Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Milka;)

WSTYDLIWY WIEK NA BYCIE MATKĄ?!?

Polecane posty

Gość Milka;)

JAKA JEST GRANICA WIEKU NA RODZICELSTWO? CZY NAPRZYKŁAD NIE WSTYD BYC MATKA W WIEKU 39 LAT ALBO W WIEKU 17?

wstyd jest być matką i nie znać ojca lub że ojciec jest po prostu idiotą

Gość mamma 7777
39 nie bo jesteś dorosła(Drzyzga miała chyba tak pod 40?)17 to trochę mało jednak,ale czy wstyd?

Gość Milka;)
a takie dziewczyny wiek 18.19?

Gość offerma to pisowski żebrak
39 lat, bo to za chwilę menoapuza i uderzenia gorąca.

Gość xyZZxy
Ja mam 19 lat i jestem w 9 miesiącu ciązy . I jakoś nie wstyd mi z tego powodu . Jestem szczęsliwa że moge dać zycie innej osobie .

Gość Milka;)
i jak sobie radzisz? co na to twoja rodzina?

Gość tak to wstyd miec dziecko
w wieku 18-19 lat. Ja od razu sobie mysle o takiej osobie, ze jest nieodpowiedzialna, bo oni pracy ani mieszkania, ani kasy. O dojrzalych kobietach nie mam zdania.

Gość lalciaa;p
ej czemu tak uwazasz? ze ani pracy ani mieszkania? mój facet ma dom, samochód swój i całkiem niezła prace;p i niedługo dzidzia;p i ja mam 19 lat on 21;)

Gość kaRinKa_
wstyd czy nie - jak chcesz być matką to twoja ostatnia szansa - twoje życie więc jak chcesz mieć dziecko to nie zastanawiaj się - masz później żałować że zrezygnowałaś z macierzyństwa bo co ludzie powiedzą - fakt troszkę późno ale jeszcze nie za późno - moim zdaniem - są większe powody do wstydu - co jest dla ciebie ważniejsze - dziecko czy inni - często obcy ludzie? zastanów się czy dasz radę wychować to dziecko - jak tak to gdzie tu problem? prawdziwy wstyd to to co gimnazjum wyprawia...

toj facet ma dom od rodzicow pewnie. A ty co masz? Bo to ze twoj facet ma nie oznacza ze ty masz. I wiesz jak wpadlas to trudno, wiekszym wstydem jest planoac w takim wieku dziecko

twoj facet?? ale przepraszam bardzo co kogo obchodzi twoj facet!!! chodzi o ciebie dziewczyno, jak cie rzuci lub mu odbiuije nigdy nei wiesz co sie morze zdzarzyc tpo co ty dziecko pytam sie zrobisz????jak utrzymasz dziecko i siebie??? ja poza brakiem dojrzalosci 18, 19latkom zarzucam jeszzce zwyczajana glupote bo cala mlodoasc sobie marnuja...od momentu gdy urodzisz dziecko swiat staje sie w 90 procentach podporzadkowany innej osobie. to mnie po prostu przeraza, ciaza w tym wieku

Gość xyZZxy
Ja wiadomo bałam sie reakcji rodziców. Ale na szczęscie mam chlopaka z ktorym jestem juz prawie dwa lata , rodzice go znają i rodzina takze. Lubią go . Rodzice moi i mojego chlopaka tez sie dobrze znają . Jak powiedzialam mamie byla zaskoczona ale po paru dniach zaczela sie cieszyc . Mieszkam razem z chlopakiem z moimi rodzicami , chlopak pracuje wiec pieniadze na dziecko sa. Ja sie ucze jeszcze w tym roku matura a pozniej mam zamiar isc do szkoly policealnej tylko w weekendy wiec dzieckiem bedzie zajmował sie chlopak . na a w tygodniu ja ; )

Gość lalciaa;p
ej, jak to co mój facet tu ma do tego??? jest ojcem dziecka! nie wiem jak Wy ale, normalni ludzi wiaza sie z odpowiedzialnymi osobami;p za 2tygodnie ślub. i nie rozumiem tego co ma facet do tego! ogarnijcie sie! wrzucacie wszystkich do jednego worka. nie odpowiedzialni idioci ktorzy tylko chodza po dyskotekach i pija! nie wszyscy sa tacy i nie porownujcie jesli nie wiecie

Gość lalciaa;p
podobnie ja miałam;) tyle ze z facetem jestem juz 5 lat;)

Gość xyZZxy
No to długo ; ). Ja sie na początku bałam ze sobie nie poradze , że nie jestem gotowa ani moj chlopak . Ale on zawsze dodawał mi otuchy . A teraz wiem ze dam radę , mam tyle osob chytnych do pomocy ; ). Cieszę sie ze tak mi sie w zyciu ułożyło . I że mam takiego chlopaka . Od niektorych dziewczyn chlopak odchodzi jak dowie sie o dziecku jeszcze w tak mlodym wieku ;/.

ej, jak to co mój facet tu ma do tego??? jest ojcem dziecka! nie wiem jak Wy ale, normalni ludzi wiaza sie z odpowiedzialnymi osobami;p za 2tygodnie ślub. O odpowiedzialnosci nie swiadczy zrobienie sobie dziecka i dom rodzicow. i nie rozumiem tego co ma facet do tego! ogarnijcie sie! yyyyy... jestes glupia? Najpierw sie oburzasz, ze jak to, ze co twoj facet ma o tego, a teraz sama krzyczysz, ze nie ma nic do tego:D wrzucacie wszystkich do jednego worka. nie odpowiedzialni idioci ktorzy tylko chodza po dyskotekach i pija! nie wszyscy sa tacy i nie porownujcie jesli nie wiecie a ty to co robisz w tej chwili jak nie wrzucasz do wora wszystkich, ktorzy nie zrobili sobie dziecka w tym wieku? twoje myslenie i logika jest zatrwazajaca. Tobie nie powinno byc wstyd, ze jestes w ciazy tylko, ze nie myslisz

Gość lalciaa;p
dokładnie;) dlatego trzeba bayc z odpowiedzialnymi ludzmi a nie z byle kiim bo "jest przystojny" czy jeszcze jakis inny powód;p tez mam mature w tym roku;p powodzenia zycze;p;)

Gość xyZZxy
Nie dziękuje i wzajemnie ; ) .

Gość lalciaa;p
dziewczynko! troszke interpretacji bo widze ze nie rozumiesz co ja pisze wogule. jesli taka dociekliwa jestes to ostatnie zdanie::: nie rozumiem tego (czemu mówicie) "co facet ma do tego. teraz jasniej? poprostu nie lubie jak ktos uwaza wszystkie 19stolatki za jakies glupie puste dziewczyny, ktore nic w glowie nie maja. a wlasnie tak Ty traktujesz mlodziez, myslisz ze kazda 19stolatka wciazy zostawi to dziecko z tesciowa (jesli wczesniej facet ja nie zostawi) i pujdze pic na dyskoteke

nie jestem dla ciebie dziewczynka nieuku, bo rownolatkami nie jestesmy. Radze zamiast mysleniu o dyskotekach i seksie wziac slownik do reki i zobaczyc jak sie poprawnie pisze pewne wyrazy. I ja nie podejrzewam, ze 19 latka zostawi dziecko i pojdzie na dyskoteke, pisalam o co mi chodzil, ale nie zrozumialas. Co mnie wcale nie dziwi jak patrze na to co piszesz.

Gość lalciaa;p
Ty tez. bo, ja własnie tez pisalam ze nie jestem taka ze dyskoteki itd. dobra skonczmy ta glupia dyskusje. ja mam swoje racje Ty swoje i jedna drugiej nie przegada.