Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość LENAaaa18a

Prolaktyna

Polecane posty

Gość LENAaaa18a

Cześć :) Jak dla mnie najgorsze jest czekanie, więc mam do was pytanie. Mam 17 lat. W zeszłym roku po badaniu usg moja pani endokrynolog stwierdziła u mnie PCO i zleciła dalsze badania(hormonalne). Po interpretacji wyników powiedziała, że mam dwa problemy... Wyglądało to tak: FSH- 9,0 mlU/ml LH- 48,5 mlU/ml Progesteron- 1,0 ng/ml Prolaktyna- 32,79 ng/ml ( norma to 1,39 - 24,2) Testosteron- 1,06 ng/ml (norma: 0,05- 0,73) Androstendion- Wyniki jeszcze nie dotarły DHEA SO4- 234.1 DHEA - Również jeszcze się nie zrobiły ;) Następnie kazała mi zadzwonić i zapisać się na test MTC (powiedziała to jakoś inaczej ale poinformowała mnie o co chodzi, więc poszukałam coś na ten temat i stwierdziłam, że to MTC) i usg miednicy. Na dodatek mam hirsutyzm... Badanie mam dopiero w marcu a naczytałam się o różnych guzach przysadki itp., więc chciałam się was poradzić i zapytać co mnie czeka? Czy jest szansa na wyleczenie hirsutyzmu? Jak to wszystko będzie wyglądało? Codziennie zastanawiam się jak bedzie wyglądało moje przyszłe życie, więc bardzo proszę o porady i jakieś info ;) Pozdrawiam.

Nie chcę cię martwić ... o tym przeczytaj sobie na Googlach masz waszystko szczegułowo opisane

Gość LENAaaa18a
Już dużo czytałam i teraz chciałam usłyszeć opinie innych :) Np. osób, które też są chore i mogłby mi powiedzieć jak w ich przypadku to wygląda ;)

Gość LENAaaa18a
Już to czytałam...Dzięki za dobre chęci ale nadal oczekuje jakiś innych odpowiedzi:)

Prolaktynę masz lekko podwyższoną .. nie masz sie czego bać.. jakbyś miała kilkakrotnie przewyższoną to tak Ten test jest z tabletką?.. pytam się bo jest zwiazany z własnie z prolaktyną... A o Hisuryźmie nie zawiele Ci powiem bo sama się na to leczysz

Ten test nie nazywa się przypadkiem z Metoklopramidem.. to jest podobnie jak z glukozą .. pobierają ci krew przed połknięciem tabletki i dwa razy z przerwami godzinnymi .. i badaja Ci stężenie prolaktyny czy ci spada czy wzrasta

A jak będziesz miała nie guzki na przysadce tylko gruczolaki .. to cię czeka operacja .. Wiem bo sama się leczę na podobną chorobę Endokrynologicznąi coś Ci moge powiedzieć

Gość LENAaaa18a
No dziękuje za poszerzenie tematu i mam jeszcze jedno pytanie. Jak lekarze potocznie mówią na ten test? Lekarka dokładnie tak samo mi opisała to badanie ale podała jakąś inną nazwę i nie wiem w sumie co mam mówić jak będe dzwoniła.