Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość misia5678

Ludzie pomóżcie!!

Polecane posty

Gość misia5678

Spałam może z 2 godziny. Obudził mnie okropny ból głowy... Próbowałam zasnąć ale tona nic... Zmierzyłam sobie ciśnienie i mam 98 na 56. . Zrobiłam mocną kawę i wypiłam. Myślałam, że to pomoże, ale niestety... i teraz problem...nie mam żadnych przeciw bólowych tabletek... co robić ??

Gość uciąć
pomoże.

Gość misia5678
z pewnością.. serio pytam... boli jak cholera

Gość misia5678
wykituje chyba :/

Gość misia5678
nic mi ta woda nie pomogla

Akupresura Ta metoda przynosi ulgę we wszelkiego rodzaju bólach głowy i ma tę zaletę, że można ją zastosować w każdej chwili. Trzeba jedynie wiedzieć, jakie punkty na ciele należy uciskać. Znalezienie tego właściwego nie jest trudne, ponieważ jest on bardziej wrażliwy na dotyk niż reszta skóry. Uciskanie go usunie napięcia i blokady mięśniowe, poprawi krążenie limfy, pobudzi wydzielanie endorfiny - hormonu zmniejszającego wrażliwość na ból. Właściwy punkt uciskamy czubkiem kciuka lub palca wskazującego ok. 20 razy przez 2 minuty. Miejsce masowania zależy od tego, gdzie odczuwasz ból. * W skroniach: uciskaj miejsce na skroni odległe o szerokość kciuka od punktu przecięcia łuku brwiowego i zewnętrznego kącika oka. * W całej głowie: masuj punkt nad karkiem, na środku, w zagłębieniu poniżej linii włosów. * Na czole: punkt znajdujący się pomiędzy brwiami. * Z tyłu głowy: punkt położony na zewnętrznej krawędzi dłoni, tam, gdzie zaczyna się tzw. linia serca. * Przy migrenie: punkt leżący na wewnętrznej stronie ręki w odległości trzech palców od linii zgięcia nadgarstka. Drugie miejsce znajduje się między kciukiem i palcem wskazującym. Mnie pomaga uciskanie punktu pomiędzy brwiami, ew. dwóch punktów w miejscach, gdzie brwi zaczynaja rosnąć.

Gość misia5678
trochę pomogło. dziękuję :*

Gość misia5678
ja pieprze.... dalej mnie boli :/

Gość Devilish cherry
ale w którym miejscu ciebie dokładnie boli?

Gość misia5678
dokładnie miedzy nogami , często miewam migrenę krocza

Gość A nie boli cię
na tyle mocno, by siadać przed komuterem i pisać? Co za bzdury! Gdyby cię głowa naprawdę tak mocno bolała to po pierwsze nie siedziałabyś na kafeterii po drugie byś już dawno była u lekarza.

Gość pani domu
jak boli głowa tzn : chora na umyśle !

Gość @ Pendrive.
komentarze i porady, na internecie wszyscy sa psychologami, socjologami i wszelkimi specjalistami roznych dziedzin chociaz na niczym sie nie znaja

Gość //czekoladka//
ja mam nieraz nizsze;) Tak juz mam na stale niskie cisnienie i wciaz boli mnie glowa. Jak tak mam pije nieraz 3 mocne kawy i pomaga.