Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ravennn

Życie, śmierć i... życie.

Polecane posty

Gość ravennn

Wierzycie w życie pozagrobowe? może macie na to jakieś swoje przemyślenia i dowody? zapraszam.

Gość korneljaa
jak sie nałykam spermy alkoholika to mam wizje piekła

Gość Pysiuniek1993
Wierzę , że zapewne po śmierci będzie mi lepiej niż za życia :( Przynajmniej tam już nie będzie problemów :(

Gość ravennn
up

Wiem tyle, że jeśli istnieje piekło i tam trafię, to będę w kociołku obok sąsiada. Tak się umówiliśmy :) Ksiądz mówił, że w niebie wcale nie będzie się miało ciała i że będzie się non stop wielbiło Boga, wszyscy będą równi, a piekło to nie ogień itd. tylko brak Boga. Trochę jak mózg w naczyniu to życie pozagrobowe.

Ja wierze reinkarnacje i karme,czyli jak sobie poscielesz tak sie wyspisz.Po smierci kazdy dostaje takie cialo, na jakie zasluzyl w obecnym zyciu.I tak w kolko.Niekonczacy sie cykl narodzin, dorastania, doroslosci, starosci i w koncu smierci.Czlowiek jako osoba, jest niesmiertelna, poniewaz w kazdym z nas jest czastka Boga.Nasze ciala sa jednak smiertelne.Kazdy to wie, bo mowi n.p. moja reka, moja glowa, a nie ja reka, ja glowa.Ciezko z tego wyjsc dlatego, ze zbytnio wiklamy sie w sprawy materialne.A wszysko co materialne jest przemijajace.Ale dusza jest niesmiertelna.Dopiero odpowiednie uduchowienie i milosc do Boga, moze wprowadzc nas na wyzszy poziom.