Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

agaczar13

pieluchy PAMPERSY!!!! to już mit że są najlepsze!!!!!!!!! Wasze opinie

Polecane posty

wyżej pisałam, że się przerzuciłam na babydream.. to posłuchajcie:) ściągam małej dziś pieluszkę, dość zasikana i co jak się przyciśnie to jest bardzo mokra. Zrobiłam test babydream i pampers i nalewałam co jakiś czas wody i pampers suchy, a babydream mokre. I mimo, że nie przeciekają i są bardzo chłonne to moje pierwsze i ostatnie opakowanie, bo mała siedzi w mokrym:/ a mogłabym tego wcale nie zauważyć. Pozdrawiam i ja już więcej chyba nie testuję innych pieluszek

Gość 0987654
a ja jak już wspomniałam testuję je ponad 6 miesięcy i nie zauważyłam żeby były w środku mokre, musiałaś wlać tego płynu ponad normę. U mnie jest ok a zaznaczam, że całą nockę prześpi w jednym. U ciebie może było i mokro, ale raczej dziecku się zmienia pieluchy w ciągu dnia, a nie zakłada jedną rano i zdejmuje ją wieczorem. Takie dzieciaki też widziałam latem na spacerach, co matka założyła pampers i cały dzień dziecko łaziło w jednym, aż ledwo go umiało unieść na cienkich nóżkach :-O

dady zmieniły się są nowe!!!!!!!! bardziej miękkie byłam w szoku jak mi kumpelka pokazała

Moja mała nie może używać dady, bo ma odpieluszkowe zapalenie;/ Poza tym skoror pampersy wam przemakaja (te z pampersa) to macie za maly rozmiar.

Gość do 09 i tak dalej
wiesz jak sie zdejmuje te pieluchomajtki? nie sciagasz ich przez nogi tylko rozrywasz po bokach i wtedy nie masz wszystkiego upackanego od kupki:)

nie nalałam za dużo, poza tym pisałam, że zauważyłam najpierw po pieluszce córki, miała ją trzy godziny, w sumie dość długo bo potem spała, ale nie była bardzo przesikana, średnio. A jednak bardzo czuć wilgoć, używam ich do końca opakowania i niestety każda pieluszka taka sama, a szkoda, bo wydawały się super

Gość mamakafeterianka
ja jestem zadowolona z Pampersa, używam 16miesięcy i nie zdarzyło nam się, żeby mała przesikała, no może nocą ze 2razy, ale to dlatego, że była przeziębiona i strasznie dużo sikała, jeśli chodzi o dzień to zmieniam co 3-4godziny i nigdy pielucha nie jest bardzo pełna i przesikana...Ktoś napisał, że Pampers za 1szt. kosztuje ok. 1,40zł...to chyba jakaś pomyłka, bo ja ost. na promocji w tesco kupiłam 162 czwórki za 99,95zł, więc wychodzi ok. 61groszy, czyli kilka groszy więcej niż za te biedronkowe,tescowe czy lidlowe...Miałam się przerzucić kiedyś na tańsze pieluchy, ale po co kombinować skoro mi Pampers odpowiadają i na promocjach nie są aż takie drogie...A znacie może pieluszki francuskie Libero? Dostępne na allegro - bynajmniej w moim mieście ich nie widziałam...podobno są najlepsze.

Gość pampers pomyłka róniewnież
dla mnie! również miałam kłopoty z przeciekaniem! Używam pieluch z: - rossmana (podobne do pampers tylko połowę tańsze), -z lidla, -z kauflandu, -oraz dad z biedronki i te ostatnie uważam za NAJLEPSZE stosunek jakość cena... i w nocy dziecko nie budzi się w mokrym łóżku! ...co z tego że powierzchnia pamperwów jest może bardziej sucha przez krótki czas - w połowie nocy moje dziecko budziło się w mokrym łóżku - wybudzało się, ja się nie wysypiałam.... porażka.... dady wytrzymują całą noc bez problemu - dziecko i ja jesteśmy wyspani i chyba o to chodzi?

Gość iksug
ja tez uwazam pampersy za najlepsze pieluchy! stosuje pampers activ baby - sa super! to ze sa cienkie to ich zaleta, nie krepuja ruchow dziecka! chlona doskonale! nie polecam natomiast pampers sleep& play. Maja koszmarne zapiecia ktore sie nie uciagaja! jesli chodzi o cene pampersow! zawsze kupuje je w internetowym sklepie www.bdsklep.pl Maja czasem takie promocje ze za sztuke wychodzi taniej niz biedronkowa dada! trzeba miec tylko wieksza gotowke, bo najbardziej placa sie kupic duzy zestaw! ja kupuja raz na dwa miesiace! nie zamianilabympampersow na zadne inne pieluchy! pozdrawiam!

Gość iksug
moj synek jak zasypia kolo 21 to spi w pieluszcze pampers do 6. zawsze jest sucha!

Gość pampersy rządzą
Mam 3 letniego syna. Pieluch używałam 2,5 roku, a przez ostatnie pól roku tylko na noc mu zakładam, bo sie boję wpadki. Pampersa 1 używam przez około tydzień, syn nie sika w nigo, więc nie wyrzucam, rzepy spokojnie wytrzymują tydzień, wkłąd nie zbija się i nie "miętoli". Próbowałam takich tygodniowych akcji z huggisami, dada i lidlowymi, otóz wszystkie okazłay sie beznadziejne. Rzepy nie wytrzymywały, dada zbrylał sie wkład i były do wyrzucenia, nie było mowy o nawet 3 krotnym załozeniu tej samej pieluchy. Jak był mniejszy i sikał, to huggisy mi własnie często przeciekały, dada większe rozmiary w zetknięciu z moczem nie dść, ze okropnie śmierdziały to nie były tak chłonne, lidlowe też się nie sprawdziły. Jedyne tanie pieluchy z jakich byłam w miarę zadowlona to bella happy

no jak się awaryjnie używa, to zupełnie inna sytuacja.... moje dziecko dużo pije w nocy min 1l! mam dzbanek z piciem koło łózka i mu dolewam "na śpiocha" - butelkę bierze sobie sam - odkąd skończył 8 mies ... ale sika sporo - przy czymś takim pampersy kompletnie się nie sprawdzają.

Gość pampersy rządzą
kochana, teraz awaryjnie, ale pół roku temu jeszcze standardowo i również pampersy były najlepsze. NIgdy nie przesikał, przesikiwanie pampersa ma miejsce, gdy dziecku zakłąda się za duży rozmiar, uświadomilam moje koleżanki i ich problemy z przesikanymi pampersami minęły jak ręką odjął;-)

* baby dream z rosmann - rewelacja * vibelle z aldiego - rewelacja( są cieniutkie i chłonne) * dada z biedronki - też rewelka chodzi też o cene, zawsze pare groszy można zaoszczędzić.

u mnie to na pewno nie jest problem z zapinaniem i rozmiarem - nie raz mierzyłam z ciekawości wielkość pieluch różnych marek, moje dziecko prostu dużo siusia.... pielucha rano jest nasiąknięta do granic możliwości - dady mają więcej tego wkładu (sa grubsze) więc więcej mogą wchłonąć dla mnie to logiczne.... na pampersach po prostu są kropelki moczu w połowie nocy - a jak się dziecka nie przebierze, to kolejne siusianie kończy się plamą na łóżku - płaczem, wybudzeniem - kłopotem - a jak się popatrzy na pieluchę to widać, że po prostu jest przepełniona.

Gość pocahontas8k
mój synus ma 7 m-cy i od samego początku uzywam papmersów i jak dla mnie sa ok :) dziecko nie ma zadnych odparzeń, uczuleń i sa cieniutkie, chłonne takze ja polecam pampersy :)

Gość lisiskaaaa
ja wam powiem, że uzywałam tylko pampersów od urodzenia, raz dostałam tylko jakies z tesco ale były beznadziejne, a teraz kupiłam dady bo tak wszedzie chwalą mamy że aż się chce spróbowac, i powiem tak pierwsze wrażenie niezbyt dobre bo w stosunku do pampersów (nie mam im nic do zarzucenia) to są dość sztywne, twarde, ale jeśli chodzi o resztę to same zalety. Więc uważam że kwestia wygody dziecka ewentualnie może różnić je od pampersów, ale mała ma 13 mies i już niedługo jej do nocnika mam nadzieje wiec niech chyba przerzuce sie na dady na stałe

Gość po pierwsze
Ja uważam, że pampersy są świetne. Uzywam tych Premium Care. Syn nie ma żadnych odparzeń. fakt, że na początku kilka razy przeciekły, ale to dlatego, że siusiak skierowany był do góry. Jak zaczęłam zwracać uwagę by był do dołu, skończyły się przeciekania. Pozdrawiam.

Gość kasieńka83838383838383
pampersy i tylko pampersy. mój synek nigdy nie sikał aż tak dużo więc nigdy dotąd ( 18 miesięcy) nie zdarzyło się żeby pampers przeciekł. Od miesiąca syn sika do nocnika więc pampersa zakładam tylko sporadycznie. Ostatnio kupiłam te cienkie pampersy sleep& play i w naszym przypadku sprawdzają się znakomicie.

Gość ppppppppppqqqqqqqqquuuuuuuuuuu
-----------pampersy rządzą Mam 3 letniego syna. Pieluch używałam 2,5 roku, a przez ostatnie pól roku tylko na noc mu zakładam, bo sie boję wpadki. Pampersa 1 używam przez około tydzień, syn nie sika w nigo, więc nie wyrzucam, rzepy spokojnie wytrzymują tydzień, wkłąd nie zbija się i nie "miętoli". Próbowałam takich tygodniowych akcji z huggisami, dada i lidlowymi, otóz wszystkie okazłay sie beznadziejne. Rzepy nie wytrzymywały, dada zbrylał sie wkład i były do wyrzucenia, nie było mowy o nawet 3 krotnym załozeniu tej samej pieluch ------------ ja pierdolę jak możesz dziecku zakładać jednego pampersa przez tydzień na noc? To co że nie zasika? Ty też majtki masz cały tydzień i jak sie nie posrasz czy nie posikasz to ich nie zmieniasz? Litości!!!!!!!!!!! I jeszcze ma pretensje że inne marki nie wytrzymują........ Porażka jakaś........ w końcu pieluchy się zakłada na parę godzin a nie dni tępa idiotko! Lecz się psychiatrycznie.

Gość ppppppppppqqqqqqqqquuuuuuuuuuu
i aż się boję zapytać jak długo nosisz wkładki w majtkach gdy nic ci na nie nie spłynie............ :-O fuuuuuuj.............

Pampersy activ najlepsze, chociaż faktycznie chyba ostatnio jakby się troszkę pogorszyły. Te sleep&day jakos się u nas nie sprawdziły. A pieluchomajtki dobre były dla mojej córki latem do sukienek, bo one tak nie wiszą w kroku. Tylko niewygodne przy kupkach. Baby dream też się nie sprawdziły, mała dostała uczulenia a pupa była wiecznie mokra. Bella 3D- uczulenie z Lidla...nawet nawet, minus taki,że są sztywne teraz spróbujemy haggisów premium.

Zeby mnie torturowali to nie przyznam, ze jakies pieluchy sa lepsze od Pampersow.. Dady sa sztywne, i niezbyt dopasowują sie do ciala huggisy- no to dopiero masakra! Dostalam jedna paczke i uzywam je czasami a wczoraj to sie zdziwilam- nie moglam odkleic zapiecia bo bylo zgrzane z pielucha- no ja bym to moze zrozumiala przy najtanszych pieluchach ale huggisy nie sa takie tanie... i ta "tasma" na tylnej czesci pieluchy- zawsze sie odciska u mojej corki na plecach