Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wkurwiona lokatorka

Chce doniesc na wlasciciela mieszkania do Urzedu Skarbowego! Jak to zrobic?

Polecane posty

Gość wkurwiona lokatorka

Nie odprowadza podatkow mimo podpisanej umowy. A chce to zrobic tylko i wylacznie dlatego ze mnie oszukal. czy wystarczy ze tam zadzwonie czy musze jakies pismo napisac?

Gość wkurwiona lokatorka
nikt nie wie jak to zrobic?

Gość wdddqdws
napisz pismo, moze byc anonimowe

Gość vbnrfj4i
a skad wiesz ze nie odprowadza podatkow?

Gość wkurwiona lokatorka
oj wiem bardzo dobrze ze nie odprowadza. I zajebiscie sie boi ze ktos sie o tym dowie. A ja chce mu zrobic swinstwo po tym co on zrobil

Gość wkurwiona lokatorka
a co mam w tym pismie napisac? Dane jego to na pewno, adres, ale to mi uwierza tak na slowo?

Gość wdddqdws
mają obowiązek sprawdzić każdy donos

Gość wkurwiona lokatorka
no dobra, czyli uwierza mi na slowo?

Gość wkurwiona lokatorka
no to super, a nie wiecie czy duza kare sie dostaje za takie cos?

Gość wkurwiona lokatorka
spadac podszywy. I bardzo dobrze, ze sie dowie. Nawet chce by sie dowiedzial

oj tam..równie dobrze ktos rodziny tego pana mógł napisac donos.Mało to pseudo zyczliwych ma każdy z nas

Gość telebimki8888
Lokatorka. Nikt się nie zajmie anonimem, bo w tej chwili takie pisma lądują do kosza, musisz podpisac się ale z dopiskiem- do wiadomości Urzędu, proszę o nieujawnianie moich danych osobowych. Wtedy masz szanse, że urzędnik skarbówki potraktuje twoje doniesienie powaznie. Jesli wiesz, że to prawda to nie musisz się bać własnego podpisu. Tylko w czasach ORMO donosy były mile widziane.

Gość óóóóóóóóóóó
no to w czym problem - jesli nie przeszkadza ci że się dowie - normalnie się podpisz i tyle.

Gość wkurwiona lokatorka
ja nie mam zamiaru sie ukrywac a niech ten ciul sie dowie ze to ja. Chetnie bym sie mu w twarz zasmiala. Podpisac sie moge zaden problem, nawet umowe moge dolaczyc

Gość wkurwiona lokatorka
nie o podpis chodzi. Nie wiedzialam po prostu jak to napisac. No i chetnie bym sie dowiedziala czy kare duza dostanie:P

Gość nic mu niezrobisz
on zapłaci podatek i napisze pismo o korekte podatku, a twoje dane i tak zostaną ujawnione. wszystko. Z drugiej strony niezła z ciebie sz***a, jak ci nie pasuje mieszkanie, kup sobie swoje.

Gość wkurwiona lokatorka
sama jestes szmata w dodatku tepa bo czytac ze zrozumieniem nie potrafisz. Niech sie dowie, ze ja i oszukal mnie kretyn na niemala kase. Nie do mieszkania mam pretensje a do niego. A co do wlasnego to wlasnie sie wyprowadzam niedlugo do niego

Gość telebimki8888
Napisz tak jak ci napisałam. W tytule napisz- prośba o rozpatrzenia prawidłowości dotyczących opłat za mieszkanie..... ( dane wynajmującego itp). Na końcu podpis z dopiskiem- dane do wiadomości. Nikt mu nie ujawni twoich danych- pracuję w instytucji państwowej i z takimi pismami mam do czynienia na co dzień. Wszystkie anonimowe są traktowane jako nieważne. Odkładane gdzies do szuflady, albo wyrzucane, bo niewiarygodne i mogą stanowić jakies sąsiedzkie zgrzyty, a od tego jest policja. podpisane pisma są rozpatrywane.

Gość wkurwiona lokatorka
tak, tak podszywaj sie dalej:D

Gość wkurwiona lokatorka
dzieki za konkretna informacje. No szkoda ze mu nie powiedza ze to ja bo sam pewnie na to nie wpadnie

Gość vffffffff
a gdzie ten własciciel wynajmuje?

Gość wkurwiona lokatorka
jak to gdzie? Mieszkanie w bloku wynajmuje

Gość telebimki8888
Jeśli chcesz, żeby się dowiedzial, to nie pisz , że dane zastrzezone do inf. urzędu. Jeśli nie zrobisz zastrzeżenia, to będą ujawnione. Lepiej na początku zagraj z zastrzeżeniem ujawniania danych. Później masz jeszcze mnóstwo innych wyjść. Kara od 1200- 6000zl. Przedzial duży, ale wszystko zależy od tego co wpiszesz, jak to określisz i jakie masz na to dowody tzw. rzeczowe- rachunki, umowy, pokwitowania, deklaracje itp.

Gość wkurwiona lokatorka
Umowe mam, swiadkow takze, ale mysle ze to akurat nie potrzebne. Hmm... no jakby tak 6000zl zaplacil to bym byla szczesliwa:P

Gość wkurwiona lokatorka
tak mnie kurwa oszukal ze mi kasy nie zwrocil. A jak niby inaczej mial mnie oszukac?

Gość No i dobrze
lokatorko, walcz. Ze świeczką mozna szukac porządnych włascicieli. A już szczytem chamstwa jest nieoddanie kaucji.