Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Mała Destylacja

Jaki serial polecacie?

Polecane posty

Gość naznaczonna
lie to me chuck supernatural

Gość Mała Destylacja
Ksd mówicie? Dlaczego zszedł z anteny? Chaba z ciekawości ściągnę ;p

czyytyyt --> przekoloryzowana bajeczka, chyba nigdy nie byłeś w Anglii, albo miałeś szczęście być w Stolicy. Takie problemy jak niezrozumienie, odrzucenie, rozwód rodziców, depresja, anoreksja, narkotyki, inne używki, homoseksualizm, bezmyślny seks i inne tego typu to problemy nie tylko brytyjskiej młodzieży, ale młodzieży w różnych zakątkach świata. Dodatkowo w nowej serii jest poruszony problem pary homoseksualnej wychowującej dziecko. Czasem wyolbrzymienie pewnych problemów służy ich podkreśleniu, aby były zauważone. Nie można być tak powierzchownym, czasem trzeba wejść głębiej.

Gość czyytyyt
o chyba jase dlaczego , bo ogladalnosc sie nie zgadzala.

wg. mnie KSD zeeszło z anteny bo było zbyt kontrowersyjne jak na polskie realia, niezobowiązujący seks, wyzwolone kobiety.

Gość Mała Destylacja
Kanciastoporta ;) - dzięki Tobie zerknę na ten serial, a co!

Gość czyytyyt
zeszlo bo byla za mala ogladalnosc.....................

Gość czyytyyt
a serial jest kontrowersyjny ale jak na polske , w porownaniu z californication to i tak plebania:P

Gość Mała Destylacja
Chodziło mi o Skins. Czyytyyt - może jasne, jak serial nie ma oglądalności, to go ściągają. Ja miałam na myśli to, dlaczego nie miał oglądalności...

Shield policyjny ale bardzo fajnie zrobiony

Przecież Californication leciał w Polsce, po 23 chyba, ale leciał. Tak samo seks w Wielkim mieście z tym, że to zagraniczne produkcję więc nikogo to nie gorszy, ale jak powstanie polska lekko kontrowersyjna to jest oburzenie - bo to polska produkcja, jak można było coś takiego nakręcić za polskie pieniądze, masakra. Polska to śmieszny kraj.

Gość czyytyyt
Za 40 lat takie seriale nikogo nie beda dziwic. Gdybys wiedziala ze gdy ameryka w najelpsze cieszyla sie kapitalizmem i zwiazanym z tym zmianami my w siermieznym socjalizmie rozwijalismy tradycje religijne i wartosci rodzinne . Wiec prosze oszczedz teraz polsce cyttaty ze jestesmy dziwni i zacofani.

Gość Mała Destylacja
Crank - dzięki

Gość czyytyyt
Ciebie taki serial moze nie dziwic bo wychowalas sie na produktach z zachodu , ale twoich rodzicow ,dziadkow ,dla ktorych sex jest tematem taboo a najwieksza rozrywka dziecintwa byl teleranek moze wydac sie nieco kontrowersyjne.

czyytyyt ---> nie zamierzam się wdawać z Tobą w historyczno - dziejowe dyskusje, akurat kultura i film to mój chleb powszedni. Mam swoje zdanie, a tego mi nie zabronisz.

the big bang theory himym friends różowe lata 70--te dwóch i pół dr house Breaking+Bad Sons of Anarchy duma i uprzedzenie hoży doktorzy i oczywiście moja ukochana czarna żmija :D

czyytyyt -> proponuje, żeby z góry mnie nie oceniać, skąd wiesz ile mam lat i w jaki sposób się wychowywałam, albo jak wychowali mnie moi rodzice i dziadkowie. Opierasz się na stereotypach, a to nie zawsze celne.

Gość markiz lacasei
Bones - Kości Pamiętniki wampirów Kochane kłopoty 90210 - taki odmóżdżacz, coś jak kiedyś Beverly Hills 90210 Buffy postrach wampirów Cougar Town Supernatural

Gość czyytyyt
spongobob nie mieszaj tylko do tego spol. Polskiego bo ono znacznie rozni sie od amerykanskiego. I nie jest to spowodowane klimatem, faza ksiezyca czy kolorem wlosia na fallusie ,ale historia i zwyczajami.

Gość czyytyyt
Nie oceniam cie , sam mam 19 lat , wiec wiele o kulturze naszych rodzicow nie wiem. Ale zgaduje ze jestes w podobnym wieku.

19 lat, kiedy to było, ładnych chwil kilka. Myślę, że akurat o kulturze, a już na pewno o filmie i o tym jak kultura na niego wpływa wiem znacznie więcej niż Ty.

Gość czyytyyt
Skoro jestes taka madra absolwentko to wytlumacz glupiutkiemu studentowi dlaczego sie myli. Wytknij mi moj blad.

Gość Mała Destylacja
Kanciastoporta - czyytyyt ocenił mnie i zaszufladkował na podstawie moich dwóch pierwszych wypowiedzi w temacie, wiec... Wszystkim bardzo dziękuję za podpowiedzi :) Moje nierealne życie w świecie seriali ma szanse przetrwać!

już powiedziałam że nie zamierzam wchodzić z Tobą w kulturowo - historyczne dyskusje. AUTORKO polecam jeszcze ewentualnie Słowo na L ;)

Gość czyytyyt
Brakuje ci argumentow pani magister. Wiesz ze mam racje.

Gość Mała Destylacja
Ha, "Dexter" gra w Six Feet Under ;p

Gość czyytyyt
D;obra kanciastoporta ide spac wyobraze sobie ze robisz mi laske na przeprosiny:) Podaj jakies szczegoly bo od zera nie chce mi sie dzis zmyslac calej twarzy:D

Gość Mała Destylacja
Czyytyyt - marzenia. Jeśli nie nie chce ci się ruszyć wyobraźni, to po co pomagać ci byś zmusił własną rękę do działania? Dziękuję wszystkim jeszcze raz za wpisy! :)