Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość KasiaM91

Wycieki krwi z pochwy

Polecane posty

Gość KasiaM91

Witam. Mam problem. Od 10 dni mam krwawienia (miesićzk), ale to nie jest normalna miesiączka.... Po 3 dniach krwawienie ciągłe ustało, ale nadal krwawie. Kilka razy dziennie mam wyciek krwi z pochwy, trwa to chwile i dalej krew nie leci. i tak co kilka godzin. Dodam żer ta krew jest bardzo ciemna, czasem nawet czarna. 10 dni temu zaczęłam brac tabletki antykoncepcyjne i nie wiem czy to z ich powodu tak sie dzieje i co mam robić. Obawiam się, że cos jest nie tak bo mam nadżerkę. Dzisiaj dzwoniłam zarejestrowac się do ginekologa, ale najszybsza wizyta na która mozna się umówić to dopiero 5 kwietnia.... Co mam robić?

Gość idz do lekarza prywatnie
albo, jesli nie masz pieniedzy, to nawet udaj sie do najblizszej stacji pogotowia po porade. Takie krwawienie nie jest normalne! Czy przed przepisaniem pigulek lekarz pytal Cie o choroby w rodzinie, o to, czy Ty nie masz problemow ze strony uk.krwionosnego? Takie choroby sa przeciwskazaniem do antykoncepcji hormonalnej!

Gość a ja bym ci powiedziała
żebyś się nie martwiła,bo przy tabsach na początku to normalne że się plami...Ja to miałam problem,bo krew się dosłownie lała ze mnie przez pół roku byłam pare razy u lekarza i zwasze słyszałam przejdzie samo.Nie przeszło to odstawiłam.Plamieniami nie masz się co martwić,naprawde!

Gość KasiaM91
Nie lekarz nie pytał mnie o nic takiego, ale oprócz tabletek antykoncepcyjnych zażywam hormony bo choruję na niedoczynność tarczycy. Słyszałam, że jak te krwawienie nie ustanie to mogę iść na izbę przyjęć i powinni mnie przyjąć i zbadać, ale nie wiem czy to prawda.

Kasiu, Ty plamisz na brazowo (tak, jak na koncowce okresu), czy krwawisz? Duzo krwi wyplywa?

a co lekarz powiedzial o nadzerce? Zrobil badanie cytologiczne?

Gość KasiaM91
właśnie dużo tej krwi nie ma, a zazwyczaj mam bardzo silne miesiączki i obfite. Miałam też 3 razy krwotok. Dziwi mnie że te krwawienia są naprawde nie za wielkie, ale to już 10 dzień, a krew jest czarno-granatowa.

Gość KasiaM91
Nadżerka nie jest groźna narazie jest ok, a cytologie miałam zrobioną tyle że skończyła mi się ważność badania w grudniu, musze zrobic nową cytologię

plamic przy pierwszych opakowaniach pigulek mozesz, ale takie dlugie krwawienia nie sa wcale norma. Poza tym pierwsze krwawienie z odstawienia powinnas (planowo) dostac podczas przerwy w braniu - tej 7-dniowej. I to krwawienie jest przewaznie o wiele mniejsze niz klasyczny okres, bo nie zluszcza sie sluzowka macicy. Oczywiscie o ile mowa o dwuskladnikowych pigulkach, tych powstrzymujacych owulacje. Ja bym poszla na ostry dyzur, zapytac lekarza co powinnas zrobic...

pytam o cytologie, bo to badanie, na podstawie ktorego rowniez rozsadza sie, czy owa nadzerka to stan do usuniecia, czy tylko do obserwacji (czyli kolejnego badania za rok). Male krawawienia po stosunku moga byc wynikiem podraznienia nadzerki przy seksie, gdy penis uderzy w to miejsce ;)

Gość KasiaM91
Niestety ale mam złe wspomnienia i aż się trzęsę na myśl o pójściu na ostry dyżur... W tamtym roku kiedy poszłam na ostry dyżur dowiedziałam się że straciłam dziecko. Ciążą obumarła kiedy byłam w 4 miesiącu. Ale jeśli nie minie krwawienie nie będę miała innego wyjścia.

Gość KasiaM91
Sexu nie uprawiam ostatnio bo podczas stosunku odczuwam dyskomfort i ból... więc krwawienia nie są od tego. Zastanawiam sie czy to nadal miesiączka, czy to już inne krwawienie?

w takim razie zajrzyj do wyszukiwarki znanylekarz.pl i sprawdz, ktory ginekolog w Twojej okolicy ma dobre notowania wsrod pacjentek. Ja od paru ladnych lat chodze prywatnie do lekarza i nie zaluje. Znalazlam swietnego fachowca, mam nawet jego prywatny numer telefonu. W szpitalu jest takim samym kulturalnym i delikatnym fachowcem, wiem, bo tez juz trafilam na oddzial. Onkologiczny... Nie kombinuj za duzo, bo tu o Twoje zdrowie chodzi. Tymczasem zajrzyj do ulotki Twoich pigulek, sprawdz czy opisany jest stan podobny do Twojego. Mpze byc wsrod dzialan niepozadanych.

Gość KasiaM91
Sprawdzałam, ale nic nie pisze o moich objawach w objawach nie pożądanych.. W każdym razie dziękuję za rad e i pomoc ;)

www.znanylekarz.pl po 10 dniach lykania hormonow nie powinnas wcale krwawic.. Nie wiem jakie pigulki lykasz, ale dwuskladnikowe jednofazowe maja cykl -21 dni brania pigulek, a potem 7 dni przerwy podczas ktorej dopiero dostajesz krwawienie z odstawienia. Najczesciej w drugim lub trzecim dniu przerwy...

prosze :) trzymaj sie Kasiu

Gość KasiaM91
dwuskladnikowe jednofazowe maja cykl -21 - takie właśnie biorę tabletki. Czyli, że to nie jest normalne? Powinnam się martwić?

Gość a ginekolog wie o tym że bierz
esz też hormony na tarczycę? Czy w ogóle nie powiedziałaś mu o tym? Bo moim zdaniem takie pomieszanie hormonów to niebezpieczne dla życia. Czy jeden i drugi lekarz wie, że bierzesz różne hormony???

Gość KasiaM91
Tak mówiłam lekarzowi, o tym, że biorę hormony na tarczycę. Ale powiedział, że to nie ma wpływu 1 tabletki na 2. Wydało mi się dziwne... Zaczynam żałować, że zaczęłam je łykać... Chyba już bym wolała mieć nadal bardzo obfite tygodniowe miesiączki...

lekarz zapisujacy Ci pigulki chyba olal wywiad lekarski. Zbadal Cie ginekologicznie i stwierdzil, ze jestes zdrowa i mozesz stosowac ten rodzaj antykoncepcji. A tymczasem podejrzanie krwawisz...cos tu nie gra.... Przeciwskazaniem do stosowania antykoncepcji sa choroby uk.krazenia, zakrzepica, czeste bole glowy, palenie papierosow tez jest czynnikiem ryzyka. Wszystko masz w ulotce. W kazdym razie w mojej troche strasza ;) mysle, ze powinien Cie jak najszybciej zobaczyc lekarz i zdiagnozowac przyczyne krwawienia z drog rodnych. Byc moze tylko cos sie rozregulowalo, ale tu nie ma zartow... A zaczelas przyjmowanie pigulek od pierwszego dnia miesiaczki, czy juz w trakcie cyklu?

Gość KasiaM91
Zaczęłąm przyjmować tabletki 1 dnia miesiączki. A co do lekarza, to ostatnio został zwolniony, bo z jego przyczyny dziecko zmarło przy porodzie, więc teraz aż się boję..