Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

jaheira1

kaszki - wczesniej

Polecane posty

od jakiegoś czasu odciągam mój pokarm i podaję synkowi z butelki. Ponieważ nawet przy ciągłym bieganiu z laktatorem i tak mam mleka za mało- raz dziennie dokarmiałam Małego mm. Od paru dni niestety muszę mu dosypywać odrobinę mm do każdej porcji mojego mleka, bo z jakiegoś powodu zupełnie przestało mu smakować, a zależy mi, żeby jednak je jadł, więc wolę robić w ten sposób i trochę go oszukiwać :P Mój synek ma 10 tygodni i chciałam zapytać czy jeśli dodam mu do mojego mleka odrobinę kaszki smakowej np bananowej bobovity to czy mu nie zaszkodze? NIby te kaszki sa dopiero po 4 miesiącu, ale ja chcę mu wsypac odrobinę , tylko dla smaku. Jak myślicie?

Ja mojemu synkowi zaczęłam dosypywać kleiku ryżowego jeszcze przed ukończeniem drugiego miesiąca. Robię tak tylko i wyłącznie na noc (przesypia prawie całą noc). Zaczynałam od płaskiej łyżeczki na 100ml mleka. Co do twojego dziecka, to póki co kaszki smakowe odpadają a poza tym dziecko w wieku 10 tygodni nie ma jeszcze aż tak dobrze wykształconych kubków smakowych więc nie wiem czy można rozpatrywać jedzenie mleka w kategorii "smakuje/nie smakuje".