Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ej no wezcie

co to oznacza- ang.

Polecane posty

Gość ej no wezcie

''Applicants should apply strictly by CV only, and these should be sent either by post or email to the following'' czy chodzi tu o to zeby wyslac do nich TYLKO CV bez zadnego listu motywacyjnego, czy po porstu chodzi o to ze aby starac sie o ta pozycje to jedyna metoda jest przeslanie CV i listu mot na maila albo na adres pocztowy. ?

a jakby tak uzyc google translator? pierwsze co napisales sie zgadza. ubiegac sie wysylajac tylko cv na podany adres

Gość ej no wezcie
ypyslon- Boze chlapaczku jestes juz tak tepy,ze cie normlanie nie trawie na tym forum ,wiekszosc z tego co piszesz to jest po prsotu taka glupota ,ze mas zszczescie ,ze nie jestem obok ciebie ,bo bym ci normalnie tak kopla w glowe ,ze twoj maly mozg wyladowalby w poslce!!!!!!!

Gość jak byk stoi ze tylko CV
czyli nie wysylasz listu motywacyjnego,ale CV tez moze byc odpowiednio "spreparowane" i uzupelnione bo masz na to 2 strony, ktore w zupelnosci wystarcza

co masz do mnie mlotku? zazdroscisz mi, ze znam jezyki, jestem obiezyswiatem, pochodze z kochajacej, bogatej rodziny, jestem wyksztalcony i duzo zarabiam? jak chcesz moge cie zatrudnic do czyszczenia mi butow

a poza tym jak nie rozumiesz takie prostego zdania, to po co sie w ogole ubiegac :D

a wlasnie ze nie, drugie przelozenie autorki jest zgodne. Przeslanie CV to jest jedyna mozliwosc zlozenia aplikacji na ta pozycje. A do CV mozna dolaczyc list motywacyjny, a jakze!

Zgadzam sie z porannym deszczem. Jedyna mozliwoscia ubiegania sie o posade jest przeslanie CV. List motywacyjny nie zaszkodzi.

Gość loiy
😍

qwa ludzie przestancie byc glabami, bo naprawde przestane wierzyc, ze polska sie odrodzi z cwokostwa! jesli jako pracodawca ktos nie chce waszego listu motywujacego, tylko pisze wyraznie ze ma byc cv, to tak tez sie robi. jak by ktos mi przeslal oba, a ja chcialabym tylko cv, to bym takiej osobie nawet nie podziekowala za przyslanie dokumentow...trzeba czytac ze zrozumieniem i sie stosowac

Gość Google translator
Dobreeeee hahahaa:D ypsylon co zna języki ! Poleca tłumaczenia zdań Google translatorem :D uhahahaaa

Gość Google translator
Dobreeeee hahahaa:D ypsylon co zna języki ! Poleca tłumaczenia zdań Google translatorem :D uhahahaaa

Gość Google translator

qwa ludzie przestancie byc glabami, bo naprawde przestane wierzyc, ze polska sie odrodzi z cwokostwa! jesli jako pracodawca ktos nie chce waszego listu motywujacego, tylko pisze wyraznie ze ma byc cv, to tak tez sie robi. jak by ktos mi przeslal oba, a ja chcialabym tylko cv, to bym takiej osobie nawet nie podziekowala za przyslanie dokumentow...trzeba czytac ze zrozumieniem i sie stosowac

Gość smierdzacy klocek
ale nie chodzi o to ze nie mozna zalaczyc listu motywacyjengo. pisze cv ONLY ale pracodawcom w takim przypadku zawsze chodzi o to zeby nie wysylac im np. emaili z 'zapytaniem' o prace, a nie o to zeby nie zalanczac listu motywacyjnego.

Gość alalalbamba
ypsylon tez mi dziala na nerwy...to ten co ma wysublimowane poczucie humoru hahaha no w tym tekscie chodzi o to ze wyslanei CV jest jedyna mozliwoscia ubiegania sie o prace..czyli ze nei mozna do nich dzwonic tudziez udac sie tam osobiscie tylko wlasnei wyslac CV a list motywacyjny mozna dolaczyc jak najbardziej... P.S. wedlug translatora google YPSYLON znaczy: nudny, przemadrzaly polaczek z bogaet rodziny ;)

Gość niektórzy nie wiedzą że
Ypsylon to baba. :o

mozna napisac w cv kilka zdan wlasnie takich jak sie pisze w liscie motywacyjnym. w uk nie spotkalam sie z listem motywacyjnym jako osobnym dokumentem tylko wlasnie taki wstep (opisanie swoich motywow - Career Objective) wpisany w cv.

Gość a ja misiac temu szukalam prac
w ogloszeniu bylo napisane to samo co tu, ze tylko CV, ale znajoma doradzila i moge dorzucic niby krotki list motywacyjny. Zadzwonilam w koncu po tygodniu i paniusia mi oznajmila ze szukaja pracownikow na podstawiE dostarczonego CV i nic wiecej tak jak w ogloszeniu. Tak wiec przez te kilka dodatkowych zdan listu motywacyjnego stracilam szanse na dobra prace

Gość iiikeeeaaa
pracuje w dziale rekrutacji i powiem Ci, ze nie dostalas pracy nie dlatego, ze dolaczylas extra list motywacyjny tylko poprostu byli lepsi kandydaci od Ciebie, uwierz mi pracodawcy nie skreslaja kogos tylko dlatego, ze dodal cos ekstra (chyba, zeby to bylo kompletnie nieadekwatne), gdy ubiegamy sie o prace i chcemy pokazac, ze to wlasnie my jestesmy odpowiednia osoba na dane stanowisko to wlasnie list motywacyjny nam w tym bardzo moze pomoc, gdyz nie wszystko mozemy zawrzec nawet w najlepszym CV

zobaczie sobie wzory dobrych cv, zawsze na poczatku cv, za danymi a przed doswiadczeniem i edukacja jest ten tzn. career objective. to jest ten wasz list motywacyjny i bardzo dobrze zeby to sie znalazlo w dobrym cv.

Gość No raczej cover letter
Powinien być dodany.

Gość cover letter
dokladnie cover letter sie wysyla jak najbardziej z cv - na pewno nie zaszkodzi :) zona domowa - cove letter to jest odnosnik polskiego listu motyw. i jak najbardziej sie to stosuje na calym swiecie wiec nie wierze, ze w UK czegos takiego nie ma. Jesli szuka sie pozadnej pracy, powinnos sie cos takiego wysylac wraz z cv. A w ogloszeniu chodzilo o to ze wyslanie cv do danej firmy jest jedyna metoda kontaktowania sie z nimi w sprawie danej posady :) - nie dzwonic, nie mailaowac z zapytaniem, nie przychodzic!!! wyslac cv i czekac :)

Gość cover letter
zona domowa - objective na poczatku cv to jest zazwyczaj jedno dwa zdania na temat jakiej pracy szukasz, w jakiej dziedzinie i dlaczego jej szukasz.