Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Kadzidełko

Dziwny sluz

Polecane posty

Na wczoraj wypadal mój 14 dzień cyklu, przeważnie w tym czasie obserwowałam przezroczysty ciągnący sie sluz. Teraz niestety takiego nie mam, występuje natomiast biały, gęsty bardzo kleisty. O czym to moze swiadczyc wybieram się do ginekologa ale dopiero za tydzien. Moze wiecie co to moze byc

Gość moze owu..
moze owulacja sie przesunela, albo jestes w ciazy

Tylko ze ten zauwazyłam juz w zeszłym miesiącu a okres normalnie dostałam więc raczej w ciąży nie jestem

Gość a mierzysz
temperaturę? Ten śluz może świadczyć na przykład o tym, że cykl jest bezowulacyjny. A może zaczęłaś brać jakieś leki lub przyjmowałaś antybiotyk.

No własnie przyjmowałam w styczniu metronidazol, moze to ma jakis wpływ?? Temperatury niestety nie mierze

Gość a mierzysz
może i ma, ale zacznij mierzyć temp w npr inaczej nikt nie odpowie bo to podstawa :) Jeśli planujesz ciążę to mierząc temp będziesz wiedziała wcześniej czy doszło do zapłodnienia zanim pokaże to tekst czy potwierdzi gin. pomocna stronka www.npr.pl

Dzięki za rade, poczekam do okresu i zacznę w przyszłym cyklu ale w czesniej wybiore sie do ginekologa bo mnie to martwi, nigdy czegos takiego nie maiałam

Gość a metronidazol
na co brałaś? To lek przeciwgrzybiczy, może po prostu wyjałowiłaś pochwę z dobrych bakterii? Brałaś jakieś osłonowe typu trilac itp?

Brałam na trądzik ale tylko przez 2 tygodnie, niestety nie brałam nic osłonowego. Lekarka mi nie zapisała

Gość a metronidazol
Trądzik to też na tle hormonalnym, znajdz sobie dobrego ginekologa najlepiej ze specjalizacją endokrynologa, powinien przebadać całość hormonów płciowych przed zastosowaniem kuracji. Na odbudowę flory bakteryjnej kup sobie lacibios femina plus dopochwowo pimafucin ale to drugie tylko na receptę.

myślisz ze przez ten metronidazol zaburzyłam sobie płodnosc, cięzko teraz mi bedzie zajsc w ciąże??

Gość a metronidazol
nie, nie! Trądzik jest objawem problemów hormonalnych, lekarz metronidazolem leczył Cię objawowo, dlatego jeśli nie masz innych zaburzeń hormonalnych i poznasz dobrze swój cykl wg podanej stronki lub podobnej raczej nie powinnaś mieć problemów z zajściem w ciążę:) Metronidazol nie zaburza płodności, to silny lek przeciwgrzybiczny. A widzisz przynajmniej poprawę jeśli chodzi o trądzik?

Zniknął całkiem, tylko nie było go zbyt duzo. Wokół nosa pojawiły mi sie takie czerwone krostki i nie chciały zniknąc wiec poszłam do dermatologa i przepisała mi własnie mretronidazol. Krostki zniknęły ale teraz martwi mnie ten sluz. Chciałabym za rok lub 2 zajsc w ciąże, wiec akie sytuacje bardzo mnie martwią. Dziekuje Ci za wypowiedzi, trochę mnie pocieszyłas:)

Gość a metronidazol
Nie ma za co! :) Tylko zadbaj o odbudowę tej flory, bo możesz poczuć niemiłe skutki beztroski dermatologa w postaci grzybicy pochwy ;) pozdrawiam!l