Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Ala4581

Która z was fotografuje „artystycznie swoje dzieci?

Polecane posty

Gość Ala4581

Witam serdecznie:) W necie jest dużo serwisów, w których mamy pokazują swoje pociechy, a inni użytkownicy (też mamy) oceniają fotki. W większości to są zdjęcia na zasadzie „namierz dziecko i pstryknij. A ja ostatnio znalazłam w necie strony, na których są naprawdę ciekawe i interesujące fotki dzieci. Takie nieszablonowe. Na przykład te: http://www.justasmile.pl/ http://www.wielkiewarsztatyfotografii.pl/Fotografowanie-dzieci/Informacje/galeria-prac-fotograficznych.html

Gość pstrykpstryk
Ala , fotografia to moja pasja i bawię się tym troche. Dzieci to wdzieczny temat. Mamy powinny troche poczytać o fotografii bo tak łatwo zrobić zdjecie nawet "idiotencamera" jesli sie zna podstawowe zasady kompozycji, bo czasem takie ładne dzieci, są tak beznadziejne fotografowane a przeciez zdjecie to pamiątka na całe zycie.

nie wiem czy artystycznie ale staram się by fotki były ciekawsze niż tak po prostu złapany aparat i pstryk zresztą na garnku możecie kilka zobaczyć (link w stopce)

Gość pstrykpstryk
Tutaj strona znajomych którzy zajeli sie fotografią, zobaczcie jakie cuda dziewczyna potrafi zrobić. www.blog.atgancarzphotography.co.uk

Gość Ala4581
mami82: Dzieciaki masz bardzo fajne, to maleństwo ile mam lat? pstrykpstryk: Masz całkowitą racje, mi też się wydaje, że czasami rodzice tracą bezpowrotnie szanse na zdobienie fajnych fotek dziecku. A bobas szybko przestaje być bobasem:) Zdjęcia pani fotograf cudne, ale to pani fotograf, czyli profesjonalistka. Mnie bardziej zachwycają foty samych mam, bo to ma w sobie urok. Jak sama mama zrobi zdjęcie dziecku, to fotografia ma klimat. Na przykład śmieszna i artystyczna fotka dziecka zrobiona przez mamę:D

Tyle czynników składa się na dobre zdjęcie, ciężko powiedzieć kto zrobi lepsze, fotografik, czy rodzice... Nie wyobrażam sobie mojego dzikusa u fotografa, za to mam świetne zdjęcia zrobione na placu zabaw, ogródku, czy w jesiennym parku. Zwykłym aparatem. A poza tym mam fajny darmowy program do "polepszania" zdjęć, można się w nim pobawić w postarzanie, dodać ramki, zmienić na czarno-białe i ze zwykłego zdjęcia uzyskać coś fajnego.

Gość kaacha79
falea: Jak nazywa się ten program? Mi też się przydał, a nie będę specjalnie kupować. Ala4581: Masz rację, foty robione przez mamy mają urok. A tren drugi link, który podałaś na początku, to zdjęcia mam z Akademii Fotografii Dziecięcej. Świetna rzecz, uczą mamy jak dobrze i właśnie artystycznie fotografować swoje dzieciaki :) Niektóre fotki - pozazdrościć.

Gość kaacha79
Dzieki serdecznie;)

Gość jak surykatki :)
u nas jest ciut odwrotnie bo to mąż zajmuje się fotografaowaniem naszej córki. Ale on się ogólnie interesuje fotografią i kiedyś nawet jakąś nagrodę dostał ;) ale foty robi swietne.

Gość Piękne te zdjęcia
Piękne te zdjęcia Pani Gancarz!!! Szczególnie te w tych ręcznie robionych fatałaszkach... przecudne!

Gość Ala4581
jak surykatki :): A może jakieś przykłady fotografii męża? Linki?

ja się troche bawię fotografia, ale narazie się uczę i czasami jestem zła, bo nie mogę 'złapać' tak zdjęcia jak bym chciała. Więc pstrykam do skutku, aż coś wyjdzie:) mąż już się wkurza na mnie, bo ciągle aparat na wierzchu i mnustwo zdjęć na komputerze. Ale niektóe są piękne i będzie piękna pamiatka :)

Gość kika36
Mnie się nie podobają zdjęcia studyjne. Jeszcze pół biedy gdy fotograf przyjedzie i poświęci trochę czasu na uchwycenie spontanicznych zachowań dziecka w jego naturalnym otoczeniu. Niestety to odpowiednio więcej kosztuje. Natomiast te przebieranki, śmieszne czapki, gadżety, miny - sztuczne i teatralne.