kamykoszka 0 Napisano Luty 13, 2011 Witam :) Mam pewien problem, otóż przedwczoraj wracając do domu zaczęły obcierać mnie z przodu majtki,więc jak tylko wróciłam zmieniłam je. Jednak zauważyłam zaczerwienienie na prawej wardze sromowej większej, podczas oddawania moczu piekło. Następnego dnia przestało piec,ale widoczne jest otarcie i boli podczas dotykania. Co mam z tym zrobić? Czekać aż się samo zagoi,smarować jakąś maścią,czy też lecieć do ginekologa? Troszkę boje sie ze może dojść przez to do jakiejś infekcji ;/ Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
UrsaMinor 0 Napisano Luty 13, 2011 kup maść clotrimazolum kosztuje ze 2 zł, przyniesie ulgę zaczerwienienie zniknie Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość xyzzyx Napisano Luty 14, 2011 popieram przedmówczynię. a do ginekologa warto by się wybrac i tak bo mi takimi obtarciami a nawet opuchnięciem zaczęła się grzybica i to był jeden z objawów. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
kamykoszka 0 Napisano Luty 14, 2011 No właśnie mam tą maść i już wczoraj sobie nią posmarowałam i już dziś mnie aż tak nie boli :) No ta maść to tez przeciwgrzybicza jest także spoko ;p Ale to ewidentnie przez te majtki a nie przez grzybice :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość W kwiatki życie Napisano Luty 15, 2011 Ale mikrouszkodzenia i otarcia mogą grzybicę i inne infekcje powodować, więc warto jednak zadziałać. Ja oprócz Clotrimazolu jeszcze bym polecała przemyć okolice intymne naparem z nagietka lub kory dębu i może też posmarować Alantanem, on ogólnie działa łagodzaco, niekoniecznie przeciwgrzybicznie. Jeszcze można połykać Lacibios f, ale to jak się boisz, że coś z tego się może urodzić infekcyjnego. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach