Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Polecane posty

Witam Drogie Mamy, Chciałam prosić o interpretację wyników z rozamzu krwi manualnie u dwuletniego dziecka. Wyniki odbiegają od norm podanych przez laboratorium i nie ukrywam trochę się martwię. Stąd moja prośba. Jutro mamy wizytę u lekarza, ale do tego czasu ciężko być spokojnym. A oto wyniki: pałeczkowate 2% (3-5) segmentowane 26% (50-70) kwasochłonne 2% (1-4) limfocyty 68% (25-45) monocyty 2% (3-11) w nawiasach wpisałam normy, które podaje laboratorium. Z góry dziękuję za wszystkie wypowiedzi

Gość mamachichi
o ile pamiętam ze szkoły, to mniejsza ilość monocytów u dzieci nie ma większego znaczenia, podwyższona ilość limfocytów to normalne u dzieci do lat 4, kwasochłonne są w normie a segmentowane i pałeczkowate to niestety nie pamiętam, ale coś mi świta, że lepiej jak jest ich za mało niż jak jest za dużo-dodam, że nie jestem lekarzem, miałam dobrą nauczycielkę od biol w liceum, ale to było z 10lat temu

Gość oprócz limfocytów wszystko
w normie. A podwyższona liczba limfocytów - dziecko alergik według mojej wiedzy

normy dla dzieci są inne dla 2 latka napewno nie jest normą do 45 (limfocyty), 68 wskazują na lekko podwyższone sprawdź normy dla dzieci, dla niemowląt norma jest do 70, dla 2 latka troszkę mniej krew była pobierana z paluszka czy z żyły?

podwyższone kwasochłonne wskazuja na alergię u Twojego dziecka są w normie

krew była pobierana z palusz. Morfologia i mocz w normie. dodam, jeszcze, ze badania były robione 1,5 tygodnia po zakończonej infekcji dróg oddechowych, która przebiegała z wysoką gorączką. Dziękuję za wszystkie wypowiedzi.

i tu kochana sama sobie odpowiedziałaś poza tym wiem do hemattologa, ze z paluszka mogą limfocyty wyjść nieco podwyższone, ale to nie reguła, dlatego zawsze pobierają z żyły (w szpitalu na hematologii)

asiamt - dziekuję bardzo, dzięki Wam czuję się trochę spokojniejsza, jutro po południu do lekarza, dam radę wytrzymam, jeszcze raz dziękuję

ale co masz wytrzymać wszystko jest w porządku daj znać zresztą co powiedział lekarz

asiamt, miałaś rację. Mojemu dziecku nic nie dolega. Pani doktor powiedziała, że morfologia super a i reszta w normie. Dziękuję za wsparcie.

no widzisz cieszę sie, że jesteś już spokojna pozdrawiam