Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość domowe babsko .........

czy ktos z was piekł chleb w domu z gotowej mieszanki ?

Polecane posty

Gość domowe babsko .........

Bo ja własnie pieka i nie wiem co z niego wyjdzie jak na razie ładnie rosnie ale nie wiem czy nie za szybko ...i jaki w smaku bedzie

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość jsijsis
Ja piekłam, nawet dobry był.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
moja mama piekła i całkiem smaczny był .

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość czeratom
ja piekłem z własnej roboty zakwasu, bezglutenowca, ładnie wychodził

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość ninonu
z gotowej mieszanki wyjdzie Ci dobry i bedzie smaczny jesli zjesz na swiezo cos jak bulki odpiekane w hipermarketach,sa ciagle cieplutkie bo na drugi dzien czy nawet wieczorem takie z rana to juz guma to tak samo jak z gotowcami na ciasta jesli chcesz miec pyszny chlebek ktory postoi kilka dni i nadal bedzie dobry zrob go od podstaw

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
ja piekłam ale w specjalnej maszynie do wypieku chleba do której się tylko składniki wrzuca ( mieszankę, wodę, drożdże można dodać szczyptę soli jeszcze) i maszyna sama je wyrabia i wypieka... a chlebek jest pyszny zwłaszcza cebulowy i z ziarnami słonecznika :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość domowe babsko .........
cholera własnie z zakwasu domowego to nie wyszło mi nie wiem czemu wylałam w diably ...a teraz kupiłam"chleb domowy z ziarnem słonecznika" rosnie ładnie w piecu ale kurdeeee co mam zrobić zeby skórka była do ugryzienia !:O

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość domowe babsko .........
aa i wstawiłam do pieca miske z wodą a potem to cos trzeba spryskać wodą po upieczeniu czy co?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość ninonu
mozesz spryskac woda a mozesz namoczyc pedzel i posmarowac;)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość domowe babsko .........
ale po upieczeniu? i co zmięknie mi skórka?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość ninonu
tak ,po upieczeniu natychmiast jak wyjmiesz go z pieca

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość ninonu
i koniecznie po wystudzeniu musisz go zapakowac w foliowy worek,wtedy skorka bedzie idealnie miekka wrecz jak babka:)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość domowe babsko .........
hee wyszedł mi nawet dość dobry ....domownicy rzucili sie i pożarli jeszcze ciepły jeden bochen drugi ocalał na jutro ...:D a chce zobaczyc jak jutro będzie wygladał ... moze sie skusze i zrobie z zaczynu z tego linka :P dzięki dziewczyny pa 🖐️

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×