Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

MałaBlondynka

--> WIERNA Mam do Ciebie pytanie

Polecane posty

to odpisz mi na zadane na tamtym topiku pytania :)

Córka ma 2,5 roku, chcemy iść na kontrole i może trzeba będzie zrobić lapisowanie ale to nie wiem.. ma ciemny jakby jeden ząbek - pediatra powiedziała że to jest nic, taki odcień tylko ale wole sprawdzić.. problem w tym że córka jest nieśmiała dosyć i potrzebuje takiego wiesz prawdziwego dentystę dziecięcego co będzie umiał zagadać dziecko itp Na fundusz czy prywatnie obojętnie - dzielnica to ja jestem z Kleczkowa ale jakby był na prawdę dobry gdzieś dalej to mogę dojechać. Tylko właśnie taki wiesz - na prawdę z podejściem jest potrzebny bo ona nie za bardzo do otwierania buzi jest a co dopiero żeby jej grzebać itp

jesli ma 2,5 roczku i ma juz jeden ciemny zabek = chyba juz prochnica go bierze to powinnas isc do dentysty jak najszybceij. Stomatolog dzieciecy - jesli dziecjko jest niesmiale lub nie che wspulpracowac robi pierwsza wizyte asymilacyjna czyli zaznajmia dziecko ze soba i wogole co i jak. Najlepszy Pedodonta jakiego znam we Wro to dr. Filip Podgórski przyjmuje w Kobierzycach i na biskupinie. zaraz ci znajde strone :)

Super - dziękuje Ci bardzo .. wiesz ten ząbek nie jest czarny ani nic - ma jakby ciemniejszy odcień cały,jakby szary czy błękitny nawet, pediatra zaglądała i stwierdziła że to tylko odcień zęba taki ale wole żeby dentystka to zobaczyła. No właśnie znajoma była u jakiejś pseudo dziecięcej dentystki to ta kazała trzymać dziecko na siłę i na chama zaglądała i jeszcze z mordą bo dziecko się boi :O Koleżanka wstała i wyszła i tyle z jej wizyty.. jeszcze nie poszła do innego więc nie mogła mi nic polecić. A powiedz mi jeszcze bo czytałam różne opinie jak przebiega lapisowanie? Bo właśnie czytając w necie często spotkałam się z opisem robienia tego dziecku na siłę :O Nie chce żeby córka zraziła się do dentysty i bała się chodzić później :O I jeszcze jedno - przepraszam że tyle pytań :( Ale jeśli to prywatnie to na jakie koszta powinnam się naszykować? Przepraszam ale nie znam żadnych dentystów ani nie mam znajomych co mieli tak "problemowe" dziecko a bardzo mi zależy żeby to jednak spokojnie przebiegło

piczka---> odcinek przedni juz ladnie ci sie wyprostowal ale na zdjeciu nie widac dalszych zebow wiec tak naprawde nie mozna nic powiedziec konkretnego :P Ale masz za to pieknie wybielone zabki :D

wcale nie są wybielone , po 2 i pól roku noszenia juz zżółkły ] te fotki są z końca lipca i juz wtedy moja orto chciałą mi ściągać apatar, juz sie troche naprostowały ale ta lewa jedynka nie daje mi spokoju , jest jescze troche krzywa a orto mi wmawia że obie moje jedynki mają inny kszatł i lepiej juz nie będzie moje pytanie do ciebie jest takie czy można mieć dwie zupełnie różne jedynki i czy widzisz to na zdjęciach ?

niebyliscie u dentysty wiec nie wiadomo czy lapisowanie bedzie robione pozatym od tego juz sie odchodzi :P a dziecku na sile niczego nie mozna zrobic nie o to w tym chodzi wszytskim. Dziecko musi polubic swojego dentyste :) przewaznie wszedzie gdzie jest nfz wizyta pierwsza w tym kontrola jesli sie da tez jest na fundusz, w miare potrzeb leczniczych dziecka lekarz dobiera plan leczniczy o czym informuje dziecko, ceny sa rozne 50-80 zł zabek ale na fundusz tez mona robic bardzo duzo rzeczy. W brew pozorom tzw. prestizowe gabinety nie zawsze moga szczycic sie dobrymi materialami i wykwalifikowanym personelem . a ty jako osoba dorosla chodzisz do stomatologa?

piczka----> nie jestem ortodonta niestety :( jak ktos sie troche na tym zna to widzi lekka roznice pomiedzy jedynkami ale nie jest to az tak widoczne Ty widzisz bo o tym wiesz :P a czy bylas moze na konsultacji u innego ortodonty w celu sprawdzebia teorii swojego ?

nie byłam ,a le wyraźnie widać ze lewa jedynka jest krzywa a ona juz pod koniec lipca mi chciała ściągać to chyba z nia cos nie tak i powiedziała mi ze juz wszystko zrobiła i nic wiecej sie nie da ale ja znam moje zęby i widze że brakuje normalnie milimetra zeby były ideALne to osatatnio mi łaske zaczęła robić poza tym chodze do orto do małego miasta i tam jest ich tylko kilku nawet nie wiem czy nie dwóch i jak sie wyda to żaden nie doprowadzi mnie do konca

Tak chodzę ale moja dentystka to jedna z tych trochę wrednych ;) Ale nie wybrzydzam bo kiedyś chodziłam do miłych co mi źle robiły a ta przynajmniej dobrze robi. No właśnie nie jestem przekonana co do tego że każdy dziecięcy dentysta ma powołanie do tego - sama jako dziecko chodziłam to takiego nie bardzo - no ale fakt to było "n" lat temu... w każdym razie wolałam zapytać niż chodzić od jednego do drugiego. Ceny ok :) Bałam się już że to będzie jednak kilka stówek ;) No właśnie mi obojętne czy fundusz czy prywatnie - byleby było dobrze i jak najmniej stresu dla dziecka. Wiem już coś o tym bo zmienialiśmy pediatrę - właśnie taka wredna co się czepiała że dziecko ( pół roku) nie chciało grzecznie buzi otworzyć przy badaniu i dosłownie na siłę patyczkiem chciała otwierać :O Sprawdzę tego dr. F. Podgórskiego :) Dziękuje bardzo za pomoc :)