Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Wizażanka

głodówka, dieta warzywno-owocowa

Polecane posty

Gość Wizażanka

Postawiłam sobie cel noworoczny- schudnąc 10 kg do marca. Jednak odkladajac to na ostatnia chwile.. Przytyłam jeszcze dwa kg. Zależy mi żeby schudnac jak najwiecej do marca, wymyslilam, zeby stosowac tydzien diete owocowo-warzywna (jesc same owoce i warzywa) a potem zrobic 10 dniową głodówkę. Co o tym myslicie, ile uda mi sie schudnac? waze 65 kg przy 174 wzrostu.. chciałabym ważyc 55, ale wiem, ze tyle nie schudne przez dwa tygodnie z hakiem.

Ludzie 5 lata studiuja, zeby doradzac innym w kwestiach zywieniowych ... a Ty "sobie wymyslilas" - musisz posiadac spora dawke zaufania w stosunku do swojej osoby ;) A tak na serio - to zle sobie wymyslilas - jesc same weglowodany na diecie to nic dobrego ... jesli chodzi o odchudzanie!!! Poza tym polecam: http://www.youtube.com/watch?v=qFbYW6bNViw

Gość Wizażanka
tak, tak sobie wymyslilam. ;) tu chodzi po prostu o spadek wagi i widoczne efekty, pytam, czy sie sprawdzi. a diete warzywno owocowa stosowałam i chyba schudlam 4 kg w tydzien, przy czym nei mialam zadnych problemow zdrowotnych. pytam tylko ile da sie schudnac, nie czy jest to dobry pomysl. co do linku - Ten film zawiera treść od partnera UMG. Nie jest on dostępny w Twoim kraju.

Hmm ... nie jest dostepny w ... Polsce? Moze inny link: http://www.youtube.com/watch?v=yWivgeiaMoE Jesli chcesz szybko schudnac i zrzucic tluszcz, a nie kilogramy ... to powinnas jesc wszystko (bialka, tluszcze) ... oprocz weglowodanow :) Aczkolwiek jako, ze nie jestem zwolennikiem "monogamicznej glupoty" - to polecam jesc wszystko, ale w odpowiednich proporcjach ... ale co jesc, ile, jak ... itd. ... to by mozna co najmniej 2 ksiazki napisac ;)

Gość Wizażanka
ta, nie jestem w Polsce ;p wszystkie diety, na których można schudnac sporo w krótkim czasie są monotonne. polecacie coś innego? + nie potrafię robic pompek, sorr :*

No ja tez nie jestem w Polsce, dlatego troche sie zdziwilem, ze Ty - bedac w Polsce ("w ktorej" to nie jestes) - nie mozesz obejrzec :D O glodowce zapomnij, jedz bialko w kazdym posilku, orzechy, dorzuc do tego jakies 1 warzywo w kazdym posilku, w innym owoc (jablko, kiwi, pomarancza) - nie przekraczaj 1000kcal ... i w ten sposob zaserwujesz sobie diete "glodowkowa" :D Szybko schudniesz, pewnie i szybko wroci, ale jak chcesz - Twoja sprawa. Nie bede zmienial "planu", skoro wiesz lepiej :P, moge jedynie podsunac lepsze narzedzia ;) Ty chcesz sobie kulinarnie dogadzac na diecie glodowkowej? oO

Gość Wizażanka
faktycznie dziwna sprawa, a co do linku- nie wiem czego się tyczy. Ja generalnie mało co lubię jeśc, nie jem mięsa, jajek, ryb, w sumie jem tylko słodycze i kanapki, także nigdy nie żywiłam się specjalnie zdrowo. aha, z góry przepraszam za błędy gramatyczne i ortograficzne.

Tak jak napisałaś - każda dieta jest monotonna, wpieprzanie samych owoców i warzyw też. Pomyśl jak bardzo monotonna będzie głodówka:P Popełniasz najczęstszy błąd - chcesz schudnąć od razu, najlepiej w jak najszybszym czasie. Jest to niewskazane, oczywiście rozumiem, że masz jakąś motywację. Tak więc żeby Ci pomóc - przeszukaj blogi proana. Tam są przepisy na potrawy, które mają tak mało kalorii, że samo ich spalenie przez organizm ma więcej. (Żeby nie było nie propaguje takiego stylu życia tylko pomagam). A na przyszłość - jedz więcej białka i zacznij się zdrowo odżywiać - dla zdrowia i dla siebie:)

Gość hm55
ważysz 65 kg przy 174 cm wzrostu??? Przecież jesteś szczupła a jak zgubisz 10 kg to już same kości!

Gość wwrrr
wwrrr

Gość Wizażanka
hm55, ja sama skóra i kości? mam "sadełko" i strasznie grube nogi i ręce. właśnie się zwazyłam i ważę 64, a nie 65, coś się dzieje z wagą. tak, wiem, że to zły pomysł tak szybko chudnąc i wiem, że może byc efekt jojo. ale jest jedno wydarzenie, na którym chcę dobrze wyglądac. Kobiety powinny zrozumiec. :)

Gość Wizażanka
Nie ma seksu! :P

Gość Wizażanka
i dalej nikt mi nie powiedzial ile mozna schudnac

Czyli mam strzelac dalej? ... "kobiety powinny zrozumiec" - no tak, facetem jestem :o - eh, na te chwile chcialbym byc kobieta ... co to moze byc? Czyzbys ... planowala napad na bank i tylko kobiety potrafia zrozumiec jak to ciezko jest wcisnac sie w szczeline? oO

Gość Wizażanka
Panie Borsuku, nie czas teraz na ironię! ;) jezu pytam o cos

Gość Adral
Odpowiadając na pytanie to 10 kg powinnaś stracić. Jest tylko kilka ale: - Głodówka nie służy do odchudzania tylko do oczyszczania organizmu -Głodówka nie jest taką prostą sprawą, najważniejsze jest przygotowanie i WYCHODZENIE z głodówki (niejedzenie jest najprostsze). Jeśli skopiesz to drugie to odbije się jojem oraz problemami ze zdrowiem. -z tych 10 kg odzyskasz zaraz po ok 2-4kg ponieważ przez pierwsze 4dni organizm będzie pozbywał się nadmiaru wody oraz oczyszczał narządy wewnętrzne. Według BMI masz wagę idealną więc nie powinnaś starać się jej obniżyć. Jeśli nie zależy Ci na oczyszczeniu organizmu z toksyn tylko na wyglądzie to odradzam głodówkę a polecam odstawienie słodyczy i trochę ruchu, przede wszystkim basen i wyrzeźbić trochę ciało. Pozdrawiam.

Gość satu
Ja schudłam parę kilogramów w ciągu 2 tyg. jedząc codziennie tylko marchewkę, ogórek, por i 1/4 kalafiora czyli niecałe 100 kcal dziennie. Osobiściepolecam te diete bo mozna jeść dużo warzyw a kalorii i tak będzie mało! I NIE RÓBCIE ŻADNYCH GŁODÓWEK - nie warto sie męczyć - lepiej zjeść te 100 kcal;) Pozdrawiam;*

Gość gronsak
niewim czemu jem bardzo duzo i nie moge przytyc ok 4500ckal

Gość gronsak
piszesz ze 100ckal napewno glodowka jes lepsza bo jak zjesz 100ckal to organizm sie nie przestawi