Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość śmierc przychodzi nagle

Strata bliskiej osoby ............:(:(:(

Polecane posty

witam, jak radzicie sobie ze stratą najbliższej osoby? ja nie mam już Ojca (zginął tragicznie 15 lat temu ,miałam 16 lat :( ), a rok temu zmarł Ojczym (nowotwór) Byli bardzo dobrymi ludźmi :) :) :) jest beznadziejnie, czasami życia brak we mnie !! troche czasu minęło,a tu nadal pustka po stracie najbliższych jest mi dzisiaj taaaak bardzo źle :( po co ta smierć, ku czemu ona prowadzi? czasami mysle,że poza nią nic nie ma - niestety :( słucham Natalii Kukulskiej -"Dłoń" i łzy płyną ............... oczy bolą :(( nie wiem w ogóle po co to piszę, ale to chyba jedyne miejsce gdzie mozna się wyżalić :( z góry przepraszam tych , którzy uważaja to za zaśmiecanie:(

Gość imie i nazwisko
ciezko sobie poradzić jak odejdzie ktos bliski. przynajmniej mi ciezko bylo to przezyc.... wielu ludzi tego nie rozumie, minie jakis tam czas i wszystko wraca do normalnosci. u mnie niedlugo minie rok od smierci ukochanej osoby a nadal jest ciezko ... :(

ale nie myślcie , że płacze , to oczy mi sie pocą bo zbyt ciepło mam bo śpie na piecu

u mnie minęło 15 lat tatko, i Ojczym rok, ajest strasznie :(( jest mi dzisiaj tak bardzo źle bez nich :((

Gość imie i nazwisko
fakt, bywaja takie dni, a zwlaszcza noce, ze jest ciezej niz zwykle . wiem co czujesz, ale niestety nie moge Ci pomoc, bo wiem, ze mi nic nie pomaga. jedynie może nadzieja, ze po smierci bedziemy gdzies tam razem wszyscy szczesliwi. bo w koncu to niemozliwe, niewyobrazalne, ze po prostu tak znikamy i nas nie ma, prawda?

Gość MaXrtweeet
http://tygodnik.onet.pl/0,16450,vademecum_smiertelnika,komentarz.html Przeczytaj, mi to pomogło gdy byłem w takiej sytuacji 2 lata temu...

imie i nazwisko... Tak jak piszesz, kiedyś wierzyłam,że po smierci spotkam się z najbliższymi, a teraz jakby wszystko minęlo...boję się, że tam juz nic nie ma i ich nie zobaczę :( tego najbardzie sie boję - niestety odeszli i już ich nie zobaczę

Gość imie i nazwisko
to nie wiem jak Cie pocieszyc :( trzeba mieć chociaż iskierke nadziei , ze kiedys będzie nam dobrze. Szkoda, ze człowiek jest skonstruowany tak, ze odczuwa tęsknotę.

chociaż jak się parcopanu nażre to nawet sobie z nimi żartuje

Gość w zyciu tylko
smierc jest pewna

tak, to straszny bol - nie do opisania :( jutro do pracy a jak siedzę, myślę, płaczę i się smucę :( jak ja jutro wstanę :) niby takie to proste : człowiek sie rodzi i z czasem wie że umrze, a nie dopuszcza takiej mysli do siebie nigdy chyba z tym sie nie pogodzimy

podszywa wyżej dziękuję

Gość imie i nazwisko
ja ogólnie nabawiłam się nerwicy z tego powodu i wylądowałam u psychologa i psychiatry ;/ właśnie z tego powodu, że nie mogłam i nie mogę się z tym pogodzić. niby tak się mówi - trudno, naturalne, każdy kiedyś umrze. ale ja bym chciała miec pewność, że to do czegoś prowadzi, że jest w tym jakiś cel, że pozniej coś nas czeka. no ale mozna o tym mówic i mówic a i tak to nic nie da :(