Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

ewawag

7 miesięczny niemowlak pomarańczowy jak marchewka

Polecane posty

Witam.Mam pytanko,czy wsze pociechy tez są takie pomarańczowe.Moja córka ma 7 miesięcy.Od 4 miesiąca na obiadek zaczełam jej podawac zupki i obiadki ze słoiczka.Zauwazyłam ze jest strasznie pomarańczowa.Czy mam przerwac podawnie tych słoiczków? Oprócz obiadku o 13.00 wypija mi tylko 3 razy na dobe mleko modyfikowane 180ml.z kaszka lub kleikiem , o 22.,potem o 7 rano i o 17.30.Czy to nie za mało?Waży 9800

Gość to raczej na żółtaczkę
wygląda :O

Gość masz do lekarza z dzieckiem
pędzić!!!

Gość anabetta
A może podajesz jej zbyt dużo marchewki, dla małych dzieci karoten nie jest wskazany w zbyt dużych ilościach, a oprócz zupek jest też w soczkach. Odstaw marchewkę na jakiś czas i zobacz czy coś się zmieni, a najlepiej zapytaj pediatry.

wędruj do lekarza! a czy nie podajesz czasem soku marchwiowego? moja znajoma tak dziecko załatwiła! non stop soczek marchewkowy, mały miał 9 miesięcy i sam wyglądał jak młoda marchewka :P a czy za mało je? sądząc po wadze w zupełności to wystarcza! co karmienie dajesz kleik,albo kaszkę? po co? nie lepiej dać częściej ale mniej syte i zapychające i KALORYCZNE posiłki! a gdzie owoce? surowe warzywa?

A to pomarańczowa od karotenu bo prawie do każdego słoiczka dają marchew! Moja straciła ten nienaturalny kolor jak zaczęłam jej sama gotowac i dawkowałam odpowiednio marchew. Nadmiar karotenu jest szkodliwy!

wiecie co moja też jest taka marchewkowa... ale marchewke dostaje tylko w obiadku słoiczkowym, ma skaze i lekarz polecił dawać jej z królikiem tylko i kurczakiem. Soczków marchewkowych nie je i w deserach rzadko jest marchew. Ale ani w przychodni ale lekarz prywatnie nie zwrócił większej uwagi na jej kolor cery, za to każdy kto ją widzi mówi, że marchewkowa.

Nie to nie żółtaczka.Tez uważam że przez nadmiar marchewki.Odstawie na jakis czas to zobaczymy.A musze jej zagęszczać mleczko bo do chwili obecnej jeszcze mi ulewa.Jesli chodzi co do owoców to daje jej surowe jabłuszka , banany.Soczku marchwiowego wcale nie pije , gotuje kisiel , podaje jogurciki jako deserek.Bardzo dziekuje wszystkim za porade.