Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zastanawiamsie1234

kiedy wasze dzieci zaczely siadac?

Polecane posty

Gość zastanawiamsie1234

pytam poniewaz moja 3miesieczna corka bardzo wysoko podnosi glowe kiedy lezy.

Gość mega facepalm
to pewnie jutro usiądze :o

Gość marikika
Moja córa ok. 6 miesiąca siedziała już samodzielnie i większość dzieci w tym okresie właśnie zaczyna siadać.

Gość .pikupiku.
mój syn miał 4,5 miesiąca.

Gość ale pytasz kiedy
SAMODZIELNIE zaczęły siadać? bo to ogromna różnica między tym, że dziecko samemu się posadzi, a gdy dziecko siada SAMODZIELNIE

Gość 222222
Mój ma 8 miesięcy i niedawno zaczął samodzielnie siadać. A sadzałam go bez podparcia jak miał 6,5 miesiąca. Wcześniej bałam się żeby nie nadwerężyć kręgosłupa i sadzałam tylko z oparciem.

Gość zastanawiamsie1234
kiedy mozna dzidziusia posadzic sobie na kolanach zeby nie zrobic mu krzywdy. jak ja sadzam to juz ladnie sie trzyma i rozglada dookola. jestem niedoswiadczona mama i stad moje moze i glupie pytanie.

Gość cartusia
mój też ma 3 miesiące skończone i sam też już z pozycji leżącej zaczyna sie podnosić tzn dźwigać główkę i równocześnie nóżko do góry. Akurat wczoraj byliśmy u ortopedy i pediatry i spytałam kiedy mogę posadzić dziecko u siebie na kolanach. Otóż zdaniem ortopedy już można zdaniem pediatry też z tym. że w sposób bardziej leżący.

Kobiety wy widzicie co piszecie? Właśnie zaczynają dźwigać główkę i nóżki - właśnie ZACZYNAJĄ DŹWIGAĆ a nie siadać. Boże drogi co teraz te matki wymyślają niedługo będzie że 2 miesięczne dziecko ma już raczkować, masakra jakaś. Można na kolanach posadzić w pozycji pół-leżącej tak bardziej oprzeć np o swój brzuch ale żeby bardziej leżało niż siedziało. Dziecko sadzać można około 6-7 miesiąca a samo do siadania podnosi się około 7-9 miesiąc a nie 3 miesięczne niemowlę !!!

z siadaniem poczekaj az kręgosłupek będzie już odpowiednio mocny !!

Kasia masz rację dodajmy, że 2 miesięczne dziecko będzie gotowe do raczkowania, bo macha nóżkami dzieci wygianają ciałka i je ćwiczą w różne strony, ale niestety mozna zaszkodzić kręgosłupowi takiego malucha sadzając go i udając, że juz taki silny i sam siedzi, ba, chce sam siedzieć im później tym lepiej, po co dziecko ma siedzieć w wieku 4 czy 5 miesięcy, czy to takie istotne w życiu, a może mu tylko zaszkodzić i to nie jest moja opinia, a ortopedy

Gość cartusia
No a co ja napisałam, że dzwiga główke i nózki a nie ze samo siada to sa cwiczenia przygotowujace do siadania i przytoczyłam słowa lekarzy

cartusia zgadzam sie z Tobą piszę tylko ogólnie, bo niektóre mamy chciałyby to a tamto

Gość zastanawiamsie1234
nie sadzam jej calkiem prosto nie na dlugo tylko na chwileczke dlatego tez pytam kiedy mozna to robic. a tu od razu zostalo mi zarzucone ze jestem glupia. chyba raczej nie doswiadczona:(

jasne, ze niedoświadczona, jak każda z nas na poczatku nie sadzaj malucha tylko tak dziaąłj jak napisała cartusia dziecko po prostu ćwiczy i wzmacnia mięśnie