Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

pablinka

ZACZYNAMY STARANIA 2011/2012

Polecane posty

U mnie jak na razie masakra, maluch chce mnie zamęczyć ale ja się nie dam :) a tak poważnie mdłości mam już od 2 tyg, i najg0rsze to że nie idzie zwymiotować tak by było rach ciach i po sprawie a nie cały dzień ma, na to ochotę i nic, na dodatek nic mi nie smakuje od 4 dni jem tylko chleb z pomidorem bo nic innego nie przechodzi mi przez gardło :/ i najchętniej nie wstawała bym z łóżka heh ale z miesiączki to już 8+1 tak że jeszcze trochę i powinno przejść :) byłam już na 2 wizycie u położnej, teraz czekam za listem ze szpitala z datą 1 scanu ( czyli usg) prawdopodobnie będzie za około miesiąc było by wcześniej ale chcę badanie przezierności karkowej a je wykonują około 12 tyg tak mi powiedzieli :P narzekałam trochę na opiekę nad ciężarną w UK bo słyszałam że dopiero od 12 tyg itd a powiem wam że jestem w 8 tyg już miałam 2 wizyty u położnej, która bardzo dużo moi opowiedziała co mi się należy, gdzie i jak mogę rodzić jak wyglądają znieczulenia w UK, mam kilka numerów telefonów w różne miejsca gdzie mogę dzwonić z jakimiś problemami czy wątpliwościami i dostałam taką fajną książkę o zapłodnieniu ciąży tydzień po tygodniu porodzie, zasiłkach i pierwszych tyg z dzieckiem rewelacja :) widzę że dolna tabelkę zapoczątkowałam i się pomalutku sypią brzuszki super :) anvers co u ciebie?

tygrysku mnie brzuch bolał identycznie jak na @ jeszcze nawet 2 tyg po terminie a @ nie przyszła !

Tylko że mnie to ciągnie w dół tak dziwnie. Jak rozmawiałam z lekarzem to pytał się mnie czy i jak boli mnie brzuch jak mu powiedziałam że mnie boli od czasu do czasu tylko z lewej strony i czasami kuje też z lewej strony to mi powiedział że tak właśnie jest przy ciąży ale to może by też @ ale na prawdę czuję się jakoś inaczej chociaż tak jak piszą inne dziewczyny już nie jeden raz czuły się inaczej :(

ja kochana czułam się całkowicie jak na @ w cyklu w którym się udało nawet kilka dni przed spodziewaną zamówiłam sobie testy owulacyjne na następny cykl! dopóki nie ma @ głowa do góry na kiedy masz termin?

Oj nie Tygrysku, to wcale nie musi być @. To równie dobrze może być objaw ciąży. Pablinka, mnie ostatni tydzień też męczyły mdłości. Dziś mam spokoju troszkę. Tylko, że ja jem normalnie. Tzn jak widzę jakieś jedzenie to niekoniecznie mam ochotę, ale jak już zacznę jeść to jest ok. I mam dokładnie tak samo - nie mogę zwymiotować, tylko muli mnie cały dzień. I senność... Od mojej @ minęło 6 tyg+1 dz. więc ja się jeszcze pomęczę z mdłościami... No i bóle brzucha, niestety miewam. Pablinka bierzesz coś poza kwasem foliowym? Jakie badania robiłaś?

Gość karolka8512
tygrysek- ,ale ty się zadręczasz wyluzuj trochę bo niepotrzebnie się stresujesz, brzuch jak cie tak ciągnie ja na @ to w ciążt też taki jest ja miałam cały ten tydzień tak ale się nie martwie bo w 1 ciązy też tak miałam często latałam przez to do gina ale on mówił że to normalne i bo macica się rozciąga, w razie jakby mocniejsze skurcze sie pojawiły to mam brać nospe. barbera - no ja nie byłąm na becie no jakoś ufam testom raz zrobiłam test była jasna kreska ale dobrze widoczna za tydzień drugi test i była już bordowa no chyba hormon się podnosi wizyte mam za dwa tyg na potwierdzenie ale nie chcem robić bo będę zaraz porównywać z innymi i się denerwować nie potrzebnie pierwszy test robiłam w 31dc 3 dni od spodziewanej@ ja nie mam na razie mdłości i bardzo bym się cieszyła jakby ich nie było, jak na razie dopisuje mi apetyt wciągam wszystko jak odkurzacz wymyślam sobie jakieś zachciewajki ostatnio zjadłam na kolacje cały słoik ogórków kiszonych no bo mi się zachciało , dzień później też wieczorem naszło mnie na sałatkę kebabową , a wczoraj zrobiłam sobie tortille której nigdy nie jadłam i mam chcice na kurczaka dzisiaj znowu upiekłam sobie udka do ziemniaków,

tygrysku a testowałaś? olcik ja robiłam badania na toksoplazmoze, cytomegalie, tsh, żółtaczkę i hiva bo takie zlecił mi lekarz w PL a teraz w UK na wizycie położna znów pobrała mi krew na te same badania no i robiłam jeszcze ogólną morfologię i na cukier :)

ja też dopiero teraz miałabym pierwsze ale przez to że na samym początku byłam w PL to szybciutko sobie wszystko załatwiłam bo nie wiedziałam jak będzie wyglądała opieka nade mną tutaj w UK , a gdybym mieszkała w PL pewnie poczekałabym z wizyt ą u lekarza bo byłam bardzo wcześnie i był widoczny tylko pęcherzyk ciążowy bez zarodka a wolałabym już usłyszeć bijące serduszko :)

hej pablinka dobrze ze u ciebie wszystko ok,a u mnie bez zmian heh narazie anty do konca kwietnia pozniej zaczynam tygrysku nie denerwuj sie bo to moze szkodzic,badz dobrej mysli :)

1928..... poprawilam:) NICK.............CYKL STARAŃ......WIEK......DATA NAST @........MIASTO pani_biedronkowa...4.............24..........16.04.11.. .. ......gdańsk AniaMyszula...........5.............23..........27.04.11. ..........Koszalin madzia................1..............21..........27.04.11 ...........warszawa Kinga1988...........2lata...........23..........30.04.11. ..........Jastrzębie Zdrój 192837465...........12.............26...........30.04.11.. . ........śląsk cocacolagirl..........14............26............3.05.11 ............Łódź Maria.D83.............2.............27............4.05.11 ...........Koszalin świeżynka.............2.............30...........4.05 .11............warszawa Kreyyzolka ........w lipcu.........22............5.05.11............st-g ewuś90..............lipiec...........21...........05.05. 11 ... ......Żory mongrana.......1/przerwa?.......32...........5/8.05.11... ......pod Berlinem ada111................6..............23...........07.05.1 1...........szczecin klara1984.............8..............27...........8.05.11 . .........lubelskie Mloda Mama 2010....2.............26..........10.05.11............UK Xenia33...............4..............33.......... 11.05.11 ..........Wrocław gosia 34...............3.............34...........11.05.11...... . ...O-E Sippelsweg............5.............28...........12.05.11 ..........świętokrzyskie Panterka1981........4..............30..........12.05.11.. .... ....małopolska Pechowa..............1.............22...........15.05.11 ...........śląsk anvers................5..............26...........1.06.11 . .........Antwerpen NICK.........CYKL STARAŃ.......WIEK......W OCZEKIWANIU NA @......MIASTO Tygrysek333.........1..............25..........14.04.11. ..........warmińsko-mazurskie ChceByćMamą....początki........27..........14.04.11.. . .......UK Greczen...............9..............29..........14.04.11 ...........wielkopolska Ania29.................11............29..........14.04.11 ............rzeszów Cherry22.............2..............24..........6/7.04.11 ..........wielkopolska ajlin.....................3.............23...........6.04 .11.............dolnoslaskie monia_aa.......3/przerwa........23...........21.03.11.. . .......OK/KALISZA zuza22................rok...........23...........14.03.11 . .........Częstochowa Katie84.................5.............27.........25/26.0 3 .11.......Kraków Madzii22........3/PRZERWA.......22..........25.02 .11 ..........Wielkopolska frycia.1987..........1...............24................?? ?.. . .........słupsk ANUSIA86.............1...............25...............??? .. .. .........zielona góra Milenkaaaaa.........2...............22...............??? . ..............szczecin Fistacja.............25..............??? ..............???.................Skarżysk **************************SZCZĘŚLIWE MAMUSIE********************************** NICK..............WIEK......DATA PORODU.....PŁEĆ.....PO KTÓRYM CYKLU ......MIASTO pablinka.............27...........25.11.11........???. ..........3..........MANCHESTER barbera............29.............8.12.11.........???.... .....długo......wielkopolska nietoperek333.....28............8.12.11.........???...... ....2..........Bielsko-Biała olcik777............26............11.12.11.......???. ..........5..........Małopolska Ania282.............27...........11.12.11........???..... ......7..........małopolska Karolka8512.......25 ...........18.12.11 .......???...........3..........ok.Szczecina

Gość 192837465
dziekuje:)

Tygrysku, ja tu zaglądam co jakiś czas:) Jak samopoczucie? Wspólczuje, zę sobotnią noc w pracy spedzasz... Ja siedzę w domku.

samopoczucie lepiej ale spać się strasznie chce. Powiedziałam mężowi bo wiedziałam że mnie będzie wspierał i nie myliłam się :) stwierdziłam że co mam być to będzie chociaż na pewno będzie mi bardzo przykro jak @ przyjdzie

Tygrysek, mnie się wydaje, że beta 5,2 z czegoś się wzięła, tak? Ja w grudniu długo nie miałam @, zrobiłam betę i moja wyszła poniżej Tu są przykładowe normy. NORMY DLA PIERWSZYCH DNI PO OWULACJI (DPO-dni po owulacji) Dni po owulacji Zakres hCG inmIU/ml 10 DPO - 5 - 50 12 DPO - 10 - 100 14 DPO - 20 - 200 16 DPO - 40 - 400 18 DPO - 70 - 800 20 DPO - 140 - 1600 22 DPO - 180 - 3200 NORMY beta HCG dla poszczególnych tygodni ciąży, licząc od daty ostatniej miesiączki (LP-last period) 3 LP 5 - 50 mIU/ml 4 LP 5 - 426 mIU/ml 5 LP 18 - 7,340 mIU/ml 6 LP 1,080 - 56,500 mIU/ml 7 - 8 LP 7, 650 - 229,000 mIU/ml 9 - 12 LP 25,700 - 288,000 mIU/ml 13 - 16 LP 13,300 - 254,000 mIU/ml 17 - 24 LP 4,060 - 165,400 mIU/ml 25 - 40 LP 3,640 - 117,000 mIU/ml kobiety nie w ciąży:

mnie też bardzo zastanawia moja beta bo jak kiedyś miałam inseminacje i robiłam bete to miałam zawsze poniżej 2. Podałaś mi dwa przykłady dlaczego mogę mieć bete 5,2 jak myślisz że to po owulacji?? Ja miałam owulację 1 kwietnia lub drugiego tak mi z testów owu wyszło

a te tygodnie liczy się od dnia w którym się dostało @ czy od dnia w którym się @ skończył?? Bo jak od dnia w którym się zaczął @ to ja powinnam być w 4 tygodniu ciąży

na moim wyniku z laboratorium jest napisane : kobiety nie ciężarne < 5,3 3 tydzień ciąży 5.8-50 A mój wynik to 5,27

liczy się od dnia początku miesiączki. Ale nie ma co się tak dokładnie tych norm trzymać, bo beta rośnie od momentu zagnieżdżenia. A zapłodniona komórka zagnieżdża sie od kilku do nawet 12 dni. Być może u ciebie zagnieżdżenie było niedawno...

wiesz Olcik ja mam taka nadzieję :) mąż powiedział żebym poczekała z betą do środy to jak by wyszła to będziemy mieli prezencik na Święta :) Co prawda dałam mu już buciki które zakupiłam i był bardzo szczęśliwy widzę jak bardzo chce tego dzidziulka :) Na pierwsze usg gdzie będzie słychać serduszko zabiorę go ze sobą :) A Ty kiedy byłaś u lekarza?? było już coś widać??

Byłam w 5 tygodniu (licząc od ostatniej @) i widoczny był tylko pęcherzyk. Zarodek wraz z pulsującym serduszkiem można najwcześniej zobaczyć w 6 tygodniu, ale też nie zawsze. Wiele kobiet idzie na USG dopiero w 8 tygodniu - tu już jest raczej pewne, że się zobaczy akcję serca. Ja właśnie w 8 tygodniu mam wyznaczoną wizytę czyli zaraz po świętach. Nie mogę się doczekać, bo lekarze właśnie wtedy dopiero na 100% potwierdzają, że jest ciąża i zakładają kartę. Jak na razie staram się być dobrej myśli, bo nie plamiłam, a to bardzo dobrze. Ale niepokój jest mimo wszystko, zwłaszcza, że boli mnie brzuch. lekarz powiedział, ze to normalne, bo macica się rozciąga.

eh mnie też boli brzuch i już nie mogę się doczekać kiedy będzie środa a ja zobaczę jak beta ładnie mi urosła:)

Czyli jesteś równe 2 tygodnie za mną...Bądź dobrej myśli:) Ja trzymam kciukasy za Ciebie i Twoją betę. Ja idę spać:) Spokojnej nocy. Trzymaj się.