Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Asia5545

Modlitwa 2 latka

Polecane posty

Gość Tak pochodzisz sobie
A co nam zabraniasz mieć choinki?

a zreszta - czy ja sie pytalam kogokolwiek o zdanie? pytam mam JAK to robia a nie CZY TRZEBA, i jaka sie kryzje za tym indoktrynacja dzieci....oj ludziska - za duzo TV ogladacie...

Gość Tak pochodzisz sobie
Choinkę stawiają na całym świecie nie tylko katolicy. Doucz się.

Tak pochodzisz sobie - dobra - mam na mysli calosc - chrzescijanie/katolicy i inni wyznajacy wiare w Chrystusa... szkoda, ze nie rozumiesz co pisze.

nie kurwaaaa najlepiej odrazu zapisz do zakonu dwu letnie dziecko i modlitwa no proszę cie taka wierząca jestes? szopke odwalasz i tyle rozumiem dziecko 6 letnie ale dwu? ehhhhhhhhh

Gość eeeeeeee????????
Jaki dualizm? Napisałam że takich szopek też nie odstawiam, niczego nie malujemy, nikt w białych sukienkach przed ołtarz u nas nie gania, ani ja do ślubu, ani córka do komunii, na „święta w grudniu robimy sobie parę dni urlopu w jakimś ciepłym miejscu, a na wiosnę po prostu duży rodzinny obiad, bo w tym okresie każdy ma wolne i możemy się wszyscy razem bez problemów spotkać. Ciężko uwierzyć, że są ludzie normalni, nie? PS. Malowanie jajek czy choinka to tradycje pogańskie.

Gość Pierwsze słowa niemowlaka
Jezus Chrystus !

yakamoz - mysle, ze jednak lepiej poczekac az dziecko bedzie mialo 18 i samo wybierze...co? z chrztami to tez nie halo - mam nadzieje, ze ze swoimi pogldami nie chrzcilas swoje nieswiadome dziecko (jesli masz) i poczekasz az bedzie swiadome. co Was tak to rozsierdzilo? To ze niewinna modlitwe chce nauczyc dziecka? Ludzie....!?

Gość IlonaaazCzdz
Świetnie że taki temat poruszyłaś, jak będę mieć dziecko też będę się z nim modlić!!! Pewnie Aniele Boży...chyba że znajdę jakiś świetny prosty tekst. Jak wychowywać w wierze to na całego a nie szopki odstawiać od święta. Czy posyłać dziecko do Komunii św. bo tylko mu to mąci w głowie. Jak się nie podoba komuś takie wychowanie, to po co chrzcicie dzieci?? Why? Bo babcia, bo rodzina co ludzie powiedzą? Trwajcie przy swoim pozery. Wkurza mnie taki tok myślenia...

właśnie przez takie osoby jak ty dzieci mają wyprane mózgi dwulatek się modli potem komunia potem bierzmowanie potem ZMIENIA WIARE :)

eeeeeeee???????? - jesli piszesz prawde to popieram - po co komu szopka jak to nie wierzy - nie lubie tych co z jednej strony uprawiaja szopki w stylu swieta hurra koledy itp a jak przyjdzie co do czego to zaraz sie okazuje reprezentuja zupelnie cos innego. ps- symbole, ktore zostaly przyjete do tracyji swiat

Gość eeeeeeee????????
Moje nie będą musiały niczego zmieniać (tak, chrztów też nie było :P), będą mogły wybrać jeśli będą potrzebowały :)

tak dokładnie tak uważam człowiek powinien mieć prawo wyboru religia w szkole następny porąbany pomysł

eeeeeeee???????? - ale z drugiej strony jak dla ciebie nie ma zadnej roznicy to po co sie wypowiadasz - przeciez Ciebie to nie dotyczy-

Gość IlonaaazCzdz
Nie prawda, ja byłam wychowywana w takiej wierze powiedzmy do któregoś roku życia, kiedy to rodzice nie "kazali" "chodzić" mi do kościoła miałam ten wybór zastanowiłam się nad tym wszystkim dogłębnie, ok roku nie odstawiałam tzw. szopek olałam sprawę a później zdarzył się cud i znów jestem chrześcijanką i jestem z tego dumna i zadowolona!!! Pozdro

yakamoz - ja nie zmienilam wiare i w ogole nie rozumiem dlaczego to wywolalo takie gorace dyskusje... jak nie jestescie religijni, nie chodzicie do kosciola, nie obchodzicie swiat to po cholere sie wypowiadacie...ja nikogo sie nie pytam o zdanie!

pytasz a ze temat jest dosc ciekawy wiec wywiazala sie dyskusja

Gość eeeeeeee????????
Dotyczy, bo przez takie indoktrynowane dzieci moja córka miewała (im jest starsza tym lepiej na szczęście) sporo niemiłych sytuacji w szkole (dzieci potrafią być okrutne nie tylko dla wyglądających inaczej...). A co z tego, że Ty teraz nauczysz paciorka i opowiesz o bozi, jak dla dziecka to tylko jeszcze jedna bajka, z której szybko wyrośnie (widzę, co się dzieje z bardzo wierzącymi dziećmi bardzo wierzących sąsiadów i znajomych, do kościoła przestają chodzić już 10-latki...w sumie szacunek dla rodziców, że nie zmuszają jeśli nie zmuszają...). Ale zanim wyrośnie to zdąży "innych" nakrzywdzić... Jeśli oprócz tego paciorka nauczysz swoje dzieci także szacunku i tolerancji dla tych, którzy paciorków nie znają i nie odmawiają, to ja i osoby mi podobne przestaniemy tak alergicznie reagować...

eeeeeeee???????? - no to ja sie dziwie - w czym masz problem... nie chodzicie do kosciola, nie obchodzicie swiat, nie chrzcilas itp. to co tobie za roznica ze ktos modli sie wieczorem...mnie tam nie obchodzi i nie zaatakowalabym ciebie, ze w Twoim domu jest inaczej. ja tam mam zupelnie gdzies co ty robisz ze swoim zyciem i zyciem Twoich dzieci, to co ci przeszkadza modlitwa w cudzym domu..

Gość eeeeeeee????????
Przeczytaj końcówkę mojej wypowiedzi... i dobranoc.

eeeeeeee???????? - ciekawe, ja mam jeszcze male dziecko, wiec nie wiem, ale mam kolege, ktory byl wychowywany tak jak ty wychodujesz swoje dzieci i mowil, ze nie bylo problemu w ogole. Ojciec wytlumaczyl mu jak super jest byc nie wierzacym i z jakichs powodow nie mial nieprzyjemnosci - a pytalam go kiedys. a z drugiej strony ja nie bede nie uczyc swojego dziecka tego w co wierze tylko dlatego ,ze moze kiedys bedzie mialo do czynienia z Twoimi dziecmi (lub podobnymi). To nie jest moj problem. i nie boj sie o moja tolerancje - nie mam z nia zadnych problemow

Gość ja pierdoolee
jaa pierdoollee juz 2 letnie dziecko namawiac do okultyzmow, nie no ,kuwra co sie z tym swiatem porobiło, weź dziecko nie ogłupiaj i przekaz mu wiedze racjonalna a nie kurwaa abra kadabraa

ja pierdoolee - wiedze, ze ciebie rodzice niczego nie nauczyli - zaczynajac od kultury wypowiedzi... nie dziwie sie ze temat Ciebie zaskoczyl

Gość hehe od razu wiedziałam
że do tego dojdzie na tym topie :classic_cool: