Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość poziomki mnie cieszą

Realia rynku pracy w tym kraju

Polecane posty

Gość poziomki mnie cieszą

realia rynku pracy w Polsce są takie, że coraz częściej łatwiej znaleźć jest pracę osobie niepełnosprawnej niż sprawnej w 100% i wykształconej na państwowej, poważanej uczelni. Ile razy przeglądam ogłoszenie, niby fajnie, spełniam wymagania, można pisać śmiało LM, ale warunek konieczny podają co najmniej lekki stopień niepełnosprawności. Nic nie mam do takich osób, ale pracodawcy to już mają często nie po kolei w głowach.

Gość logiczne rozwiązanie

mają jak najbardziej po koleji, bo w kapitaliźmie drapieżnym liczy się zysk i ulgi podstkowe w tym pomagają, koniec

Gość Gość 01
Dnia 10.02.2011 o 15:52, Gość poziomki mnie cieszą napisał:

realia rynku pracy w Polsce są takie, że coraz częściej łatwiej znaleźć jest pracę osobie niepełnosprawnej niż sprawnej w 100% i wykształconej na państwowej, poważanej uczelni. Ile razy przeglądam ogłoszenie, niby fajnie, spełniam wymagania, można pisać śmiało LM, ale warunek konieczny podają co najmniej lekki stopień niepełnosprawności. Nic nie mam do takich osób, ale pracodawcy to już mają często nie po kolei w głowach.

Bo mają dofinansowanie z takiego człowieka od urzędu miasta czy jakiegoś innego np na przystosowanie miejsca pracy dla takiej osoby ulgi w zusie itp 

Gość Adam

Nie mam niepelnosprawnosci ale jak czytam takich gnoi jak ty to naprawde szkoda cokolowiek mowic z bydlem twojego pokroju. Debilu chcesz dostac prace jako osoba niepelnosprawna to sobie utnij reke lub noge to zobaczysz jak ci nagle dobrze bedzie. Skad takie nieczule sk..wysyny sie biora. Jak takie osoby  mialyby normalnie konkurowac na rynku bez dofinansowan Wez porzadny rozbieg i je..nij pustym lbem o sciane moze pomoze.

18 minut temu, Gość Adam napisał:

Nie mam niepelnosprawnosci ale jak czytam takich gnoi jak ty to naprawde szkoda cokolowiek mowic z bydlem twojego pokroju.

I po co te nerwy? Autor wprost napisał, że nie ma nic przeciw opcjom dla niepełnosprawnych, ale wyraża zarzut do chytrych pracodawców, którzy są łasi na rzeczone ulgi i dofinansowania. Skutkiem zdrowy pełnosprawny obywatel ma zawężony wybór. Niewiele raczej da się z tym zrobić. Ewentualnie postarać się o lewe orzeczenie o niepełnosprawności, jeśli się jest na tyle zdesperowanym i upartym na dane stanowisko...

Gość Adam

nie sa lasi tylko maja obowiazek prawny zatrudnic iles tam procent pracownikow niepelnosprawnych nie wiem co wy za brednie tutaj tworzycie Stad te ogloszenia ze szukaja pracownikow niepelnosprawnych