Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zlota brosia

Co znalazlam/em w jedzeniu! UWAGA!

Polecane posty

Gość sara jesika parker
ja kiedys kupilam paczke ciastek z makiem, przyszli goscie i poczestowalam tymi ciastkami, potem siegnelam po pudelko a tam na dnie pudla pelno takich malych gasienniczek zywych, ale ciastka byly dobre. W oranzadzie takiej w butelce wielka muche.

Gość ruranska rura
A u mnie karaluch w kapuscie kiszonej beczkowej , wiec raczej mieszkaniec sklepu , bo nie ukiszony wygladal!!!!

Gość tak panie wachanieeeeeee
raz w kiełbasie znalazłem wielką muche

Gość ruranska rura
aha, niedawno przy krojeniu salaty lodowej , taki dlugi cienki jak nitka robak, jaskrawo czerwony, mial juz ktos takiego?????

Gość fuuuuuuuuuuu
ja znalazłam w zupie mrożonej śliczną zieloną gąsieniczkę też zamrożoną;-)

Gość Ostrożna i rozsądna polka
ja znalazłam grosik w chlebie nie zdążyłam wyjąć tylko czułam że coś twardego połknełam ale wyszło z drugiej strony po 3 dniach

Gość a ja się?
ja znalazłam a raczej wyczułam jedząc roztopioną z serem gumę do żucia miętową na pizzy

Gość Ostrożna i rozsądna polka
kupiłam też słoik z zasmażką taki smalec z cebulą kolor brązowy był bardzo smaczny ale w połowie słoika znalazłam rękawiczkę jednorazówkę poszarpaną koszmar

mmm, pyszności!!! ja znalazłam kiedyś w konserwie kawałek czegoś, co do złudzenia przypominało kawałek mysiego lub szczurzego ogonka generalnie kiedyś wyczytałam w jakimś mądrym źródle, że w większości fabryk jak coś wpadnie do tego bębna, gdzie mielone jest mięso do różnych produktów, to nawet nie wstrzymują produkcji, także takie historie jak rękawiczki jednorazowe/paznokcie czy takie tam to nic dziwnego kolesiowi ponoć kiedyś rękę obcięło i też poszła zmielona do jedzonka klientów:D jakoś nie zniechęcają mnie do jedzenia te opowiadania, jednak to z nieżywym pisklęciem w jajku trochę smutne:(

Gość Pani dyrektorowa
- jogurt naturalny chyba Bakomy - kawałek plastiku, z którego robi się te kubeczki - sznurek w razowcu - w pasztecie na rozwagę białe pióro - traumę do pasztetu miałam przez rok

Gość nom byla taka sprawa
w telewizji ze w fabryce czekolady takie wielkie mieszadlo ktore miesza czekolade oderwalo facetowi reke ktory tam pracowal i ta cala czekolada z ta krwia zostala sprzedana:o

Gość AlicjaCz
Polaku! Trują cię jedzeniem: Odchody gryzoni w ryżu, salmonella w rodzynkach, pasożyty w rybach, insekty w makaronie. I my to jemy! Jakby tego było mało, to producenci żywności jeszcze nas bezczelnie oszukują. Np. sprzedają schab w majeranku zrobiony z... drobiu! Raport głównego inspektora sanitarnego i dane Urzędu Ochrony Konsumentów i Konkurencji to lektura dla ludzi o mocnych nerwach. Producenci żywności po prostu nas oszukują. Z roku na rok inspektorzy wpadają na trop coraz większej liczby produktów, które mogą poważnie zaszkodzić naszemu zdrowiu. Np. bardzo pogorszyła się jakość mięsa i wędlin. W 2008 roku 8,7 proc. nie spełniało norm jakości, w najnowszym badaniu już 17,7 proc. to złe lub szkodliwe produkty. Złą żywność sprzedają nam nie tylko w tanich sklepach, ale też w ekskluzywnych delikatesach i drogich magazynach - podkreśla Agnieszka Majchrzak z UOKiK. W żywności, którą wkładamy do koszyków, możemy znaleźć wszystko: odchody zwierzęce, pasożyty, insekty, rybie łuski, wnętrzności zwierząt. Zdarzają się też oszustwa: chleb żytni produkowany jest z mąki kukurydzianej, konserwa wołowa robiona jest z kurcząt, serdelki indycze robi się z wieprzowiny, a miód lipowy ma znikomą zawartość pyłków lipy. Oszustwem często okazują się też ekskluzywne wędliny sprzedawane jako "domowej roboty". Wmawia się nam, że są bez konserwantów, a tymczasem kontrolerzy wywęszyli w nich całe tony skrobi, białka sojowego, stabilizatorów, polepszaczy smaku i zapachu, i przeróżnych "E" ileś tam. Dodatkowo tradycyjne metody produkcji mają uwiarygodnić ceny - znacznie wyższe niż innych rodzajów wędlin Inspekcja handlowa wyłapuje fałszerzy żywności i nakłada na nich kary, kieruje też wnioski do prokuratury i innych instytucji. Kary nie są jednak surowe. W 2009 roku UOKiK wypisał aż 223 mandaty, ale na łączną kwotę 40 tys. złotych. Do prokuratury, sanepidu i nadzoru weterynaryjnego trafiło ponad 600 zawiadomień. Zaledwie 44 produkty wycofano z rynku. Nic więc dziwnego, że złej żywności jest coraz więcej. LISTA OSZUSTW Produkt: Znalezione nieprawidłowości: masełko extra smarowne zawartość 82,5 proc. tłuszczu roślinnego. W prawdziwym maśle powinno być nie mniej niż 80 proc. tłuszczu mlecznego chleb żytni dodawano mąkę pszenną i kukurydzianą konserwa "wołowina stołowa" składa się z mięsa z kurcząt i ma tylko 10 proc. wołowiny parówki panieńskie bez konserwantów zawierały: polifosforany, substancje wzmacniające smak i zapach, glutaminian sodu, azotyn sodu, przeciwutleniacze ser typu oscypek wyprodukowany z mleka krowiego miód lipowy znikomy udział pyłku lipowego (1,7 proc.), wg norm powinno go być nie mniej niż 20 proc. filety z sandacza i szczupaka obecność przywr i nicieni (pasożyty wywołujące choroby m.in. wątroby i pęcherzyka żółciowego) białe sery ok. 80 proc. wody (nie powinno być więcej niż 70 proc.) i 2,5 proc. tłuszczu (powinno być nie mniej niż 4 proc.) kiełbasy za dużo wody (o ok. 20 proc.), obecność twardych ścięgien, dużych skupisk luźnego tłuszczu i galarety oraz skrobi (powinny być jej znikome ilości) serdelki z indyka mają w składzie 40 proc. mięsa wieprzowego, 23,3 proc. mięsa wołowego i 15,5 proc. mięsa z kurcząt sardynki konserwowe w składzie: skóra z dużymi ubytkami, pozostałość błony otrzewnej, organów wewnętrznych, duża ilość łusek, wyczuwalne twarde ości, do 30 proc. wody (nie powinno być więcej niż 8 proc.)

Gość fuuuuj
kiedyś byłam w restauracji i do obiadu podano sałatę ze śmietaną i szczypiorkiem. ja, taka glodna już miałam ochotę nakładać tą sałate kiedy nagle zobaczyłam, że ze śmietany zaczynają się wynurzać takie brązowe, długie, cienkie robaki. od tamtej pory nie jadam takiego czegoś, nawet w domu.

Gość koo.la
jakis czas temu kupiłam cukierki czekoladowe z nadzieniem orzechowym poczęstowałam koleżanki i jedna z nich miala w srodku białą glizdę ochyda więcej nie kupuje juz tych cukierków

Gość jajfghutihgjfd
Kiedyś jadłam brzoskwinie , i poczułam że coś mi się rusza w buzi wyplułam i zobaczyłam że to glizda . Nigdy więcej !!!

Gość kiedys znalazlam
w michalku taka wielka biala larwe:o

Gość joachimamama
w chrupkach takich spiralkach znalazlam taka spręzynke taka jak w długopisie

Gość dfgdfgdfgdfgd
wiecie co, niedobrze mi zaraz zwymiotuje, bez kitu;/ a ja kiedys w czekoladzie z orzechami znalazlam takie białe robaki ruszające sie ;/ ;/ bleeeeeeeeeeee

moje zdobycze: - gwint ze śruby w pierogach z truskawkami - glisty w jogurcie jogobelli z malinami - włosy w różnych sałatkach, pieczywie, pączkach Na pociechę dodam że kumpel pracujący na praktyce w piekarni opowiadał że chłopaki się spuszczają do masy na chleb :-O

Gość hoł hoł jooooooooł
Mi kolega opowiadał co sie wyprawia na nocych zmianach w piekarni :-0 Panowie sikali do ciasta z którego wyrabia sie chleb,masakra :-0 Znajoma kiedys w razowym natknęła sie na peta (tzn zjaraną fajke) Bleeeeeeeeeeeee

Gość hoł hoł jooooooooł
hahaha Dapitan,chyba mamy tego samego kolege...

Gość funnyone
Moj tata znalazl kiedys muche w kielbasie :/

Gość ja kiedys
kamien w chlebie