Gość goscia Napisano Czerwiec 7, 2013 a ja uwazam, ze poswiecanie jak najmniejszej ilosci czasu na gotowanie to wlasnie JEST swietna organizacja. tym bardziej, jesli gotuje sie proste, zdrowe rzeczy - coz wiecej potrzeba? udowadniac swiatu, ze jestesmy sumiennymi zonami i matkami, bo trawimy cale wieczory i weekendy na prasowaniu i kotleceniu? dziekuje postoje, sa przyjemniejsze zajecia ;) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Ewa 34 hoh łoł Napisano Czerwiec 7, 2013 Ja z kolei nie pracuję ale mam dwoje dzieci. Czas więc jest ale też szczerze mówiąc nie chciałoby mi się samej dla siebie gotować, gdyby nie dzieci to chyba bym sobie odpuściła, zawsze lubiłam gotować ale jak trzeba to robić codziennie i do tego dźwigać siaty z zakupami to przestaje to być fajne. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Ewa, 33 1 Napisano Czerwiec 7, 2013 dlatego siaty z zakupami dźwigać może ten silniejszy i nie codziennie, tylko raz na tydzień :) ja dzieci nie mam, ale za to mam 3 koty i działkę, która pochłania mi sporo czasu i spory balkon obsadzony na gęsto no, ale każdy ma jakieś tam obowiązki i musi się wyrabiać Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Ewa 34 hoh łoł Napisano Czerwiec 8, 2013 Aaaaa no raz w tygodniu to co innego, można celebrować :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Ewa, 33 1 Napisano Czerwiec 8, 2013 tak sobie ustawiłam, że duże zakupy robimy raz w tygodniu czasem sami, a czasem zamawiam via net z dowozem i wniesieniem, co przy IV piętrze ma znaczenie ;) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość prażone i solone , piwo Napisano Czerwiec 10, 2013 cud i miód Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Ewa, 33 1 Napisano Czerwiec 10, 2013 kluski z truskawkami :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość SŁOWICZKA Napisano Czerwiec 12, 2013 Koperkowa i pierogi ruskie Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość makaron pszenny lubela Napisano Czerwiec 14, 2013 z serem i masłem Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Ewa, 33 1 Napisano Czerwiec 14, 2013 warzywa na patelnię z ryżem (resztka dla jednej osoby) duszone plasterki z łopatki z brokułami i ziemniakami Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość SŁOWICZKA Napisano Czerwiec 14, 2013 Botwinka , kotlet z kurczaka bez tłuszczu, z pietruszką, bazylią, rozmarynem , oregano, ziemniaki z cebulą Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Ewa, 33 1 Napisano Czerwiec 16, 2013 pieczona szynka Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Czerwiec 16, 2013 jak można tak jeść, gdy na dworze piękne lato? ciężkie pieczenie, mięsa duszone z sosami i kartoflami no i zgroza - warzywa z mrożonki? teraz, gdy na straganach i w warzywniakach jest tyle pięknych, młodych warzyw? przecież po taki obiedzie to nic się człowiekowi nie chce robić, można się tylko zwalić na kanapę przed telewizorem latem trzeba jeść to, co natura daje - sałatki, młode buraczki, chłodnik, młode ziemniaki z kwaśnym mlekiem, placki z truskawkami... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Ewa, 33 1 Napisano Czerwiec 16, 2013 wow no jak można tak jeść no jak no jakoś można, jak widać rozumiem, że wyliczyłaś jedynie słuszne potrawy zgodnie z kalendarzem biodynamicznym, księżycowym, wykresem temperatur oraz ciśnieniem wielkie dzięki doprawdy, uratowałaś mi życie :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Czerwiec 16, 2013 przynajmniej wiadomo dlaczego spędzasz tyle czasu przed komputerem nie pisząc niczego interesującego po takim jedzeniu nawet umysł źle pracuje jak można tracić życie pisząc regularnie o tym, co się jadło na obiad? gdyby to chociaż było coś inspirującego i pysznego... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Ewa, 33 1 Napisano Czerwiec 17, 2013 no tak, wszystkie wpisy moje... idź kobieto w pole i nie zawracaj gitary Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Czerwiec 17, 2013 dorsz smażony z cebulką, ziemniaczki i surówka z młodej kapusty Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Czerwiec 17, 2013 ide o zaklad.ze u Ewki jutro karkowa smazona ;) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Ewa, 33 1 Napisano Czerwiec 17, 2013 no i przegrałaś, bo jutro mam dalej szynkę, a pojutrze jakąś zupkę upichcę, jeszcze pomysłu nie mam looserka :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Czerwiec 17, 2013 przepyszną pizzę mrożoną Giuseppe :D szybko z mikrofali, tanio bo w polo na promocji :P Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Czerwiec 17, 2013 a ta szynka to nie karkowa tak dokladniej? mniam mniam I Ewcia nie zapomnij dorzucic mrozonki warzywnej..Trzeba jesc zdrowo i swiezo.. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Ewa, 33 1 Napisano Czerwiec 17, 2013 nie rozróżniasz szynki od karkówki czy nie poznałaś niektórych liter z polskiego alfabetu? to tak w skrócie - szynka leży na d***e, a karkówka na plecach, bliżej głowy żebyś w przyszłości nie miała problemów, bo w twoim wieku to juz wstyd nie wiedzieć takich rzeczy no i o zdrowotności mrożonek też byś mogła coś poczytać... tylko nie w dobrych radach ciotki zosi, tylko jakimś bardziej fachowym pisemku Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Czerwiec 17, 2013 a jakie fachowe pisemko publikuje tego typu badania, jeżeli mogę wiedzieć? chętnie się dokształcę, szczególnie w kwestii walorów zdrowotnych warzyw przechowywanych w zamrażarce przez rok, bo mniej więcej tyle mają obecnie sprzedawane mrożonki - to są zeszłoroczne zbiory Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Czerwiec 17, 2013 kazdy je to co lubi lub ugotuje... jutro ziemniaki z koperkiem i maselkiem i jogurtem... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Ewa, 33 1 Napisano Czerwiec 17, 2013 to nie jest wiedza tajemna, wystarczy wpisac w google "wartości odżywcze mrożonek", pani mądra inaczej Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Tararararaaaaam Napisano Czerwiec 17, 2013 o co wam chodzi z tymi mrożonkami? skąd mam u diaska wziąć teraz świeżego (nie pędzonego chemią w szklarni) brokuła, szpinak czy fasolkę szparagową? powie ktoś? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Czerwiec 17, 2013 czyli jednak rady cioci zosi z netu, skoro nie podałaś tytułu tego arcy mądrego pisma, które sama polecałaś Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość penne ze szpinakiem w ni Napisano Czerwiec 18, 2013 edzielę na mieście , pieczywo czosnkowe , ciasto chrupiące pizza z pieczarkami z dipem czosnkowym i oliwą sok gejfrutowy dzisiaj chłodnik i szparagi sałatka z melonem Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość 10 litrów dziennie, marchewk Napisano Czerwiec 18, 2013 a, rowerek, basen i seks Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Ewa, 33 1 Napisano Czerwiec 18, 2013 idę nastawiać wywar na zupę, może krem brokułowy... zobaczy się Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach