Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość PPOMOCYYYY!!!!!!!!!

SPALONY CZAJNIK----POMOCY!!!!!!

Polecane posty

Gość PPOMOCYYYY!!!!!!!!!

JAK GO RATOWAĆ??? umyć w jakimś detergencie??? rodzice mnei zabiją :(:(:(

Gość ile lat masz mała?
najlepiej kupić nowy :)

Gość PPOMOCYYYY!!!!!!!!!
ten czajnik w sumie nowy jest, ale się przyjarał, zaraz poszukam cifu, cholera, myłam go zmywaczkiem i płynem do naczyń i to nie schodzi i ta rączka się rusza,ten czajnik 70zeta kosztował, jestem ubita jak rodzice wrócą

Gość PPOMOCYYYY!!!!!!!!!
a może być TIM takie mleczko, bo to chyba to samo albo podobne do cifa??? głupia jestem, ten czajnik musi wyglądać za najdalej 4h jak przed spaleniem

zależy jak on jest spalony, ale może lepiej kup nowy, bo chyba nic z niego nie będzie ;)

jasne ze TIM moze być,tez go mam ale mówie cif.Jak nie masz to sodą oczyszczoną poszoruj

powiesz ze ci spadl jak rodzice spytaja dlaczego raczka sie rusza :D

Gość PPOMOCYYYY!!!!!!!!!
no TIM mam mleczko, to z wierzchu pojade TIMem i módlmy się zeby to zeszło a od środka go płynem umyje bo jechało spalenizną, nowy???czlowieku nie znasz moich rodziców, ubiliby mnie na miejsu jakbym powiedziała albo kieszonkowe zabrali na 3miechy

Gość PPOMOCYYYY!!!!!!!!!
o dzięki Li-monka z ta rączką dobry pomysł!!!! lecę go myć

po umyciu w srodku zalej go goraca woda z soda lub kwaskiem cytrynowym.Soda i kwasek usuwaja nieprzyjemne zapachy.Jak jest kamien w środku to zagotuj w tym czajniku wode z octem

Gość PPOMOCYYYY!!!!!!!!!
a on teraz nie pęknie w czasie gotowania??? z wierzchu(zewnątrz) nie jest źle, większość się zmyła, w środku nie wygląda jak spalony tylko po dnie lataja takie farfocle, on nie pęknie podczas gotowania???? bo nie chcę zeby sie ktoś prze mnie poparzył

Gość PPOMOCYYYY!!!!!!!!!
a kamień yto się zrobił od tego przypalenia czy tak ogólnie psizesz Li-monka????

Gość dzien dobry przegrańcy
nie pęknie, bez obaw :) to fajnie, że spalenizna schodzi, powodzenia zatem w dalszym czyszczeniu, pozdrawiam!

Gość PPOMOCYYYY!!!!!!!!!
aha, no ocet chyba jest to mogę, teraz wlałam ciepłej wody i wsypałąm kwasku bo sody nie ma, i go jeszcze kilka razy wyczyszczę zeby podejrzeń nie było, w środku wygląda normalnie tylko ta rączka nieszczęsna, chyba zaczęła się topić od temp. bo tak dziwnie przsy końcach wygląda, dzięki za rady!!!!!

Gość kaRinKa_
dzwoń na straż pożarną jak to taka poważna sprawa że wzywasz pomocy caps lockiem

Gość ____ewu_____
Wiem, że to było już dawno, ale ja dziś spaliłam nowy czajnik, w dodatku prezent od wnuczka dla babci, masakra:/ W każdym razie, wyczyścił się pięknie i wygląda jak nowy. Dzięki za info o folii aluminiowej, ona jest dużo lepsza, niż szorstki zmywak.