Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

nadinn

jak zrobić zastrzyk? pomocy!

Polecane posty

bardzo prosze o pomoc. musze zrobic zastrzyk pod skóre mojemu kotu i nie mam pojecia jak sie do tego zabrac:( powinnam zlapac skore? i jak gleboko wbic igle? jesli macie jakiekolwiek pojecie o zastrzykach napiszcie prosze bardzo mi pomozecie:) z gory dziekuje :)

te zastrzyki dal weterynarz zeby robic w domu. tylko ze mnie przy tym nie bylo i nie zapytalam jak :O

Gość aha i achhh
ja widzialam jak mojemu robia: złapała taki fład skóry przy karku i odciągnęła, wbiła igłe po kątem gdzieś 45 stopni,wycisneła i juz

Ja jestem diabetykiem i zastrzyk robi sie tak jak napisano wyzej z tym, ze poz lapaniu fałdu skornego i wbiciu igły, trzeba puscic fałd skórny (tak, jakby skora byla normalnie) i dopiero wstrzyknac.

Gość aha i achhh
mojemu kotu nie puszczała. I jak ja też kiedyś sobie musialam zastrzyki w brzuch sama robic, to mi lekarz nie kazał puszczac, ale nie wiem, moze masz racje, chyba to nie ma aż takiego znaczenia

Gość mn88
Niee tak dawno robiłam mojej kotce zastrzyki i kroplówki. mi wet kazał robić w bok, tam gdzie luźna skóra, mniej więcej w połowie odległości między przednią a tylną łapką. Prawie przez miesiąc to robiłam. Najgorszy jest pierwszy raz, potem już idzie. Dobrze jakby ktoś Ci pomógł i kota przytrzymał, samej będzie trudno.

a łapalas skore i robilas w taka naciagnieta czy jak?

Gość mn88
łapałam za skórę żeby utworzył się fałd i w ten fałd wkłuwałam igłę. Potem puszczałam i powoli wstrzykiwałam leki lub podłączałam kroplówkę.

Gość mn88
Na tej stronie jest napisane jak podać kropówkę, ale zastrzyk podskórny można podać tak samo. inaczj podaje się domięśniowe, tego penie sama bym nie zrobiła.

Gość mn88
nie ma sprawy i życzę zdrówka twojemu kotkowi :)