Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość antybiotka

Pytanie o dAWke antybiotyku dla dziecka HELP!

Polecane posty

Gość antybiotka

Lekarz przepisal mojej 3-letniej corce antybiotyk, ktory kazal podawac 3 razy dziennie przez 7 dni, tymczasem w buteleczce leku wystarczylo tylko na 6 dni, zabraklo rowno trzech dawek. I w zwiazku z tym pytanie, czy podajac regularnie przez 6 dni w rownych odstepach i takich samych dawkach nie zaszkodze dziecku?

Gość Polaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
nie zaszkodzisz, podawaj tak jak lekarz skonczył i jesli zabraknie to idz do lekarza da Ci recepte na 2 opakowanie

Gość antybiotka
NIKT nie wie? :(

Gość antybiotka
Czekaj Polaaaa, czy dobrze Cie zrozumialam: to powinnam zalatwic jeszcze jedno opakowanie aby dokonczyc kurs? Myslalam predzej aby isc do apteki i ich poprosic, w koncu to oni przyrzadzili mi za malo roztworu:O Ale moze 6 dni by wystarczylo?

Gość nasana
a antybiotyk w buteleczce wymieszałaś z odpowiednią ilością wody? Może dałaś za mało wody?

Gość antybiotka
Antybiotyk dostalam juz wymieszany. W aptece go przygotowali. Nie wiem, czy isc do apteki i ich ochrzanic, czy zostawic ta kuracje jako skonczona, 6-dniowa. Musialabym isc z corka, bo juz mi na popoludniowa dawke zabraknie:O

Gość antybiotka
KTOS cos wie na ten temat? Z jednej strony ciagle slysze, ze antybiotyk trzeba dokonczyc, z drugiej nie chce isc z chorym dzieckiem do apteki, wiec moze uznac 6 dni jako wystarczajace na ta kuracje..........

Gość motylek w glowie
o jezu zadzwon do lekarza a nie histeryzuj na forum!!!

Gość antybiotka
Nie histerzyuje, a pytac moge o co chce :O

Gość motylek w glowie
przy okazji zapytaj czy ktos nie wie gdzie mozesz sobie mozg przeszczepic:O

Gość histeryzujesz -poczytaj
co i jak piszesz wczoraj nie widziałas ze ci braknie na dzisiaj? co to za antybiotyk robiony????

wydaje mi sie ze nie mieszkasz w Polsce, a to jak masz teraz postąpic zalezy wlasnie od tego gdzie mieszkasz. jak w Polsce to musisz isc do lekarza, apteka bez recepty nie wyda Ci leku. jak w Anglii lub Niemczech - zadzwon do apteki i popros o sprawdzenie recepty.