Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość smutna rzeczywistosc

I znowu nie mam pieniedzy na zycie...:(

Polecane posty

Zaplacilam wczoraj 500zl za mieszkanie i zostala mi stowa tylko:( a musze oplacic jeszcze prad, internet. Temat nie ma na celu wyludzenie zaznaczam od razu, bo wiem ze rozne tematy powstaja. Ja jestem studentka i dostaje tylko 600zl renty. Dorabialam sobie na ulotkach, ankietach, ale wziela mnie grypa tydzien temu i firma mnie zwolnila, zadzwonili i powiedzieli, ze skoro ja nie moge chodzic teraz to sa chetni na moje miejsce i do widzenia. Wyplacili mi 30zl tylko. Normalnie koszmar. Jestem zalamana. Sa tu osoby w podobnej sytuacji? Mozemy razem ponarzekac

ja jestem w troche lepszej sytuacji bo mam 800zł na miesiąc:P płace za stancje ok 400 + rachunki 100 więc na życie ca cały miesiąc mam 300 i ledo co daje rade... nie da rady nigdzie wyjsc na piwo z koleżankami:/

Gość takie jest zycie
dziewczyno ja mam dziecko i zostalo mi 120 zl do konca mc, mam jakies zapasy, ale bez szalenstw biorac pod uwage, ze mala nie je w przedszkolu

Gość 23123123
Ja tez nieraz kika dni przed wypłata zyłam na oparach. Mój rekord przetrwania w tydzień to 34 zł w dwie osoby plus pies. :)

Gość sponsor23
skąd jesteś ?

Gość takie jest zycie
dzis zrobilam szpinakowej z makaronem na dwoch udkach , a pozniej ugotowalam ziemniaki i z faoslka z puszki wymieszalam przyprawione, usamzone mieso z tych udek, w ten sposob mam obiady na 3 dni z 2 udek..

Gość normalny chlopak 25
i pewnie juz myslisz zeby sobie szukac sponsora?:(

"Zaplacilam wczoraj 500zl za mieszkanie" Dużo - tyle co za jakieś 50 m2. Może dokoptuj sobie współlokatorkę lub poszukaj czegoś mniejszego. Chyba, że to opłaty+najem :(

Gość takie jest zycie
acha, mam do oddania 2 pary uzywanych butow zimowych skorzanych roz 39 i troche cieplej odziezy 38/40

nie szukam sponsora bez przesady. A mieszkania sama nie wynajmuje tylko pokoj. U mnie kawalerka w miescie ponad tysiac kosztuje. Ceny wysokie, a pracy albo nie ma albo jak jest to za grosze:(

Gość vgguftydfxcgf
A ja mam tak juto bedzie wyplata niewiele ponad 1300 (bo pol mezowi zabiera komoornik) mieszkanie 600, zaplacic internet 50 i prad 100, z czego jeszcze na zakupy jakies 150(zapasy na mc) i tez zzostanie mi 400 tragedia nic innego.

Gość takie jest zycie
moja znajoma chodzi po ciucholandach i sprzedaje potem na allegro, mowi, ze najlepsze przebicie jest na nowych rzeczach i zimowych np kombinezonach, moze bys cos mogla w tym kierunku pokombinowac?

ja to chyba przez ten miesiac glodowac bede. W tym kraju to naprawde albo krasc albo sie puszczac by miec pieniadze jak sie nie ma znajomosci czy bogatej rodziny

Gość takie jest zycie
a i jeszcze mozesz poszukac pracy jako opiekunka do dzieci na godziny, sprzatanie, opieka nad starsza osoba

Gość sponsor23
a skąd jesteś umówimy sie na kawe ?

nie, nie umowimy sie na kawe:P nie szukam sponsora. Jako opiekunka mnie nikt nie chce, bo nie moge pracowac w takim wymiarze godzin jak to niektorym pasuje.

100zl na miesiac oczywiscie. Jako kelnerka szukalam juz nie raz. I niestety przewznie chca z doswiadczeniem, albo na konkretne godziny pracy

Gość olafasolaaa
a z jakiego miasta jestes?

nie chce pisac z jakiego, bo chce zachowac anonimowosc. Nie oczekuje tu jakiejs pomocy. tak tylko chcialam pogadac

Gość olafasolaaa
no nie sadze ze ktos by cie rozpoznal gdybys podala miasto :D ale niewazne. nie mozesz zatrudnic sie w agencji pracy tymczasowej chociaz? tam cie przyjma na 100%, grafik ustalasz sobie sama wiec nie koliduje ze studiami a w niektorych nawet dniowki placa ;)

Gość ja tez nie mam kasy
wpierdalam rosol z kostki juz drugi dzien :(

Gość olafasolaaa
chyba ze wolisz glodowac niz pracowac w markecie

to tylko tak wyglada, ze sie grafik ustala. Bzdura, juz raz tak pracoalam i kazali mi przychodzic caly tydzien w godzinach kiedy mialam zajecia, bo na te inne juz byly osoby i co? odmowilam to podziekowali. Ale bede szukac wciaz na pewno

Gość olafasolaaa
ja rowniez tak pracowalam i sama wybieralam zlecenia ktore moge wykonac.

do autorki- coś mi tu smierdzi z tą opieką nad dzieckiem. Jestem z bardzo dużego miasta i uwierz mi jakbyś chciała to byś znalazła opiekę. Moja opiekunka przychodzi na kilka godzin i to ja raczej dobieram czas tak by mogła. Wtedy gdy idę do pracy z dzieckiem zostają dziadki, a jak przynoszę pracę do domu to wtedy przychodzi opiekunka. Na pewno są tacy ludzie jak ja którzy zaproponowali by ruchomy grafik

no widzisz, ja teraz tez przy ulotkach i ankietach sama godziny wybieralam. Ale mnie wyrzucili wiec jestem bez kasy, pracy, chora bez lekow i poki co moge tylko szukac w domu:(

chcialbym placic 500 zeta za mieszkanie,a tak to za byle kawalerke place 1200 zl

apropo- studiowałam dziennie i nie spotakałam się z tym , żebym jakiś godzin nie mogła sobie dobrać .Zawsze się da tylko trzeba chcieć. Bardzo chcieć.