Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jadłospis rocznego dziecka?

jak poradzic sobie zniejadkiem, co powinno jesc roczne dziecko?

Polecane posty

Gość jadłospis rocznego dziecka?

mam 12 mies córeczkę i problem z jej jedzieniem, wyczytałam ze takie dziecko powinno zaczynac jesc ''wszystko'' moja mała je wszytsko: kaszki , jogurciki itd obiadki tylko ze słoiczków ale wogóle niechce jesc obiadków moich, zupek itd nawet jak jej zmiksuje wszytsko wypluwa? jak temu zaradzic, czy wy tez miałayscie takie problemy?

Moja mała nie chce jeść jak ząbkuje. Wtedy tylko je rano i wieczorem kasze manną, a w ciągu dnia potrafi nic nie jeść albo po trochu tylko. Narazie już te zęby, które miały wyjść to wyszły, bo apetyt wrócił. i je tak: 7.00 kasza manna 10 jogurt/jajecznica na maśle z chlebem/ naleśniki z twarożkiem 13 zupa (z mięsem, dużą ilością warzyw i różnych kasz) 16 owoce miksowane z dodatkiem zbóż/kisiel/budyń/galaretka 19 kasza manna W ciągu dnia dostaje do gryzienia surowe owoce i warzywa, wafle ryżowe, chrupki kukurydziane czasem biszkopty

Gość hghghghg
po prostu jej proponuj. moj ma okresy, ze cos mu smakuje albo,ze tego nie znosi. jak kilkanaście razy z rzedu czegos nie akceptuje to odstawiam, nie przypominam i po jakimś czasie daje znow. on już wtedy nie pamieta, że tego nie lubił:) i czesto jak cos mu daje to najpierw tez z kilka-kilkanascie razy nawet jak wypluwa bo zanim zalapie co to i czy rzeczywiscie tego nie chce to trochę trwa. moj jak mial rok to np.nie akceptował jajecznicy i kanapek. po tygodniach probowania odstawiłam i pojechaliśmy gdzieś, i ja jadłam kanapkę a on do mnie podszedł i chciał sprobować.dałam gryza i zjadl, potem drugiego i od tamtej pory zaczął jeść kanapki. tak samo z jajecznicą, podczas tego wyjazdu nie miałam jak jej zrobić. wróciliśmy do domu, potem choroba synka, to mu nie wciskałam i po jakimś czasie stwierdziłam, że spórbuje po raz n-ty. a on zjadł. nie poddawaj się i kombinuj, w końcu załapie. a mojemu kanapki już się odwidziały :) ma 14,5 miesiąca. dawaj jej do gryzienia gotowane warzywa w całości, mój tylko takie akceptował.