Gość Mama441 Napisano Luty 18, 2015 Ja polecam bloga koleżanki, koleżanki, kolegi znajomej http://www.kuchennepotyczki.pl , od jakiegoś czasu czerpię stąd inspiracje, ponieważ są tu przepisy dostępne dla każdego, a nie jakieś wydziwiaste. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Luty 21, 2015 Ogórkowa, pstrąg Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Luty 25, 2015 Kapuśniak, mięso drobiowe z cebulą i ziemniakami, surówką z marchwi Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
888 0 Napisano Luty 25, 2015 Ja robiłam dzisiaj gołąbki na obiad. A ulubione danie? Wszystko lubię. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Luty 25, 2015 gulasz wieprzowy z grzybami leśnymi,sałatka z kiszonej kapusty i ziemniaki Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
wadek33 0 Napisano Luty 25, 2015 Ja miałam dziś Oszukane Gołąbki oto przepis: Składniki 1. Mała główka kapusty białej 2. paczkę mięsa mielonego 3.Jajka 2 szt. 4.0,5 szklanki ryżu 5.niepełna szklanka kaszy manny 6.kostka rosołowa przyprawy SOS- mąka,przecier pomidorowy,sól, pieprz,maggi Smaczne,tanie i łatwe w wykonaniu danie obiadowe Etapy przygotowania 1. Kapustę poszatkować.Kostkę rosołową rozpuścić w litrze wrzątku,przestudzić. 2. Do miski dać mięso,jajka,ryż,kaszę,kapustę i przyprawy. 3. Dokładnie wymieszać.. 4. Z masy formować "kotleciki". 5. Obsmażyć na patelni.Ułożyć w żaroodpornym naczyniu , zalać rosołem, dusić w piekarniku 6. Do powstałego tłuszczu dodać trochę wody, przecier, zawiesinę z mąki i wody. Doprawić Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
888 0 Napisano Luty 26, 2015 Moja mama robi takie gołąbki i są pyszne. Podrawiam :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Ewa333333 8 Napisano Luty 27, 2015 dziś pulpety w sosie pomidorowym i jutro też Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Luty 27, 2015 Indyk w sosie z ziemniakami Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
nerg 0 Napisano Luty 28, 2015 A ja wymyśliłam gołąbki na kolorowo i zrobiłam. Podobnie jak się robi do zwykłych gołąbków nadzienie tylko wkłada się do papryki i zamyka, gotuje. Może być żółta, czerwona papryka. Niezłe, warto spróbować. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Luty 28, 2015 Pierogi ruskie i barszcz Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Marzec 3, 2015 Koperkowa, makaron z pomidorami Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Marzec 3, 2015 http://niezbytperfekcyjnapanidomu.pl/makaronowa-klasyka-i-dzien-8-cos-co-mozesz-przygotowac-z-zamknietymi-oczami/ Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Marzec 5, 2015 Zupa ryżowa i kuskus z kurczakiem Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Marzec 5, 2015 Żurek,udka i ziemniaki z piekarnika,surówka Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Marzec 6, 2015 macie czas żeby to wszystko zrobić? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Marzec 6, 2015 Makaron z kurczakiem, pomidorami, pieczarkami Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Marzec 7, 2015 musze sprobowac te oszukane golabki i nadziewane papryki masa golabkowa, dziekuje za szczegolowe przepisy:):) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Marzec 7, 2015 Rosół,ziemniaki,kotlety mielone,buraczki i kompot! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Marzec 12, 2015 pomidorowa, tołpyga Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Marzec 12, 2015 kotlet z kurczaka,ziemniaki i bób z czosnkiem i pietruszką oraz masełkiem Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
marteno77 0 Napisano Marzec 12, 2015 o. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
bląąądyna 0 Napisano Marzec 12, 2015 Przepis na Pyszna zapiekanka warzywna z buraczkami czas: 1 godzinaliczba porcji: 3–4 Składniki ok. 1,2 kg ziemniaków 2 spore marchewki 3 buraki 1 cukinia 300 g śmietany kremówki 1 łyżka mąki 2 jajka 1 ząbek czosnku sól i pieprz 5 plasterków sera żółtego KROK 1 Ziemniaki obieram i gotuję, wystarczy je obgotować, na pewno nie mogą być rozgotowane. Przygotowanie zapiekankai warzywnej KROK 2 Wszystkie warzywa kroję na cienkie plasterki. Przygotowanie zapiekankai warzywnej KROK 3 Przygotowuję sos. Mieszam śmietanę z jajkami, mąką, czosnkiem, przyprawami. Przygotowanie zapiekankai warzywnej KROK 4 Układam warstwowo zapiekankę, każdą warstwę warzyw polewam sosem. Ja dałam: ziemniaki, buraki, marchew, ziemniaki, cukinia. Przygotowanie zapiekankai warzywnej KROK 5 Wierzch zalewam sosem i kładę plasterki sera. Wstawiam do nagrzanego do 180°C piekarnika i piekę ok. 40 minut. Smacznego. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Ewelajna24 0 Napisano Marzec 13, 2015 RYŻ Z JABŁKAMI I Z CYNAMONEM Składniki ryż biały w woreczkach- 2 worki, mleko -1 litr, jabłka-1 kg., cytryna-do skropienia tartych jabłek, masło-do wysmarowania naczynia żaroodpornego, cukier kryształ-do smaku, cukier waniliowy-1 paczka, cynamon-do smaku, szczypta soli do mleka. Zapiekany w piekarniku (kiedyś w bratrurze pieca) ryż z tartymi jabłkami, to mój smak z dzieciństwa. Etapy przygotowania Ugotować na sypko, na pół twardo ryż w woreczkach na mleku z odrobiną soli i masła przez 15 minut. Woreczki muszą być całkowicie zanurzone w mleku. Potem go wyjąć z mleka i wysypać z woreczków. Umyć, obrać jabłka i wydrążyć gniazda nasienne, a następnie potrzeć je na tarce z grubymi oczkami, skropić sokiem z cytryny, dodać cynamon, cukier i cukier waniliowy. Naczynie żaroodporne smarujemy masłem i wykładamy : warstwę ryżu+warstwę jabłek, a na koniec znów ryż. Zapiec w piekarniku do zrumienia-30 minut w temperaturze 180 stopni C. Po wyjęciu, posypać cukrem i cynamonem. Dodatkowo ryż można spożywać z dżemem własnej roboty, np. z wiśniowym Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Marzec 16, 2015 Rosół, kurczak Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Kwiecień 10, 2015 pomidorowa, kotlet, sos koperkowy, sałatka porowa Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Ewa333333 Napisano Kwiecień 11, 2015 dziś kotleciki mielone, jutro zamierzam zrobić gulasz z szynki albo plastry szynki duszone, zobaczymy, jaką szynkę mi przywiozą Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
ana7766 0 Napisano Kwiecień 12, 2015 Pieczona pierś z kurczaka na warzywach z pary. SKŁADNIKI (obiad dla 4-5 osób): dwie podwójne piersi z kurczaka sól, pieprz, papryka ostra 2 duże marchweki 2 duże pietruszki 1 spory brokuł 1 mała czerwona papryka 450 g małych pieczarek 1 duża cebula olej do smażenia (ok 5 łyżek) ser żółty tarty (dwie garście) Mięso myjemy , osuszamy i kroimy na spore kawałki (z jednej podwójnej piersi powinno wyjść 6-8 kawałków), przyprawiamy solą, pieprzem i papryką - zostawiamy na około godzinkę w chłodnym miejscu. Po tym czasie przekładamy mięso do naczynia żaroodpornego, przykrywamy folią aluminiową i pieczemy ok 40 min w piekarniku ustawionym na 200 stopni. Marchew i pietruszkę obieramy i kroimy w cienkie plasterki, paprykę w paseczki. Brokuł dzielimy na mniejsze różyczki. Wszystkie warzywa gotujemy na parze aż zrobią sie całkiem miękkie. Cebulkę siekamy na drobno i podsmażamy na patelni, gdy się zeszkli dodajemy pokrojone "na 4" pieczarki. Dusimy na dużym ogniu do zmniejszenia objętości. Gdy pieczarki odparują wodę i zaczną się przysmażać zmniejszamy płomień i smażymy jeszcze chwilę. Dodajemy pieprz i sól do smaku. Do innego naczynia żaroodpornego przekładamy ugotowane na parze warzywa, na to układamy upieczone mięso a następnie pieczarki. Całość posypujemy tartym serem i jeszcze na około 15 minut wstawiamy do piekarnika by wszystkie składniki "przeszły smakiem" a ser delikatnie się zapiekł. Podajemy z ziemniaczkami i pomidorkami z cebulką :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Kwiecień 18, 2015 Zupa ryżowa, makaron z pesto Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość michal1986 Napisano Kwiecień 19, 2015 Polecam fajne podstawki pod kubki ze zdjęciami lub dowolnymi nadrukami http://allegro.pl/fotopodstawka-podstawka-pod-kubek-kubki-zdjecia-i5279286541.html Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach