Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

anastazja ona

Interpretacja tamperatury

Polecane posty

Witajcie, staram się z mężem o dziecko juz od ponad roku. Dopiro zaczęłam mierzyć temp, czy mogę prosić o interpretację? 1 dc 2 dc 3 dc 36.4 4 36.5 5 36.5 6 36.3 7 36.5 8 36.2 9 36.3 10 36.4 11 36.2 12 13 36.2 14 36.3 15 36.2 16 36.3 17 36.4 18 36.4 19 36.8 20 36.7 21 36.5 22 36.6 23 36.6 24 36.7 25 36.8 26 36.9 Teraz jestem w 26 dc, jestem rtrochę przeziębiona, cykle mam 30-31 dniowe. Z góry dziękuję za pomoc :)

Jak się starasz to większe znaczenie ma śluz niż temperatura (w sensie zajścia) a i do interpretacji mocno się przydaje.Jesteś w fazie lutealnej od 19dcWyższe spełniające warunek "0,2" (ścisła termiczna) to: 19, 20, 22 dc. Tym samym niepłodność bezwzględna rozpoczyna się po 22 dc.

no wlasnie sluzu płodnego nie było chyba ;/ A można przypuszczać owulację na przykladzie tych temperatur?

Za płodny uznaje się choćby 1 z cech: wodnisty, rozciągliwy, śliski, mokry, przejrzysty dlatego warto zapisywać codzienne odczucia bo to, co Ty bierzesz za cechę mało płodną może w rzeczywistości być najlepszej jakości . W dodatku znaczenie ma jakakolwiek zmiana w śluzie, nawet nieprzejrzysty lepki może być uznanym za najwyższej płodności, jeśli w okolicy skoku zmieni się na taki z np białego grudkowatego. Szkoda, że nie prowadziłaś notatek.Tak, po wykresie widać że owulacja przebyta. Jesteś w 8 dniu fazy lutealnej, która prawidłowo trwa od 12 do 16 dni, po czym następuje miesiączka. Powyżej 18 dni w trwaniu fazy lutealnej - podejrzewa się ciążę.

wówczas był mętny. To pamiętam, a kilka dni wczześniej było uczucie "mokrości". Dziś robiłam test i jest negat, ale może jest zbyt wcześnie? Biorę Duphaston. Dodam że w nocy przed skokiem czyli między 18stym a 19stym dc "przytulalismy" Się, i tak zasnęliśmy...

zdecydowanie za wcześnie, poczekaj z testem jeszcze przynajmniej kilka dni

Gość taka malinowka
a sluz zabarwiony krwia-tez moze oznaczac dni plodne?

podobno tak - do poprzedniczki. Ufff, dziękuję za pocieszenie ;) Pobolewa mnie macica, ciągle mam takie kłócie stad moje podejżenia że moze się udało. Tylko że piersi już mnie powoli przestają boleć, a to pewnie nie wróży dobrze. No i jeszcze ta choroba ;/

Gość uppodnoszeupupupu
up bo jestem ciakwa

Eh, i teraz mając nadzieję na ciąże nie biorę leków a przeziębienie odkucza coraz bardziej. No nic, za tydzień powinien przyjść okres.

no i chyba nieci z ciąży i tym razem. Piersi przestały boleć, i plamienie przedokresowe już się pojawia ;(

Gość a jak długo trwa u Ciebie
plamienie przed @? zbadaj progesteron, bo to może być niedomoga lutealna

Gość anasiazja ona
kilka dni, 3-5. Progesteron mam własnie za niski. Biorę duphaston

czy jeśli nie ma znacznego wzrostu temperatury oznacza to że owulacji nie było? Temperatura wzrastała co 0,1 stopnia...