Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wejdzcie tu i doradzcie

MOJA PIERWSZA LEWATYWA PROBLEM

Polecane posty

hej wlasnie jestem po pierwszej lewatywie, niestety nie wytrzymalam do konca i wprowadzilam tylko okolo 0,5 litra wody od razu do kibelka i nic ze mnie nei wylecialo, woda woda i takie male byle co...watpie zeby to mialo nawet 0,5 kg. Teraz gdy wiem jak to juz wyglada i jak trzeba sie ulozyc to jutro powtorze z mneijszym stresem i postaram sie zrobic to dokladnie... niestety zaraz po tym strasznie rozbolala mnie glowa i troche mnie bola dolne partie brzucha, robie lewatywy metoda Tombaka ale nie chce robic ich caly miesiac tak jak on zaleca, nie sadze zeby mi to bylo potrzebne myslicie ze przez 4 dni z rzedu wystarczy?

za 3 dni wpada mój nowy chłopak i powiedział, żebym sie przygotowała, a ja mu głupia wkręciłam, że jestem dziewicą, ale on nie wie, że analną :( i teraz musze sie starannie wyczyścić.

super po lewatywie, odbyt czysty ,nie mow mezowi bo ci nie da spokoju, bedzie chcial zagarazaowac,w czystym tunelu:-P

gluptasy nie wtym rzecz

moj facet nie wnika w takie rzeczy jak czysty czy nie czysty odbyt, dbam normalnie o higiene osobista....robie lewatywy dla zdrowia i cery chce sie pozbyc wagrow ale cos mi nie wychodza no i ten straszny bol gowy

Gość je ne sais qua
wagrow sie pozbedziesz uzywajac codziennie skutecznie spreparowanego i niepodrazniajacego kosmetyku z kwasem salicylowym. nie sadze, zeby lewatywa miala jakikolwiek wplyw na wagry.

Lewatywy nie wolno robic codziennie, ale gdzies raz na tydzien.W jelitach jest flora bakteryjn(bakterie symbiotyczne)i wyplukujac je zaburzesz system.Jelito sie tez rozleniwia i zaburza sie jego perystaltyka.

oki w takim razie zrobie jutro taka porzadna nast dopiero po tygodniu ...tak bedzie bezpieczniej...

i tu sie mylisz wagry tak samo jak zaskorniki powstaja na skutek nieprawidlowej pracy jelit i watroby

ja nie chce ich zaleczac ja chce zeby juz nie wyskakiwaly

Wlew mozna zrobic kilka razy po rzad.Wlew przutrzymac maksymalnie na lewym boku, do kobla.Pozniej jeszcze raz i jeszcze.Az bedzie czysta woda. No i najlepiej jest stosowac wode przegotrowana.Jelita sa strasznie chlonne.Jak bedziesz robic lewatywe i dlugo przetrzymasz, Tak kilka razy to zobaczysz, ze zaraz ci sie zachce siku bo woda przeniknie do organizmu.

Gość a czemu nie?
lewatywę można robić codziennie przez tydzień, potem co drugi dzień prze tydzień, następnie co trzeci i w końcu raz w tygodniu żeby się porządnie oczyścić. Ten kto mówi, że to rozleniwia jelita jest w błędzie. Ja po takiej serii nie wiem co to zaparcia, choć wcześniej miałam z tym duży problem

zalezy mi na tym zeby oczyscic sie tego wszystkiego co uzbieralam przez lata, zaczac od nowa zdrowo sie odzywiac a potem robic lewatywe tak co 3 miesiace ale zalezy mi na tym zeby oczyscic sie dokladnie!

Lewatywa to inwazyjne działanie na delikatne jelita .Mozna przez naduzywanie rozwalic sobie jelito.Powinno stosowc sie ja doraznie a nie jak n.p maseczke na twarz!

Przyczyna problemu z zaparciami jest zle odzywiania.Teraz jak bys odstawila te lewatywy to sie juz nie wyproznisz samoczynnie?

Gość a czemu nie?
Teraz załatwiam się normalnie, a lewatywę miałam ostatnią z rok temu i od tamtej pory nie miałam zaparć a ni razu

Gość Monika305
A ja stosuję lewatywę od ponad 10 lat i tylko same plusy. Jak ktoś chce pogadać o tym, zapraszam na e-mail monika305@interia.eu

Gość gość
daj foto krocza