Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość to jest szokiem

DYSMORFOFOBIA- czy są w Polsce specjaliści zajmujący się tym problemem

Polecane posty

Gość to jest szokiem

ktoś może zna temat?

Gość kkkkkkkkkkddddddddddd
Pomógł bym ci ale nic nie wiem na ten temat . Znam tu paru fobików z kafe ale mało kto się tu leczy .Idż do pierwszej leprzej poradni zdrowia psychicznego .Przynajmniej się dowiesz na czym stoisz .

Kiedy tak zaczęłaś myśleć, jakie części ciała cię irytują i ci się najbardziej nie podobają, czy masz powody żeby tak sądzić, ktoś ci kiedykolwiek dokuczał, teraz lub w dzieciństwie, czy jest to bardzo nasilone czy słabe. Opisz to trochę.

Gość to jest szokiem
Problem nie dotyczy mnie a osoby której chcialbym pomoc, osoba ta jest piekna i wspaniala dziewczyna, bardzo lubiana, ale zycie ja doszczetnie poturbowalo, wychowywana w patologicznej rodzinie, przez ojca tyrana, ktory terroryzowal cala rodzine, to dorosle dziecko alkoholika i naj. osoba molestowana ( oceniam po zachowaniu, awersji do dotyku, nagosci etc), mysle ze stad sie to wzielo, leczona na depresje, dysmorfie ma stwierdzona, ale ciagle trafia na beznadziejnych specjalistow, kazdy widzac ja powiedzialby ze to fanaberia, a problem jest tak duzy ze dziewczyna przestala wychodzic z domu i konsekwentnie odcina sie od zycia i najblizszych, marnujac to co udalo jej sie osiagnac, ludzie ja uwielbiaja a ona siebie nienawidzi, jak jej pomoc, mysle ze specjalista od tych probemow bylby ja w stanie z tego wyciagnac, w Polsce wciaz to jest malo znany temat a ci ludzie naprawde cierpia, niewiarygodne jakie sbledne spojrzenie mozna miec na siebie, urojenia etc

Gość to jest szokiem
gaśnie wspaniały człowiek, i nie wiadomo jak mu pomóc, czy w ogóle można