Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Ekolog 2011

Jestem ekologiczny, też tak róbcie

Polecane posty

Gość Ekolog 2011

Hej, od dawna oszcządzam wodę, a od roku opracowałem nową metodę - jak jestem sam w domu to mocz oddaję do butelki po wodzie, mieści się w niej kilka porcji moczu, następnie wyrzucam ją do śmietnika. Oszczędność oczywista, 6 sikań x 5 litrów wody to mamy około 30 litrów wody dziennie, przez rok co drugi dzień zbiera się pokaźna ilość. Ekologicznie i ekonomicznie Polecam!

Gość Ekolog 2011
nikt?

Gość aniulka123098476
swietnie . tez tak zaczne;]

Gość szparek
Ja sikam do zlewu. :-D

Gość szparek
A zacznij, tylko nie zapomnij o lejku.

Gość Ekolog 2011
do tego jem kal wlasny i mojego psa. tak jest bardzo ekologicznie

Gość Ekolog 2011
Podszywek się uaktywnił. Kobiety mają trudniej, użycie lejka jest mało higieniczne.

Gość Ekolog 2011
sram juz trawa. czy to normalne?

Gość a na co wydajesz
ZAOSZCZEDZONE PIENIADZE?

Gość Ekolog 2011
Zaoszczędzone pieniądze wydajemy na wakacje :-)

Gość ale tego nie lubie!!!
wakacje tez ekologiczne?

Gość Ekolog 2011
zimą zbieram śnieg z parapetów do czajnika i gotujemy na herbatkę, zupę też można, poza tym można w wiaderkach śnieg przynosić, wrzucać do wanny, czekać aż się roztopi i kąpać się w tym. Tak postępując, ograniczamy zużycie wody do minimum :)

Gość Ekolog 2011
Podszyw, debilny

Gość Ekolog 2011
A Wy jak oszczędzacie kasę?

Gość piję dwa piwa mniej
niż zaplanowałam pierwotnie a zaoszczędzone pieniądze wydaję na piwko.

Gość jaszczur
już wiem, czemu kubły ze śmieciami tak walą smrodem, ale nie sądziłem, że taka będzie przyczyna... natomiast polecam odlewanie się do zlewu, to za śmieci też mniej będziesz płacił, a w śmietnikach nie będą się piętrzyły butelki moczu. Jakbyś miał jeden lejek do tego to by było higienicznie. kibel też jest jeden do tego i co? a jak za te oszczędzone pieniądze jedziecie na wakacje to pewnie lejecie do kibla ile wlezie, szał sikania i spłukiwania, bo w cenie noclegu? :D

Gość piję dwa piwa mniej
teraz są takie rewelacyjne filtry ze mozna spokojnie mocz przez taki przepuścić i z odzysku robić herbatę. Oszczędność wody podwójna i prócz wakacji w ramach rozrywek kulturalnych można sobie raz na jakiś czas skoczyć do kibla publicznego za 1zł i wysikać się bezstresowo.

Gość Ekolog 2011
Jaszczur, w śmietnikach nie śmierdzi bo butelki są zamknięte. Byłem wczoraj u kolegi, pytam czy mogę do łazienki a on do mnie - tylko spuść wodę, podnoszę deskę a tam jego szczochy. ale obciach, bleeee

Gość jaszcur
lejesz do butelek i wywalasz je do kosza, ale jak kumpel wody nie spuścił to obciach blee :D akurat piłem czytając, aż mi woda nosem poszła ze śmiechu. a jak żule grzebią w koszach w poszukiwaniu puszek alu, to ale się muszą dziwić :D albo jeszcze jak pomyślą, że ktoś sok jabłkowy wyrzuca i sobie pociągną z gwinta :D odkąd napisałeś o tym niespłukanym kiblu u kumpla myślę, że dzieło sztuki z Ciebie. a papier toaletowy pierzesz i prasujesz? :D

Gość kiper z laosu
Taki ekolog z Ciebie, a śmieci nie sortujesz? bo butelki szklane idą do stłuczki, a plastikowe nie należy zamykać przy wyrzucaniu, bo się nie gniotą. Jak tak chcesz wodę oszczędzać, to kup se zmywarkę, a nie do butelek sikasz chory oblechu. A pomyśl, ile byś wody zaoszczędził jakbyś kupę robił do pudełek po margarynie. Dodatkowo jeszcze większ oszczędność jakbyś pił ten mocz zamiast kupnych płynów. średnia cena za wodę i ścieki w Polsce to jakieś 9 zł za metr sześcienny czyli tysiąc litrów (podałem cenę z dużą górką), więc chyba te wakacje za zaoszczędzone na tym sikaniu do butelek pieniądze to wycieczka autobusem podmiejskim nad staw i po jabolu na głowę... gratulacje zastanów się nad sobą człowieku, bo pewnie cała klatka Cię obgaduje że jesteś obleśnym dziwakiem. szukaj oszczędności gdzie indziej

Gość taka ta czarna
kiper... dobre dobre

Gość ryba_piła
hyhyhyhy :D dobre dobre... Ciekawa jestem, czy ten ekolog to troluch czy na serio...

Gość Ekolog 2011
Poza tym sram do worków foliowych, ładnie roluję i formuję po czym sprzedaję jako pasztetową ekologiczną.

Gość Ekolog 2011
Znowu jakiś podszyw, czyli zaprzestać mojej oszczędmości? Poszukam nowej metody, zamiast coli będę pił wodę.

Gość qwertkarolka
człowiek dobrze myśli. A do tego jeszcze jak przyjdzie lato, możesz szyć sobie ubrania z worków foliowych - takie majtasy z folii będą przyjemne w dotyku, koszule będą przewiewne (stała cyrkulacja powietrza wpadającego w lewy rękaw i wypadającego prawym), spodnie lekkie w noszeniu. Ubranko w dodatku będzie nieprzemakalne i łatwe w praniu. No i kolor czarny zawsze jest na czasie. Zaoszczędzisz na tych drogich ubraniach z wełny, bawełny czy wiskozy. W bardziej słoneczne dni możesz przewiązać sobie worek wokół głowy i udawać, że to bandana.

Gość Ślimak i pierogi
Jakbyś miał takie foliowe gacie, to miałbyś przyrodzenie jak ogier, znajomy ma szklarnie, mówił, że pod folią lepiej rośnie...

Gość Ekolog 2011
Wszystko takie drogie, podpowiedzcie jakieś metody na oszczędności.

Gość szklarnia ze słonecznikami
potwierdzam, pod folią można wyhodować przyrodzenie wielkości baobabu

Gość informatyk ...................
Właśnie wypełniłem butelkę moczem. Udało się nie nachlapać na podłogę.

Gość Ekolog 2011
kupę robię na gazetę, po czym idę do śmietnika i wrzucam do makulatury. Ciekawe co będzie jutro.