Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość polityczna ignoratka

nienawidzę pisu, nie lubię po. na co młodzi mają głosować ? CO WYBRAĆ DLA POLSKI

Polecane posty

co młody człowiek powinnien wybrać by w polsce lepiej się żyło ? mam 23 lata, studiuję. pisu nie lubiłam nigdy. dla mnie to zaścianek. zawsze głosowałam na po, myślałam, że dzięki nim będzie zyło się lepiej. niestety, i to nie wyszło. co zrobić? na co głosować? komu wierzyć? jaka przyszłość Polski? pomożcie młodemu człowiekowi odnaleźć się w polityce. od razu zaznaczam, że pis jest dla mnie absolutntnym złem. kaczyński- chory psychicznie człowiek i ludzie, którzy wyzywają po. walka polityczna mnie dobija. 10 kwietnia nie włączam internetu. co będzie z Polską?

Gość Nie ma za bardzo na kogo
głosować.Jeżeli chcesz żyć w normalnym kraju to twoje sympatie,powinny iść w kierunku ideologii,które rzeczywiście a nie jedynie propagandowo umożliwiłyby budowę drugiej Irlandii.Czyli w kierunku brutalnych reform wolnorynkowych,które przyśpieszyłyby przyanjmniej dwukrotnie obecny wzrost gospodarczy.

sama się we wszsytkim gubie. przed wyborami wszyscy mydlą oczy, po wyborach jak zwykle wielkie gówno jest. chcę dla swojego kraju jak najlepiej. a wychodzi na to, że brzydzę sie politykami i polityką. :(

Gość pan inżynierrr
polityczna ignorantko jestes zwyczajan idiotka czytajacą pudelka i dissujaca Pis bo tak modnie - haha a kim jest meller? jakims autorytetem- rozbawiłąs mnie haha

Gość polityczna ignorantka
co za pierdoły. nie chodzi mi o to, że meller jest jakimś moim idolem,tak samo jak pudelek. tylko, ze jest to oznaka, że dojrzali ludzie też się od po odwracają. chodzi mi o wypowiedź mellera. nie dissuje pisu,bo to modne, tylko naprawdę go nie lubię. od początku. tak samo jak obu kaczyńskich nigdy nie lubiłam. wiedziałam, że ktoś się przywali do linku z pudelka :o chciałabym normalnie pogadać, a nie się wyzywać. ktoś jeszcze się wypowie ?

jak wybrać dobrą partię ? dajcie jakieś rady jak się w tym nie zgubić.

up

nikt nie chce pomoc ?

Gość ehhhhhe
jedyny ratunek dla tego kraju to 4 ty i ostatni rozbiór

ktoś sie wypowie dzis moze ?

Jak to co masz robić ? Głosuj na Polskę w której żyje się lepiej. Głosuj na Platformę Obywatelską. Razem zmieniamy kraj na lepsze.

ale PO mnie rozczarowało. kłamią, oszukują nas. komorowski nie jest dobrym prezydentem. nie podoba mi się postępowanie PO, a kiedyś na nich liczyłam. Wszyscy politycy rozkradają Polskę, walczą tylko o swoje. jakie to smutne :( z jednej strony nie chcę mieskać w kraju, gszie pociągi od 39 roku nie jadą szybciej i gdzie drogi są dziurawe a wszystko robione na szybko. z drugiej strony to moja ojczyzna, miejsce urodzenia, tu mam rodzine i znajomych, tu zyje.

ale PO mnie rozczarowało. kłamią, oszukują nas. komorowski nie jest dobrym prezydentem. nie podoba mi się postępowanie PO, a kiedyś na nich liczyłam. Wszyscy politycy rozkradają Polskę, walczą tylko o swoje. jakie to smutne :( z jednej strony nie chcę mieskać w kraju, gszie pociągi od 39 roku nie jadą szybciej i gdzie drogi są dziurawe a wszystko robione na szybko. z drugiej strony to moja ojczyzna, miejsce urodzenia, tu mam rodzine i znajomych, tu zyje.

Gość dla każdego -żyć lepiej-
oznacza co innego. Czego ty oczekujesz? Jeśli jesteś leniem i potrzebujesz wsparcia od państwa, to głosuj na byłych komunistów, lewicę. Jeśli jesteś nacjonalistką i "prawdziwą patriotką" skupiającą się wokół toruńskiego guru - głosuj na PiS, jeśli masz fiu bździu w głowie i punkowe klimaty - to J.K.Mikke. A jeśli wystarczy ci wędka a ty sama poradzisz sobie z łowieniem ryb to pozostaje ci PO. No, jest jeszcze PJN i Palikot - ale czy to jest to, o co chodzi? Czy po prostu dążą do władzy, od której stali z boku? A jeśli nic ci nie pasuje, to po prostu nie głosuj na nikogo. Bo bez względu na sympatie, każdy przed wyborami obieca dużo, a po wyborach będzie dokładnie tak jak było. Bo to nie o dobro twoje chodzi, tylko o dorwanie się do koryta :)

Meller dostrzegł to, co inni widzieli już dawno, nim PO przejęła władzę. Teraz Ty także biedaczko się rozczarowałaś i tak będzie za każdym razem, bo nie myślisz samodzielnie, nie masz pojęcia o naturze polityki, historii i nic nie wiesz o ludziach, którzy zajmują się polityką. To tak jak z raportem MAKu. Od samego początku PiS i nie tylko, występowało przeciw oddawaniu Moskwie śledztwa, bo wiadomo było jak się to skończy. Wystarczy mieć minimum wiedzy historycznej i odrobinę orientacji w sytuacji politycznej Rosji, by nie mieć najmniejszych wątpliwości, że Rosja będzie grała przeciwko Polsce, jak zawsze. PiS przynajmniej jest autentycznie patriotyczny. Może słowo patriotyzm, także jest dla Ciebie zaściankowe? Wielu popiera PiS bo nie ma żadnej innej partii, która rozumie interes Państwa Polskiego i mogłaby osiągnąć jakiś znaczący wynik. To nie jest miłość do Jarosława Kaczyńskiego, tylko rachunek korzyści i strat. Ale młodym i dobrze wykształconym z wielkich miast :D którzy nie wiedzą nawet co to geopolityka, krzyż przed pałacem przeszkadzał, bo to takie zaściankowe :D nienowoczesne, godzące w świeckość państwa :D

wiem wlaśnie, że o koryto chodzi. ładnie to wszystko ujęto w słowa ;) chciałabym żeby w polsce była praca, żeby drogi nie byly dziurawe, żeby pociagi jezdzily szybciej. zeby ludzie mogli pracować za normalne pieniadze. zeby bylo normalnie. bo na razie to bieda jest. jak dla mnie NIE dla PO i PiS nawet w wyborach do samorządów głosowałam na niezrzeszonych na końcu list. ooo wlasnie j.k mikke. a co sadzicie o napieralskim?

pan grzegorz napieralski jest uroczy, on nie chce sie kłócić on jest taki miły i chce dobrze :D Jednak gdy go zapytano skad wezmie pienadze na to co obiecuje to wbił wzrok w podłoge i nie potrafił odpowiedzieć. On by nam dał wszystko, gdyby tylko potrafił :D

tak ale w PiSie jest kaczyński, który dla mnie jest chory psychicznie. czy można popierać partię bez popierania lidera? chyba nie. tak nie rozumiem geopolityki, kryż był wstydem jak dla mnie. bo to był chory patriotyzm. ale chyba jedyna patriotryzm w ostatnim czasie. przez to,ze nie wiem co wybrac raz nie glosowalam. juz teraz nie ma mniejszego zla. ja wiem,ze pis to partia patriotow,ale ten patriotyzm jest chory. radio maryja,krzyz, walka. a i tak chodzi o kase. po mialo byc partią ludzi inteligentnych i wszyscy ich oszukali. to nie jest tak,ze ja sie teraz obudzilam,ze po jest zle. wczesniej to tez widzialam,ale tlumaczylam sobie,ze to lepsze niz Pis,lepsze niz panstwo koscielne. A tu sie okazuje,ze PO to zlodzieje. w dodatku bogaci zlodzieje,bo sie dorobili.

walka polityczna mnie dobija :D :D :D przecież walka polityczna odbywa się w każdym państwie, na wielu poziomach od zapyziałej prowincji do stolicy. To jest stan normalny. W Polsce jest szczególnie ostra, bo toczy się walka na śmierć i życie. Ludzie broniący swoich wielkich pieniędzy i swojej śmierdzącej przeszłości, nie poddają się łatwo. W Polsce nienormalne, niezdrowe jest to, że nadal pozostajemy krajem postkolonialnym, byłą prowincją sowieckiego imperium, czego dowodzi postawa tego głupca Komorowskiego. Nie wiem, może za te brednie, które wygłasza bierze pieniądze z ambasady rosyjskiej..? Zaprosił Rosję do Trójkąta :D Kiedyś król Staś był kochankiem Katarzyny II, teraz Komorowski aspiruje do podobnej roli w stosunku do Putina, a może tylko Miedwiediewa :D

nie rozumiem polityki,a chciałabym to wszystko rozumieć i wybrać dobrze. mowiąc: walka polityczna mnie dobija. chodziło mi o wyciąganie brudów, że jedni oskarżają drugich o katastrofę w smoleńsku, wyzywają się. nieraz oglądałam obrady sejmu. to co sie tam dzieje to wstyd./ po przeciw PiSowi, wyzywanie się. Znajdowanie jakiś "smaczków", chamskie komentarze. doslownie walka na smierc i zycie.

czuję sie głupia w temacie polityki, nic nie rozumiem i nie chcę iść głosować. ogromna ilość ludzi to tak jak ja takie ciemne masy. głosujemy albo na mniejsze złe, albo na tego, który nas ładniej omami przed wyborami. jezeli wiecej ludzi zwątpi w rozumienie polityki, to się nic nie zmieni. nie chcę być ciemną masą, chcę wybierać świadomie i mądrze. ale każdy kłamie ;(

tak ale w PiSie jest kaczyński, który dla mnie jest chory psychicznie. Na jakiej podstawie to stwierdzasz? Była opinia ministra Klicha??? Tak powtórzono po tysiąc razy w TVN, który uważasz za normalną stację tv. Powtarzasz głupstwa, zupełnie bezmyślnie. Facet ma dobrze poukładane w głowie, jest chyba najbardziej oczytanym i intelektualnie rozwiniętym wśród polityków, ma najbardziej stałe poglądy i GODZI W INTERESY TYCH, KTÓRZY ZAKŁADALI TVN i inne tego typu interesy, więc oni mówią o nim wariat. Nie rozumiesz tego? Pamiętasz jak było, gdy PiS chciał poszerzyć dostęp do zawodów prawniczych? Zaraz się środowisko zbuntowało, bo przecież lepiej nie mieć konkurencji i zgarniać jak najwięcej, niż ją mieć. Ten wątek się powtarza, w każdej sprawie, którą ruszał PiS. Dana grupa broniła się jak mogła, a ostatecznym argumentem było: Kaczyński to wariat! Z wariatami się nie rozmawia, z nimi nie trzeba się liczyć. Najlepsza metoda. Stosowana konsekwentnie przez ludzi pozbawionych czci i argumentów. Pamiętam, że Herberta też nazwano niezdrowym na umyśle, bo jasno powiedział, że Michnik to oszust intelektualny. Powiedział prawdę, mówił ją głośno, więc też został wariatem.

Wszędzie uprawianie polityki polega między innymi na wyciąganiu brudów. To jest godna najwyższego uznania metoda eliminacji ludzi szkodliwych, niemoralnych, wręcz zdrajców. Tak robi się wszędzie, w najstarszych demokracjach takich jak USA i UK. TO JEST NORMALNE, jedynie w Polsce, procent byłych agentów i ich oficerów prowadzących, będących przy władzy, wpływach i posiadających wielkie pieniądze, jest tak duży, że to ONI decydują co jest czyste, a co brudne. Ty tego nie wiesz, bo się nie interesujesz, nie masz o tym pojęcia, że po tych samych ulicach, którymi co dzień jeździsz, chodzisz, chodzą ludzie o moralności ssmanów, byli mordercy opozycjonistów, księży. To oni z Jaruzelskim i Kiszczakiem na czele trzymają łapy na Polsce. Oni pociągają za sznurki i oni wskazują kogo zniszczyć słowem: wariat, oni decydują co jest patriotyzmem, a co nim nie jest. A propos Radia Maryja. Jestem ateistą i wręcz libertynem jeśli chodzi o kwestie seksulane. Nie po drodze mi z religijnością PiSu, ale widzę, że także Jarosław Kaczyński, nie jest zwolennikiem specyficznych poglądów wyrażanych w RM, co nie znaczy, że gadają tam cały czas same głupstwa, bo tak nie jest. Kaczyński po prostu wyciąga z tego radia, to co mu jest potrzebne, bo jest politykiem, tak robią politycy, tak budują swoje poparcie. Sięgają wszędzie by stworzyć zaplecze polityczne. Jestem ateistą ale nie czuję się zagrożony "państwem kościelnym" :D to jest po prostu śmieszne, szczególnie gdy pada z ust byłych ubeków i ich agentów :D Poza tym sam kościół potrzebuje lustracji, przed czym broni się ulubiony kardynał PO :D może znasz nazwisko? ;)

ogromna ilość ludzi to tak jak ja takie ciemne masy. głosujemy albo na mniejsze złe, albo na tego, który nas ładniej omami przed wyborami. Za to stawiam Ci drogiego drinka, bo powiedziałaś uczciwie i mądrze

Gość mysle ze czas....
PO to wielka porazka naprawde doprowadza ten kraj ludzi do upadku :dług,drogie zycie,kurwa bo juz o drogach nie bede pisał a oni sobie tylko podwyzki i podwyzki mysle ze mona sprawdzic SLD ale opozycja to koniecznie PIS

Gość dla każdego -żyć lepiej-
do - przeklęete pragnienia Póki co, to pan Kaczyński decyduje o tym, kto jest patriotą a kto nie. Mówi o tym głośno przy każdej możliwej okazji :)