Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zdenerwowana :/

Ktoś wie jaka punktacja wymagana jest na studia?

Polecane posty

Gość zdenerwowana :/

Zdecydowałam się na Poznań, bo tam mam najbliżej. Ale jak ktoś jest na innym to to też niech napisze, bo może jeszcze coś się zmienić, ale raczej jak się dostanę na UAM to tam pójdę ze względu na dojazdy. Chcę zdecydować się na jakiś kierunek humanistyczny. Zdaję rozszerzony polski, historię, język i podstawą matematykę. Nie wiem jeszcze na co konkretnie się zdecyduję, ale jakby ktoś wiedział od ilu punktów można być spokojnym to byłabym wdzięczna. Patrzyłam jakie przedmioty są potrzebne na dane kierunki i z to co zdaję to jest punktowane wszędzie gdzie bym mogła iść. Tylko czy z każdego wymienionego przedmiotu trzeba mieć dobry wynik, czy jakiś może pójść trochę gorzej. Jak się uczę to niektóre arkusze rozwiązuję na 90%, a inne na 60% i tak krążę pomiędzy tym. Niby większość dobrze mi wychodzi i jeszcze mam przeszło dwa miesiące na naukę, ale sama nie wiem. Jak bym miała ze wszystkich przedmiotów średnio przeszło 70% to czy powinnam się denerwować, czy mogę spać spokojnie? Pytam, bo wcześniej się tym nie interesowałam za bardzo, a teraz zaczynam trochę panikować, że dostanę taki temat, że punkty mi polecą i chciałabym wiedzieć ile mogę stracić żeby mi to nie zaszkodziło. Wiem, że wiele zależy od tego jak inni napiszą, ale może będzie podobnie jak w zeszłych latach.

Gość jak ktoś odpowie
to niech napisze jeszcze ile jest potrzebne na germanistykę, bo też jestem ciekawa punktacji.

Gość Oczywiscie:)
Na jeden z kierunkow pedagogiki dostałam sie bez problemow z 69punktami na 100.

Gość ja wiem, że 83%
Podobno jak jest 83% to wszędzie się dostaniesz. Nawet na prawo.