Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zrozpaczona27

Jak rozpoznac guzka piersi?

Polecane posty

Moj nie byl tak wyraznie wyczuwalny. Musialam sie czasem nameczyc, zeby go znalezc. Glownie czulam go przed okresem. On mi sie "przemieszczal" pod palcami, nie byl duzy. Zeby go znalezc to glownie sugerowalam sie bolem, jak uciskalam lewa piers to w jednym miejscu mnie bolalo i to tam byl ten guzek.

Gość zrozpaczona27
mi sie nie przmieszcza ale czuje kilka takich jakby małych gruczołów...nie wiem czy taka jest struktura piersi ale w drugiej tez tak jest jaki to bol?? jak dotykam tak normalnie to nicn ie boli tylko mam takie uczucie nabrzmienia od tego ciagłego dotykania :(

Nic się nie martw to pewnie włókniaki albo torbiele, czasami chodzi się z nimi przez całe życie. Ja martwiłam się tak jak Ty po czym okazało się, że niestety mam skłonności, nie mam na to wpływu, po prostu pojawiają się i niestety bolą:/. Po prostu trzeba sprawdzać i nie ma się o co martwić - kontrola gwarantuje, że nic złego się nie stanie. Ciesz się ślubem, powodzenia, to po prostu mam wrażenie taka dość częsta tendencja współczesnych kobiet nie mająca nic wspólnego z nowotworem.

PS. Jesteś przewrażliwiona, jeżeli ktoś powiedziałby Ci teraz że masz 6 guzków w kształcie: serduszka, kwiatka, łopatki itp to na pewno byś je wyczuła. Tutaj działa już psychika:)

Gość zrozpaczona27
napewno działa psychika i naleze do osób histeryzujących ale poprostu się panicznie boje:( staram sie na siłe uspokoic..mówie sobie, ze tam nic złego nie ma, ze jak sie tak badam co chwilka to zawsze cos sie wynajdzie , taka siła sugestii ale mam obraz mojej ciotki po chemii i umieram ze strachu:(

Zrozpaczona, mnie sie zdaje, z tego co piszesz, ze masz taka strukture piersi a ze jestes przed okresem to sie tak zlozylo, ze piersi masz nabrzmiale, bola i moze wczesniej nie zwrocilas akurat w takim czasie na to uwagi i boisz sie, ze cos jest nie w porzadku a ja Ci mowie - nie martw sie! Zobaczysz, szystko bedzie ok!Ja tez jestes histeryczka, zamartwialam sie dniami i nocami a widzisz - guz moj byl lagodny:)

Gość zrozpaczona27
hej dziewczyny byłam własnie na badaniu USG i jest wszytsko wporzadku!!! :) mam tylko bardzo włuknista strukture piersi dzieki za wsparcie

Hej zrozpaczona! To super wiadomosc:)Ciesze sie:) Podrawiam serdecznie.

Gość gośćAntoninaAntonina
Zrospaczona, ja mam tę samą przypadłość. W moich piersiach jest tak gruczolasto, że tragedia, samobadanie palpacyjne jest niemal nie możliwe, można osiwieć. Na szczęście od męża dostałam braster, dzięki niemu jest mi dużo łatwiej, wykrywa zmiany dużo szybciej, a przede wszystkim nie myli (jak ja) gruczołów, które powinny tam być z guzkami.

Gość gość
ja mam z kolei femiglove. to rękawiczka zwiększająca czułość palców podczas samobadania.

Gość verenica
To zupełnie co innego, z rękawiczką to nadal tylko badanie palpacyjne. W przypadku brastera, wynik analizują algorytmy i personel medyczny.