Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ksinni

Dziwny telefon z banku

Polecane posty

Gość ksinni
To mnie wlasnie niepokoi, taka godzina, numer zastrzeż, podaje jakąs infolinię i żąda danych osobowych. Jutro dzwonię do oddziału i pytam. Kiedyś do kol tez dzwonili z z banku i z zastrzeż to powiedziała, ze mają zadzw z normalnego, bo nie będzie rozmawiała. Nikt juz nie zadzwonił.

Gość heheheeee
skopiowalam z kb24.pl UWAGA! Logowanie do systemu KB24 odbywa się wyłącznie przy użyciu Identyfikatora i 6-cyfrowego PIN-u a Bank nigdy nie prosi o podanie innych poufnych danych podczas logowania, takich jak: hasła jednorazowe, numery kart płatniczych czy też numery PIN do tych kart. Ważne jest również aby przed każdym logowaniem do systemu sprawdzić dane dotyczące Certyfikatu Bezpieczeństwa serwisu. Ponadto Bank nie prowadzi żadnej akcji związanej z weryfikacją danych posiadaczy kart płatniczych za pośrednictwem systemu KB24, jak również innych środków komunikacji (maile, linki do stron www, listy, telefonicznie). Prosimy o ignorowanie jakichkolwiek prób tego typu kontaktu. W przypadku jakichkolwiek nieprawidłowości lub wątpliwości prosimy o natychmiastowy kontakt pod nr telefonu 801 369 369 lub +48 81 531 7210 Więcej informacji o zasadach bezpieczeństwa.

Gość ksinni
Wiem, bo loguję się na stronie tego banku jak sprawdzam raty itp, ale te numery to nie są z infolinii, która podała mi ta kobieta.

Gość heheheeee
wiesz to dziwne bo ja tez mam konto w kb ale nie znam innej infolinii niz ta ktora jest na ich stronie, z reszta oni innej nigdy nie podaja.

Gość a co wy na tooo
a ja mam tez do was pytanie czasami dzwoni do mnie ktos z numeru najpierw kierunkowy +23 i dalej cyferki to jakis spam ?bo sprawdzialam ten kierunkowy okazalo sie ze z czadu!!!!dodam ze telefon mam na obonament w orange.

Gość ksinni
a w sumie co ja sie przejmuje zrobie minetke przełożonej i lodzika jej mężowi i będzie cacy :)

Gość hiugtfudesrxfyhgjhk
http://www.numernet.pl/ moze poszukaj numeru niby tej infolinni na takich stronach

Gość ksinni
też mam telefon na abonament w orange, ale nikt do mnie nie dzw z takiego kierunkowego, cuda i wianki się dzieją.

Gość ksinni
podszywaczko!!!! idx spać lepiej, bo za głupoty ktore teraz robisz spotka cię jutro coś przykrego.

Gość Kkka55555555588
Kredyt bank tak ma. Do mnie też dzwonią z zastrzeżonego zresztą teraz wszystkie banki dzwonią z numerów zastrzeżonych i pytają najpierw o datę urodzenia. Dziwiło mnie to również ale pani w banku powiedziała mi że tak muszą. A co do godziny to do mnie dzwonili przed 21 i nikt mnie nie okradł :) i wszystko było ok a chodziło o to że raz spóźniłan się z rata a wraz z następną nie wyrównałam odsetek a one wciąż rosną i takie te. Dzwonili wcześniej ale miałam wyłączony tel i o. Nie masz się czego obawiać

Gość ksinni
Gdyby było coś nie tak z rata, to dzwoniłaby dziewczyna z mojego oddziału. Poza tym ratę płaciłam na koniec miesiąca, sprawdziłam i na koncie jest jeszcze trochę środków na plusie, więc mają to co im się należy.

Gość ksinni
Podszywaczko!!!!! może sama lubisz z listonoszem, a może nawet z listonoszką, wypad stąd.

do mnie często dzwonią później, przedstawiają się, mówią o nagrywaniu (muszą), ale nie pytaja o dane. Tylko pytaja czy ja to ja.

Gość dfghjkl;liuytredfgb
do mnie tez zadzwonili ale z ERY. tez zastrzezony, odebralam i babka mi chce wcisnac karte kredytowa z polbanku, z limitem 8tys powiedzialam ze nie potrzebuje, ale pozniej przemyslalam i mowilam a co tam niech bedzie. Byla sytuacja ktora mnie zdziwila bo sprawdzila i mowi ze bank mi odmawia danej karty, wczesniej podalam dane tz. imie nazwisko zreszta maja bo mam abonament, no i sie rozłaczyla. co oni jeszcze wymyśla!!!! do was tez dzwonili z taka oferta??

Gość Kkka55555555588
Ja tylko napisałam jak było w moim przypadku. Nie zawsze dzwonią z oddziału tego w którym braliśmy kredyt. Mojej koleżanki znajoma pracuje nie wiem jak to się fachowo zwie :) i dzwoni do tych osób co się spóźniają od 7 do 22 :| oczywiście na zmiany pracuje. Wszystko się zmienia nie długo w środku nocy będą ludzi budzić z ankietą czy zapytaniem o jakość kredytu ;)

Gość ksinni
To rozumiem, a nie jakies wypytywanki . Przecież ja nie wiem kto mnie pyta o dane itp, więc dlaczego mam mówić jakiejś tam, może podszywaczce.

Gość ksinni
Właśnie przed chwilą zadzwonili znowu. Pani powiedziała że minetka którą zrobił mój mąż była nie fajna i będe obarczona finansowa. Nie wiem jak mam życ

Gość taki sam
omg. dzwonisz jutro nie na numer ktory dostalas tylko bierzesznumer z netu do swojego banku i przedstawiasz cala syruacje i wszystko jest jasne. wazne zeby w rozmowie z bankiem pytac ludzi z kim sie rozmawia , wtedy maja swiadomosc ze moga byc pociagnieci personalnie za zle udzielone podpowiedzi. oddzwonisz na numer ktory ci dali i przyjdzie rachunek 15 tys :)

Gość ksinni
Dzięki wszystkim normalnym ludziom za wypowiedzi, trochę mi lżej.

Gość ksinni
za pomoc wyśle wam moje noszone majteczki

Gość kratka w linie
Do mnie też dzisiaj dzwonili z numeru zastrzeżonego, z mbanku. Kilka razy probowali się dodzwonić, aż wrzeszcie odebrałam i babka pytała, czy nie potrzebuję dużej gotówki i karty kredytowej itd. Powiedzialam jej, że nie mogę z nią rozmawiać i nic nie potrzebuję od nich, trochę ją zdziwiło i zakończyła gadkę. Także nie martw się 🖐️:)

nie przejmuj się, rata zapłacona, spij spokojnie, a jak chcą to niech dzwonią sami do ciebie.

może to socjotechnicy wyciągają dane

Gość ksinni
Dziś o 9-ej znów pani dzwoniła, zapytałam dlaczego z zastrzeżonego, powiedziała, że takie mają procedury. Powiedziałam, że jeśli to coś ważnego to ma mówić, a jeśli nie, to uważam rozmowę za zakończoną. Ona zapytała, czy mam jeszcze jakiś inny nr tel. powiedziałam, że tak, na co ona czy mogę podać. Odpowiedziałam- nie. chwila ciszy i powiedziała -rozumiem. Poinformowała mnie, że mam niedopłatę w racie na 32 zł, ponieważ kredyt jest we frankach i zbrakło. Powiedziałam, że zapłacę i do widzenia. Myślę, że już po sprawie. Wreszcie jestem spokojna.

Gość misia2324
no własnie niestey dzwonią tylko najgorsze jest to ze nie mowia nazwy banku dopuki nie podasz daty urodzenia i wtedy sie rozłaczam

Gość misia2324
chyba ze to dzwoniła windykator z banku wtedy ona ma inny numer o ile zalegasz z czyms jak to niemożliwe to zadzwon do banku podaj ten numer telefonu i Ci powiedzą co jest grane

Gość pracownik infolini banku
Niestety pewnie Cię zmartwię ale większość rozmów bankowych jest wykonywana przez profesjonalne infolinie, mieszczące się zazwyczaj w centrali. Większość infolinii bankowych pracuje 24h/ 7 dni w tyg również w niedziele i święta np 24.12, 25.12, Wielkanoc i inne. Połączenia do klientów sa wykonywane zazwyczaj w godz 6-22, wyjątkiem sa sytuacje gdy klient sam umówi kontakt wówczas konsultanci kontaktują się również poza tymi godzinami.

Gość he he ale wtopa
Miałam raz taki tel późną porą. I było jak piszesz. Numer zastrzeżony, i baka wypytująca mnie z miejsca o moje dane. Zapałałam do niej z miejsca podejrzliwością i co się okazało. Dała mi numer na który zadzwoniłam następnego dnia i był to rzeczywiście bank. Coś tam chcieli mi odnośnie konta powiedzieć.

Domnie zadzwonili dwa tygodnie temu. Najpierw telefon zastrzeżony, odbieram muzyczka w tle pani się odzywa i mówi że jest z mojego banku i ma ważną informację dotyczącą mojego rachunku ale zanim mi ją przekażę musi zweryfikować moje dane osobowe. więc pyta o datę urodzenia i w tym momęcie tkneło mnie przeczucie i mówię że zanim odpowiem jej na to pytanie niech zada mi następne, a ona nazwisko panińskie matki, adres zameldowania, imię ojca.Więc mówię że nie odpowiem na żadne z tych pytań, więc ona zaprasza mnie do mojego banku. Dzisiaj znowu odbieram ten sam telefon. Dzwonie do mojego banku a oni mówią że nie dzwonili i nigdy nie stosują takich praktyk jak pytanie klijętów o dane osobowe. Rozumiecie coś z tego?

Domnie zadzwonili dwa tygodnie temu. Najpierw telefon zastrzeżony, odbieram muzyczka w tle pani się odzywa i mówi że jest z mojego banku i ma ważną informację dotyczącą mojego rachunku ale zanim mi ją przekażę musi zweryfikować moje dane osobowe. więc pyta o datę urodzenia i w tym momęcie tkneło mnie przeczucie i mówię że zanim odpowiem jej na to pytanie niech zada mi następne, a ona nazwisko panińskie matki, adres zameldowania, imię ojca.Więc mówię że nie odpowiem na żadne z tych pytań, więc ona zaprasza mnie do mojego banku. Dzisiaj znowu odbieram ten sam telefon. Dzwonie do mojego banku a oni mówią że nie dzwonili i nigdy nie stosują takich praktyk jak pytanie klijętów o dane osobowe. Rozumiecie coś z tego?