Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość lily__21

jak radzić sobie z niską samooceną?

Polecane posty

Gość lily__21

Witam. Odkad pamiętam mialam bardzo niskie poczucie włąsnej wartosci. Zlożyło sie na to wiele czynnikow, szczegolnie rodzina, srodowisko w ktorym sie wychowywalam, brak akceptacji swojego wygladu itp Teraz wielkimi krokami wkraczam w dorosle zycie i chcialabym w koncu zaczac prawdziwie zyc, nie bac sie oddychac i byc po prostu szczesliwa. Jak mam to uczynić ? Co zrobic bym przestala uwzac siebie za malo wartosciowego czlowieka?

Gość lily__21
mysle, ze tak naprawde jest nieiwele złych rzeczy we mnie. Problem tkwi w głowie. Jednakze nie podobam sie sobie , mysle, ze za duzo waze, ze czesto robie cos nie tak, ze a mało sie ucze, ze zamiast pisac prace dyplomowa siedze i sie opie*****, ze tak naprawde niczego nie potrafie zrobic dobrze, e jestem leniwa, za bardzo wybredna, nie potrafie rozmawiac z rodzicami i zatrzymac przy sobie na dluzej zadnego faceta.. :(

Gość lily__21
jednak jak to zrobic, zeby przyciagnac do siebie wartosciowego faceta i zatrzymac go na dłuzej ?

Gość lily__21
tak tylko ,ze ja juz tyle zab całowałam , ze nie wiem czy kiedykolwiek ten ksiaze sie zjawi. :(

Gość lily__21
ciezko patrzy sie na ludzi, ktorzy potrafili odnalezc swoje szczescie. Rownie ciezko przezywa sie wlasna kolejna uczuciowa porazke :( I ta mysl, ze byc moze ta wytrwalosc nie zostanie nagrodzona tez jest przygnebiajaca.

Też z tym problem miałem...ale się nie załamałem..wiem jak to boli kiedy się patrzy na takich ludzi...ale dla mnie to było motywacja do zmian..

Gość lily__21
wiec jak sobie z tym poradziłes?

Gość halo dolaczam
zazcnij najpierw od tego na co masz najwiekszy wplyw, tzn. od wlasnie poprawy swojego wygladu - zebys sie lepiej czula , no i zachowanie - zebys byla zadowolona z dnia czyli wiedziala ze sie nie opierniczalas tylko zrobilas cos dla siebie np. napisala cos tam do tej pracy dypl., no od czegos trzeba zaczac :) a faceta nie doradzam szukac, sam przyjdzie , jak sie szuka na sile to jeszcze gorzej, pozdrawiam

trzeba było sięgnąć dna...ale zwyczajnie wyszedłem do ludzi i dobrze przyjęty zostałem..i zaakceptowałem pare faktów jak np to że nikt doskonały nie może być..

Gość lily__21
dziekuje bardzo za rade, ogolnie to podobno podobam sie chlopakom tylko ja jakos ich nie bardzo moge zaakceptowac, a brak ukochanej osoby sprawia, ze pojawia sie caly czas pytanie : po co to wszystko? , dla kogo ? . Chcialabym poczuc , ze wszystko co robie ma sens i , ze robie to dla kogos nie tylko dla siebie .

dlatego musisz szukac...ja myślałem że znalazłem ale to pomyłka była....a teraz zupełnie niespodziewanie pojawiło się coś nowego na horyzoncie..

Gość lily__21
postaram sie jednak znajac zycie nie bedzie to łatwe. Ale nic zobaczymy jak to zycie sie dalej potoczy .

Gość halo dolaczam
ja poradze Tobie naprawde cos madrego do czego sama doszlam na swoich przezyciach i to jest naprawde swieta prawda ze tak powiem ;) - " najpierw naucz sie zyc sama ze soba/dla siebie aby pozniej moc zyc z kims innym/dla kogos innego" bo przeciez najpierw musisz czuc sie sama dobrze ze soba i z tym co robisz zeby pozniej moc skupic sie na czyms innym , isc do innego etapu w swoim zyciu , zrozumiec siebie ... i wyciagnac z siebie co najlepsze... :)