Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

doro1903

stracone pieniadze

Polecane posty

pozyczylam znajomemu 12 tys eu,nie wzielam zadnego pokwitowania a on o niczym nie pamieta-nie chce pomietac-co zrobic doradzcie plakac mi sie chce

Gość marleta obama
ale dlaczego byłaś taka naiwna ?

Gość atolllllllllllllllllllllllo
oddaj go pod sad

Gość ....D....
Jeśli masz świadka na to to bez problemu możesz iśc z tym do sądu !!

nie bylam naiwna znam go kupe lat i naprawde potrzebowal pomocy,i co teraz

Doro, jeżeli nie będzie chciał oddać, nie masz świadka, umowy, to możesz zapomnieć o sprawie.

Gość kwartnik
też chętnie pożyczę na piękne oczy

nie nie byl pijany,w twarz mi powiedzial ze tego mu nie udowodnie a on o niczym nie wie

ja to widzę tak- on ściemnia i boi się że go nagrasz i potem podasz do sądu. musisz zaopatrzyć sie w dyktafon i próbować go podejść aż gdzieś w rozmowie wyjdzie że te pieniądze pożyczył. po drugie na co on pożyczyl te pieniądze- jeśli wydał je na jakis cel a nie stac go na to było w sądzie bedzie musiał udowodnic źródło pochodzenia takich pieniędzy i uwierz mi że to nie jest takie łatwe. jeszcze nic straconego- tylko działaj.

ja bym to rozegrała tak- spotkaj się z nim i zacznij delikatnie rozmowę. niech poleci pare łez że bardzo potrzebujesz tych pieniędzy bo np. ktos z rodziny jest chory(wiem że to straszne ale skoro to taka świnia to czasem sie inaczej nieda) i wtedy zaproponuj że może rozłozysz mu to na raty zeby spłacał ci przez rok lub dwa , bo ty musisz pomóc chorej mamie. musi gdzies peknąć. nie wierze że wszystko przepadło!

pwiedz mi jeszcze na co on pozyczył te pieniądze?

robi jakies interesy-nigdy mnie to nie interesowalo bo zawsze przy gotowce byl,az do owego dnia,

jesli raz sie wygada, próbuj dalej w końcu go dopadniesz.

Spróbuj, może się uda z tym nagraniem, choć wątpię. :) Ale to będzie się ciągnęło latami, z niewiadomym skutkiem, plus koszty. Całe postępowanie... Możesz napisać pismo do sądu o przeprowadzenie dowodu z nagranej rozmowy. Tylko są zawsze dwie strony medalu. Jak koleś będzie cwany, to jeszcze złoży przeciwko Tobie pozew, że próbujesz od niego wyłudzić podstępnie pieniądze, bo on wcale Ci nie pożyczał. Znam taki przypadek, serio. :D

Gość nagraj go podczas rozmowy
i wtedy bedziesz mieć dowód, mozesz też nasłać na niego...hmmmmm..."windykację", co by wyegzekwowała dług

Gość przechodzilam przez to samo
tyle ze przy tej kwocie co Ty pozyczylas moje 700 zl to marny grosz. Ale swoje nerwy zjadlam. Kasę odzyskalam po tym jak zaczelam nachodzic jego rodzicow, mowic o policji i prokuratorze.

facetjest kluty na cztery lapy-ale dlaczego mi taki numer wywinal,slyszalam o ludziach ktorzy przemoca wyciagaja dlugi czy mam sie do tego stopna posunac?ja czekam na te pieniadze juz pare miesiecy

Gość przechodzilam przez to samo
moim zdaniem nie popuszczaj i jak zaczelas dzialac to skoncz to, nie ma znaczenia jakimi metodami. Tak uwazam. Trzeba walczyc o swoje. A skoro prosba sie nie da...

Gość Napisz do mnie
Odzyskam Twoje pieniadze przemo521@o2.pl

Gość KAKA dada lidl78
skad mialas takie poeniadze? za granica pracujesz i to charówka twoja cala? uwazaj bys ty z posiadania 12 tysi euro nie musiala sie tlumaczyc.. a on pozal sie boze..., kurna i wez tu komus zaufaj

Gość zgodnie z prawem?
pojdzie na policje, nie ma dowodu na to-to raz. Musza to rozpatrzyc bo to kwestia duzej kwoty. Ale co dalej? sprawa w sadzie jedynie. ale przegrywa na starcie. Autorko? dawalas mu te pieniadze do ręki czy to byl przelew?

nagrac go moze i z tym isc do sadu, ale nie wynajmowac bandziorow do obicia ryja