Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość hfsdsdrgh

pytanie do kobiet karmiacych piersią

Polecane posty

Gość hfsdsdrgh

ile mialy Wasze niemowlęta kiedy zaczeły przesypiać całą noc? Mój syn ma prawie dwa miesiące i od samego urodzenia budzi sie w nocy co trzy godziny z zegarkiem w reku. Czasem robi sobie w nocy przerwe dwugodzinna w spaniu i trzeba z nim rozmawiać. Powiem Wam ze juz sie troche przywyczaiłam ale marze o przespaej nocy ehhhhhhhhhh. Jak sobie radzilyście i ile ialy Wasze poiechy kiedy prespały całą noc.

Gość hfsdsdrgh
chciałam dodać, że moje dziecko już bardzo dobrze zna się na zegarku. nawet nastawia mi budzik i mojemu chłopu też, żeby do roboty nie zaspał

Gość hfsdsdrgh
kiedy rozmawiam z nim przez te dwie godziny to poruszamy z reguły tematy polityczne oraz prowadzimy dyskusję na tematy gospodarcze naszego kraju i europy

Gość hfsdsdrgh
wczoraj gadaliśmy na temat dofinansowania żłobków i przedszkoli z budżetu państwa w 2011 roku

Gość nasza corka
miala gdy miala 2 tygodnia przesypiala juz od 23 do 5-6 rano. od 1 dnia karmiona butelka co usprawnia karmienie bo tatustez moze sie 'wykazac' :)

Gość hfsdsdrgh
niestety tatuś przychodzi z pracy pijany i śpi do rana. dobrze, że dziecko ustawia mu budzik

Gość hfsdsdrgh
Ale ktoś ma frajde z tym nikiem :) niektórym naprawde niewiele do szczescia trzeba :) Ja marze chocby o jedenj przespanej nocce na tydzień :) Nawet nie chce mi sie isc spac bo wiem ze zaraz trzeba wstac i to takie bledne kolo bo w dzien trzeba posprzatac i obiad zrobić o ile mały wogole co podrzema. juz rozazaam butle na noc ale wiele osob mi o odradza.

Gość czar par
ja podawałam mój pokarm z butli i dziecko jak miało 4 miesiące to przesypiało całe nocki :)

Gość hfsdsdrgh
chyba oddam je do adopcji na kilka lat zanim się nie nauczy normalnego spania

Moja mała ma skonczone 2 miesiace i w nocy spi od 23 do 4-5 nad ranem;) Raz nawet udało sie do 5.30:) I jest karmiona tylko piersia:)

Gość skoro doskwierają ci nieprzesp
ane noce to po kiego grzyba decydowałas sie na dziekco?? Myślałaś ze latwo bedzie?? ze wrzucisz do łożeczka o 20 a wyciągniesz rano o 8?? :o jak mnie luzuja takie baby:o najpierw, bo ona już w tej chwili chce bejbika, a potem matka uciemiężona, wiecznie niewyspana, i jeszcze ugotować musiala, bo nie wiedziala, ze dziecko będzi emialo kolki, że ni ebędzi echcialo spać w nocyiw dzien:o

Gość skoro doskwierają ci nieprzesp
i jessczcze te durnowate pytania: -kiedy wasze przespalo noc, -kiedy usiadlo, -kiedy zjadlo zupke -kiedy zrobilo kupke :o:o:o

Mój starszy syn zaczął przesypiać całą noc pod koniec trzeciego miesiąca. Młodszy w drugim miesiącu przesypiał 8-9 godzin bez przerwy, a pod koniec trzeciego zaczął spać 12 godzin:) Jeden i drugi karmiony wyłącznie piersią:)

Gość hfsdsdrgh
po pierwsze do tej zyczliwej pani nic mi nie doskwiera az tak strasznie jak Ci się wydaje, bardzo kocham mojego syna i dla niego mogla bym wogóle nie spać jeśi jest taka potrzeba. Strasznie mnie denerwuja takie posty bo o ile sie nie mylę trafiam na forum, a moim zdaniem forum służy do wymieniania poglądów a nie szukania topików a których mozna kogoś potraktować jak śmiecia i zrównać z błotem... bardzo dziękuje Wam dziewczyny za odpowiedzi :) jesli ktos jeszcze chce sie wypowiedziec w temacie zapraszam. Dodam tylko ze nie zamierzam nic porównywać tylko zorietowac sie kiedy moza sie spodziewac takiej spokojnej nocy :) ale widze ze to chyba nie do okreslenia jest :D jakie macie doswiadczenia?

Hej Mój synek akurat jest na butli i powiem Ci że przesypia ostatnio kilka nocek pod rząd od ok 21 - 22 do 8 rano. Mam koleżanki których dzieci mają po ok 7 miesięcy i niektóre wstają co 1,5 godziny nawet, więc to chyba niema reguły

Gość jak:)
Jak budzi się co 3h , to super . Mój do skończenia 12 msc-a budził się co 3h , dopiero wtedy w nocy zaczął budzić się raz .

Gość toooskkaa
jak przestalam karmic ok 8miesiaca,to od tej pory synek przesypia noce.A tak byly zawsze dwie pobudki

Gość InnaZNatury
U nas przesypianie 6-7 godzin zaczęło się ok 6-7 tygodnia. Później średnio co 2 tygodnie Mała zaczęła sobie wydłużać przerwy o ok godzinę. Mamy już prawie 2.5 mca (zaczęty 12 tydzień) i zaczęła przesypiać 9 godzin, ale zdarzyło się w międzyczasie jakby cofnięcie, bo obudziła się ok 2.30 na jedzenie i później po 5ej. Dziś po raz kolejny przespała od 20 do 5ej rano.

Gość InnaZNatury
Aha - karmię tylko piersią.

Moja od urodzenia budzila sie tylko raz na piers ,szla spac o 20, budzila sie o 2, zjadla i szla spac dalej do 8. jak miala pol roku to przez kolejne trzy miesiace budzila sie po kilkanascie razy w nocy. potem ja przestawilam na butle i spi cala noc, czasem sie budzi ale nie je w nocy.