Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zubiki

Staz z UP

Polecane posty

Gość zubiki

Witam, Mam pytanie odnosnie stazy z urzedu pracy w roku 2011 , Czy pracodawca po zakonczonym stazu ma obowiazek zatrudnienia nas conajmniej na 3 miesiace?

Gość nuttryja
to zależy od miasta. Każdy PUP ma inne zwyczaje. U mnie od niedawna wymagają co najmniej 2miesięcznego zatrudnienia i staż jest ograniczony tylko do 4 miesięcy. W sąsiednim powiecie są staże 9ciomiesięczne i pracodawca nie musi się zobowiązywać do zatrudnienia po nim....

nie ma obowiązku. gdyby był podejrzewam, że nie byłoby szans nawet na głupi staż..

Gość zubiki
no wlasnie w urzedzie powiedzieli mi ze mam sobie szukac stazu ale pracodawca musi mnie pozniej przuyjac na 3 miesiace, a ja chodze i pytam i oni nic o tym nie wiedza

chyba, że od nowego roku to się zmieniło... w takiej sytuacji to już w ogóle bezie cieżko znaleźć cokolwiek

Dziwne Ja byłem w tamtym roku na stażu w MGOK-u. I nikt nie musiał mnie zatrudniać na 3 miesiące. Teraz staram się o staż w MDK. Byłem w Urzędzie pytać się czy kwalifikuje się w tym roku. Powiedzieli, że muszę znaleźć instytucję która mnie przyjmie. Lecz nie było mowy o zatrudnieniu na 3 miesiące. Idź jeszcze raz do urzędu może się pomylili. Najlepiej zapytaj kogoś innego.

Gość W KAŻDYM URZĘDZIE SĄ INNE ZASA
DY. u Ciebie nie ma wymogu, u kogoś może być. W niczym się nie pomylili

Gość mi w pup powiedzieli
ze nie ma obowiazku ale jesli we wnisoku o staz pracodawca sie nie zobowiaze do zatrudnienia chociaz na zlecenie ina krotko nawet to raczej oni odrzuca jego wniosek bo wola przeznaczyc te srodki dla kogos innego kto zatrudni kogos po stazu chociaz na 3 miesiace

Gość mi w pup powiedzieli
nie dokonca da sie ominac to zobowiazanie bo bylam na stazu i pracodawca usilowal zapomniec do czego sie zobowiazal i pup skutecznie mu to przypomnial. fakt ze z kazdej sytuacji jest wyjscie bo zatrudnili mnie na zlecenie i to nie w pelnym wymiarze godzi ale jednak zawsze mam w cv ze pracowalam 3 miesiace na zlecenie w kisegowosci ale nikt nie wie ile godzin tak naprawde.no i jakis grosz z tego tez mialam