasę, upiekę, będzie żurek (2 butelki stoją już w lodówce) z kiełbaską i jajkiem, jakieś jajka faszerowane, pewnie mięso jakieś upiekę, może schab ze śliwką, a może nie, jeszcze o tym nie myślałam, chociaz większość zakupów juz zrobiłam, bo przecież tydzień przedświąteczny w sklepach to będzie makabra 1 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość jest dobrze, bo mięso zostło Napisano Marzec 25, 2013 ziemniaki z piekarnika + mix sałat z vinegretem :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Ewa, 33 1 Napisano Marzec 25, 2013 jutro mielone też z piekarnika chyba 1 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Ewa jak robisz mielone z Napisano Marzec 25, 2013 piekarnika? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość katolina21 Napisano Marzec 25, 2013 Ja dzisiaj rosołek, a jutro makaron z białym serem twarogiem i kiełbaską :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Ewa, 33 1 Napisano Marzec 25, 2013 a takie, jak normalnie, tylko nie smażę, a piekę w piekarniku 1 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Ewa jak robisz mielone z Napisano Marzec 25, 2013 w jakiej temperatrze i przez ile je pieczesz? dajesz surowa cebule do srodka i jajko? takie z piekarnika to juz chyba w bulce nie obtaczasz? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Ewa jak robisz mielone z Napisano Marzec 25, 2013 przepraszam ze tak wypytuje ale nie umiem gotowac ;P a te mielone z piekarnika chcialabym jutro zrobić i w związku z tym jeszcze zapytam: czy pieczesz w brytfance przykrytej czy odkryte w plytszym naczyniu? czy to naczynie/ brytfanke trzeba posmarowac olejem lub czyms innym? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Ewa, 33 1 Napisano Marzec 25, 2013 daję wszystko surowe, nei obtaczamw bułce (tych smażonych też) piekę w otwartym szkle, jakieś 160-180 st., nei wiem, ile czasu, jak widzę, że nie sa surowe, tylko mają skórkę ladną niczym nie smaruję 1 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
amita 0 Napisano Marzec 25, 2013 Nie żebym tęskniła, ale dobrze, że wróciłaś. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Ewa jak robisz mielone z Napisano Marzec 26, 2013 dziękuje Ewo:) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość qwerty... Napisano Marzec 26, 2013 i super ze Ewa wrócila,fajniej sie temat czyta.I nie czepiac sie bez sensu teraz jej zazdrośnice. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość katolina21 Napisano Marzec 26, 2013 tarciuch po mojemu łopatkę mielimy w maszynce, na dwie osoby (400g) 4-5 średnich ziemniaków, jedna duża cebula, jajko, mąka 1 szklanka, Wszystko mielimy w maszynce. (Ziemniaki surowe) przyprawy sól i pieprz, majeranek i oregano. Mieszamy. Wykładamy na blaszkę wysmarowaną masłem i bułką tartą. Pieczemy na 200 stopni, ok godziny :) Pychota, a lepsze na zimno :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość pierwsze slysze , Napisano Marzec 26, 2013 a raczej widze slowo tarciuch.... czyli to jest taka niby pieczen rzymska, tylko bez jajka na twardo i za to z tartymi ziemniakami??? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość pierwsze slysze , Napisano Marzec 26, 2013 a blaszka jak do keksu?? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość katolina21 Napisano Marzec 26, 2013 wiesz co , moja babcia często robi ''tarciucha'' ale z samych ziemniaków plus cebula i przyprawy. Nie wiem czy to taka pieczeń rzymska :P Nam smakuje bardzo dobrze i nadaję się , po dokładnym ostudzeniu na kanapki/bułki :) Pychotka. Ja wysmarowałam taką blaszkę prostokątną jak do ciasta ;) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach