Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dsfgsadfsadfasfas

Do okularników,albo okulisty??

Polecane posty

Gość dsfgsadfsadfasfas

Mam od roku okulary,ale ich nie noszę bo nie lubię i bolą mnie oczy.I ma takie pytanie,co bardziej psuje wzrok w takim wypadku.Noszenie okularów czy ich nie noszenie??

Gość AJD Częstochowaa
nieprawda zależy od wady w oku jest mięsień i musi być ćwiczony 🖐️ czasem - okulary powodują że dobrze widzisz ale nie ćwiczysz oka 🖐️

Gość dsfgsadfsadfasfas
Na recepcie na okulary mam napisane coś takiego(zachowałem receptę w razie czego): sfera pt cylindry +0,5 i +0,75 oś 90 i 90 stopni i jakieś PD 69 A i mam stygmatyzm. To jak będzie??

Zależy jaką masz wadę, Ja noszę okulary tylko na zajęciach żeby widzieć co jest napisane na tablicy, ale mam minusy więc już mi się nie polepszy co najwyżej pogorszy.

Gość dsfgsadfsadfasfas
von won No właśnie mam tak że jak nie noszę to nie widzę najgorzej,ale jak je noszę to co prawda wiedzę lepiej,ale jak je ściągnie to oczy mnie bolą i widzę znacznie gorzej niż gdy nie nosiłem w cale.

Gość anaste
sama bym chciała wiedzieć noszę okulary od matury: po roku wada mi trochę poleciała (nie nosiłam na stałe, tylko do TV, kompa, samochodu itp), po kolejnym półtora roku (nosiłam stale, od rana do wieczora) - stała w miejscu, przez następny rok w ogóle nie nosiłam okularów -stała w miejscu(robiłam badania u okulisty), przez ostatnie półtora roku (praca przed kompem) - zakładam do kompa, samochodu itp. - właśnie zauważyłam że muszę się do okulisty wybrać bo wada sie pogłębiła wniosek: w moim przypadku sprawdza się albo noszenie stałe albo nienoszenie w ogóle po za tym boli cię głowa, bo oczy nie są przyzwyczajone, tak jest jak się zaczyna nosić okulary albo jak się zmienia szkła na mocniejsze, mózg przyzwyczaja się, czasem nawet 2 tyg. moze tak być

Gość anaste
no a jak zdejmiesz to cię oczy i głowa też mogą boleć bo tak już po prostu jest - nagle mieśnie muszą się bardziej wysilić

Gość dsfgsadfsadfasfas
anaste No ale mnie głowa nie boli,tylko oczy szczypią.No i ja noszę tylko do komputera,albo w cale.

Gość prawie niewidoma
szczerze mówiąc też nie nosiłam i skoczyła mi wada z -1 na -2, teraz noszę bez przerwy od rana do późnej nocy od dwóch lat i czuję, że już mam -10, bo jestem ślepa jak kura :(

Gość dsfgsadfsadfasfas
up

Gość MrOptic.pl
Jeżeli sądzimy,że coś złego dzieje się z naszym wzrokiem,wtedy trzeba jak najszybciej udać się do lekarza specjalisty,nie ma na co czekać. A co do zakupu soczewek lu okularów,to szeroki wybór jest w naszym sklepie www.MrOptic.pl gdzie serdecznie zapraszam.