Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kiedyś zdobędę świat :(

Czy warto studiować filologię rosyjską? opinie o tym kierunku

Polecane posty

Jak w temacie. Czy warto? I co można po tym kierunku robić? Kto studiuje albo kto co słyszał o tym kierunku? Czy jeśli wybiorę sie na ten kierunek to warto myśleć o jakimś drugim kierunku? ogólnie łatwo czy trudno?

to zalezy z jakego punktu widzenia sie na to patrzy ......... moim zdaniem jestesmy po srodku miedzy regionami rosyjsko i niemieckojezycznymi ... gdyby tak kiedys doszlo do tego ze nasi politycy dostrzegliby pozytywy plynace z tego polozenia, przestali wyciagac zwloki z szaf i zajeli krajem to mialabys szanse byc posrednikiem, tlumaczem itp ale nie mam zbyt wiele nadziej ze do tego dojdzie.... wiec naucz sie angielskiego niemieckiego hiszpanskiego czy holenderskiego zrob z tego pozytek dla siebie

Z angielskiego zamierzam zdawać certyfikat w przyszłym roku. Na niemiecki jak trochę mi przybędzie kaski zapiszę się na kurs, ale na pozostałe języki chyba nie będę miała czasu i kasy. W tym roku planuję jeszcze prawo jazdy zrobić. Dodam jeszcze, że nie jestem najmłodsza. Obecnie mam 22 lata. Nie pracuję (tak mi się złożyło, że obecnie nie mogę podjąć jakiejkolwiek pracy - mam nadzieję, że sytuacja sie polepszy i będę mogła chociaż zacząc szukać ). Chodzę do szkoły policealnej na administracje (chyba po to aby nie zwariować). No nic będę walczyc. Choćby z tego mojego walczenia nic nie wyszło. Trudno.