Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Katrin3783

Olej lniany

Polecane posty

Gość Katrin3783

Czy wiedziałyście, że dostarczenie odpowiedniej ilości kwasu tłuszczowego, Omega 3, wpływa na: proces utrzymywania ciąży, zmniejszenie depresji poporodowej. Należy w tym przypadku dodać, że kobiece mleko posiada wysoką zawartość kwasów tłuszczowych EPA i DHA, które stanowią budulec do prawidłowego rozwoju mózgu i całego układu nerwowego rozwijającego się niemowlęcia. Kwasy tłuszczowe, EPA i DHA, organizm ludzki może jedynie wytworzyć z kwasu tłuszczowego Omega 3. Można wnosić, że zwiększone zapotrzebowanie płodu i nowo narodzonego dziecka, na wymienione kwasy, powoduje drastyczny ich spadek w organizmie matki stąd depresja poporodowa. Mleko krowie nie zawiera ani EPA ani DHA! http://waszsklep.com.pl/olej-lniany-olejarnia-p-794.html

ja wiem że olej lniany można użyć na poparzenie jako naturalny opatrunek, w sumie to w naszej strefie klimatycznej lepszy od oliwy z oliwek, ale dość drogi, kiedys był powszechnie używany

Gość katrioszka
ja używam LenVito budwigowy olej lniany. Nie jest tani ale zdrowy. Tylko z tym olejem to jak ze wszystkim- używać z umiarem! znam osoby co do wszystkiego go leja ;/